Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
18.07.2012. 10:30
Poštovana uzimajte terapiju kako vam je liječnik prepisao, dakle 14 dana. Savjetujem Canesten kremu za izvana kod vas i partnera kroz nekoliko dana.
|
|
21.07.2012. 16:55
Poštovani. Prije 2 dana me počeo mučiti svrbez i pojacan iscjedak,prije toga sam koristila antibiotik nolicin pa vjerujem da su gljivice od toga. Imala sam doma canesten 3 s aplikatorom,i iskoristila sam sva 3 ali pomogao je samo malo,još uvijek me svrbi i onaj neugodan osjećaj kad se obrisem. Još doma imam rojazol vaginalete koje mi je dala gin da imam jer sam često na antibioticima. Da li mogu iskoristiti i te vaginalete nakon canestena? Ako da,trebam li prekinuti uzimanje ako dobijem menstruaciju?
|
|
21.07.2012. 22:55
Poštovana, možete krenuti sa Rojazolom. Ako dođe menstruacija, pod istom nemojte koristiti vaginalete.
|
minchy
|
22.07.2012. 22:15
Poštovani doktore javljam se samo kratkim upitom. Meni i mom dugogodišnjem partneru je prije 9 dana propisan Diflucan 1x1 plus meni 3x1 Plymicol vaginalete kako bi se riješili "gljiva". Prije toga je bilo izraženo peckanje i bijeli iscjedak, a četvrti i peti dan nakon Diflucana se pojavio zelenkasti iscjedak. Bio je samo ta dva dana, peckanja i ostalih simptoma od prije Diflucana više nema, a od prije 9 dana koristim i Lactogyn. Jučer, nakon prvog odnosa u zadnja 3 mjeseca, isto nije bilo "buktanja" infekcije pa me zanima treba li me brinuti onaj dvodnevni zelenkasti iscjedak? Čitala sam da je (često) povezan sa zlobnim bičašem, ali...koliko ima smisla da se to pojavilo 4 dana nakon Diflucana?
Unaprijed Vam hvala na odgovoru i lijepi Vam pozdrav!
|
|
23.07.2012. 15:30
Poštovana, iscjedak koji ste naveli može biti od trihomonasa, gardnerele ili ostalih bakterijskih vaginoza. Svakako se često viđa nakon agresivne terapije antimikoticima. Na taj način uništite gljivice ali se razmnože bakterije. Svakako bih vam preporučio multygin actigel kroz par dana lokalno a onda dalje nastavite s probioticima.
|
korisnik2410
|
02.08.2012. 00:00
Poštovana,
Prilikom korištenja Canesten vaginaleta, nakon prve koju sam stavila sinoć, danas mi se pojavio iscjedak ružičaste, narančaste boje i ostatak otopljene vaginalete. Prije par dana mi je završila menstruacija. Večeras sam stavila i drugu vaginaletu. Pijem kontracepciju već duže vrijeme, danas sam počela s novim pakovanjem. Imam li razloga za zabrinutost?
Unaprijed zahvaljujem.
|
|
02.08.2012. 10:40
Nemate razloga za zabrinutost.
|
blue6
|
Poštovani!
Prije par mjeseci sam nakon uzimanja antibiotika dobila gljivičnu infekciju koju sam riješila vaginaletama uz preporuku ginekologinje. Sad mi se ponovo pojavio sirasti iscjedak i svrbež. Imam redovite spolne odnose s partnerom tako da je vjerojatno i on zaražen. Molim Vas biste li mi mogli reći koju terapiju da uzmem za liječenje infekcije na svoju ruku? Možda i prijedlog za njega. Trenutno mi je ginekologinja na godišnjem tako da ne mogu zatražiti njezin savjet.
Unaprijed hvala!
|
korisnik2410
|
Poštovani* ...ispričavam se.
|
|
02.08.2012. 11:15
Poštovana Canesten vaginalete kroz tri večeri kao i Canesten krema izvana za vas i partnera 3x dnevno 5 dana.
|
Ni Na Na
|
02.08.2012. 14:45
Postovanje
u petoj sam sedmici trudnoce i imam strasan vaginalni svrbez..sta da radim?kod svoje dr sam porucena tek krajem iduce sedmice...
inace sam i u prvoj trudnoci imala candidu,ali i pred svaki menzes se svrbez aktivira.koristila sam razno razne vaginalete al nista nije davalo dugotrajan ucinak.
uglavnom,sta nece skoditi fetusu u ovoj fazi?
|
|
02.08.2012. 21:45
Poštovana, Canesten kremu izvana. Vjerovatno se radi o vulvovaginitisu uzrokovanim candidom.
|
Kya
|
05.08.2012. 14:55
Poštovani,
nakon liječenja antibioticima počela sam osjećati peckanje pri mokrenju i bol pri spolnom odnosu i kupila sam canesten 3 vaginalete i kremu te sam započela liječenje u ponedjeljak, međutim iako više ne osjećam peckanje pri mokrenju, iscjedak mi se čini jači (nema mirisa, bjelkast) i i dalje osjećam svrbež. Ne znam da li da opet kupim canesten vaginalete ili da samo nastavim mazanje kremom?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru
|
|
05.08.2012. 15:45
Poštovana, savjetujem canesten vaginalete još jroz tri večeri a nakon toga probiotik u ridnicu; npr; vivag, lactogyn, linex lady itd.
|
Cersei00
|
05.08.2012. 22:15
Poštovani,
prije 3 tjedna ginekologinja mi je dala da 10 dana koristim Medazol tablete zbog žućkastog iscjetka,nakon završetka terapije sve je bilo u redu par dana,onda se pojavio svrbež,bol pri mokrenju te bijeli iscjedak.Sama sam zaključila da je u pitanju gljivična infekcija te sam kupila Canesten,3 vaginalete i kremu.Nakon 2 dana korištenja vaginaleta i mazanja kremom počelo me peckati i boli me pri mokrenju,jel to znači da moram prestati s korištenjem Canestena ili je to normalna pojava?dečko se također maže s kremom te su njemu simptomi nestali
|
|
05.08.2012. 22:25
Poštovana, prekinite sa Canestenom. Savjetujem probiotike u rodnicu kroz par dana.
|
Kya
|
07.08.2012. 20:05
Poštovani,
zahvaljujem na odgovoru. Budući da bih za tjedan dana trebala dobiti menstruaciju, zanima me da li da li da počnem vivag vaginalete stavljati odmah nakon što budem gotova s canestenom i prekinem kada dobijem menstruaciju, pa nastavim kad prestane ili da pričekam s njima i počnem ih stavljati tek nakon što mi prođe menstruacija?
Hvala
|
|
07.08.2012. 22:40
Možete odmah.
|
Sandra88
|
17.08.2012. 15:10
Poštovani, Candidu lječim Canesten vaginaletama i kremom. Međutim, krema mi ništa ne pomaže..Jel normalno da kad se namažem osjećam žarenje??
Unaprijed hvala!!
|
|
17.08.2012. 21:05
Poštovana, kako znate da se radi o kandidi? Jel imate kakve promjene na vanjskom spolovilu? Da li imate kakve smetnje izvana?
|