Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Liječenje Candide

Autor Poruka

Ajnat

24.11.2012. 21:20

Kao što sam već navela, radila sam cervikalni bris i na te dvije bakterije koji je negativan...

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.11.2012. 21:30

Poštovana, pardon, duži je post pa sam to previdio.
Svakako bi bilo dobro da uzimate probiotike lokalno i na usta.
Preparate koje uzimate na usta dosta su agresivni i ništa drugo lokalno ne trebate koristiti osim probiotika.

Ajnat

25.11.2012. 06:35

Znači moguće je da mi se stanje pogoršalo zbog Itrac-a? Što se tiče probiotika lokalno, jesu li ok Acidosalus vaginalete?
Hvala Vam na odgovorima happy
Lijepi pozdrav!

25.11.2012. 13:55

Moguće. Možete Vivag, Linex lady, lactogyn lokalno i na usta.

anastazija------

28.11.2012. 17:10

Poštovani, nakon puno popijenih antibiotika za grlo dobila sam candidu. Ona mi je potvrđena papatestom i cervikalnim brisom.
U dužem periodu s prekidima uzimala sam canesten 3 aplikatore u trajanju od 6 dana. Simptomi bi se smanjili ili nestali ali bi se candida opet vratila nakon prestanka djelovanja antimikotika. Radi candide mi se pojavila suhoća i ispucalost kože po cijelom tijelu (čelo, cijele noge, usnica, najkritičniji dio su mi jagodice na jednoj ruci), bijele naslage u grlu kao i uobičajeni simptomi koji se vežu za candidu.
Posljedice candide su mi potvrđene od strane dermatologa gdje sam dobila kortikosteroidnu kremu i specijalista za grlo jer ne smatra da mi je to upala ali poznato je da bijele naslage na grlu označavaju prisutnost gljivica (candide). Kortikosteridna krema mi je pomogla da mi nestane ispucalost kože na jagodicama prstiju.
Trenutno koristim preparate za podizanje imuniteta i citrofit.

Dali moram koristiti antimikotik na usta i antimikotik u obliku vaginaleta istodobno?
Recite mi koji bi to bili antimikotici pa da ih sama uzmem u ljekarnoj? Na svog gin nemogu se oslonit jer mu se nebavi mojim gljivicama. Unaprijed zahvaljujem!

28.11.2012. 21:10

Poštovana antimikotici se ne mogu samo tako kupiti u apoteci pogotovo ne oni za oralnu primjenu.
Radi se o lijekovima koji se moraju koristiti vrlo oprezno s obzirom na hepatotoksičnoat.
Ako imate sistemske manifestacije gljivične infekcije svakako da nije ginekolog taj koji to propisuje, već dermatolog.
Lokalno možete koristiti preparate koje ste i sama navela.

leptirica118

29.11.2012. 16:15

Poštovani,
imam 18 godina i već 3 mjeseca uzastopno mi se javlja Candida. Svaki put mi ginekolog prepiše Plymicol vaginalete i simptomi nestanu,međutim već idući mjesec kada trebam dobit menstruaciju ,simptomi se jave ponovo.
Čitala sam na internetu da ju pogoduje stres i prehrana te da se treba na dijetu,jesti malo ugljikohidrata i malo šećera jer se ona hrani glukozom.
Pijem često antibiotike jer sam slabijeg imunološkog sustava pa sam često bolesna,pila sam i Yaz kontracepciske pilule ,ali sam prestala jer sam jako loše reagirala na njih. Može li i to biti uzrok javljanja Candide? I trebam li ja na dijetu?

29.11.2012. 18:35

Poštovana, ne trebate na dijetu ali morate paziti na prehranu, izbjegavati rafinirane šećere.
Svakako da je uzimanje antibiotika velik a možda i jedini uzrok zašti vam se pojavljuju gljivice.
Svakako savjetujem korištenja probiotika na usta te lokalno( Vivg, Linex lasy, Lactogyn itd.)

mery24

15.12.2012. 00:10

Poštovani,
imam slabijii sirasti iscjedak i ginekolog mi je preporučio canesten 3 vaginalete. jednu sam stavila večeras a zanima me smiju li se imati odnosi idući dan ali uz upotrebu kondoma? nakon toga nastavila bi normalno i dalje terapiju još dva dana... hvala

15.12.2012. 16:45

Postovana, tijekom terapije se ne prakticira sa odnosima, sto ne znaci ako cete imati da ce vam se nesto dogoditi.

mery24

16.12.2012. 23:35

hvala na odgovoru. ipak izbjegli smo odnose.

17.12.2012. 18:10

Molim.

eassyking

28.12.2012. 15:55

poštovani, trudna sam 29 tjedana,i imam bijeli iscjedak s neugodnim mirisom,stalno sam na wc-u što se tiče mokrenja i isto ima neugodan miris. raila sam urinokuluturu i došlo mi je da iman dosta leukocita i malo krvi u mokrači. ginekolgica mi je dala antibiotik da pijem novocef,10 dana i vaginalete medazol i plimycol sve po 2 kutije. zanima me dali je to sve preporučljivo u tako kasnoj trudnoči uzimati i dali šta od toga može škoditi mojoj trudnoči. unaprijed havla.ljep pozdrav!

28.12.2012. 23:40

Nije kasno nikako. Terapija je opravdana. Nema štetnosti za dijete.

jeki

08.01.2013. 14:55

Poštovani,
unazad 3-4 mjeseca mi se nakon menstruacije javlja sirasti bijeli iscejedak,blago neugodnog mirisa,povremeni svrab,blaga otečenost i crvenilo oko i na ulazu u rodnicu.
Molila bih za Vaše mišljenje...
Hvala

08.01.2013. 23:35

Poštovana radi se o gljivičnoj upali vanjskog spolovila i rodnice. Savjetujem antimikotsku terapiju ( npr Canesten) vaginalete kroz tri večeri i kremom izvana mazanje kako vi tako i partner.

natasa_im

11.01.2013. 23:35

Postovani,
javila mi se infekciju koja se manifestuje sa svrbez i belo-zuti iscedak, koristim canesten kremu ali ne pomaze. To sto me brine je da vidim da i mocni kanal lici upaleni i proseren. Moje pitanje je dali pri candidu infekcija opfaca i mocni kanal, i dali mogu da probam sa canesten 3 vaginalete, ili mozda je bolje sa probiotike kao Linex lady?
Hvala Vam puno.

12.01.2013. 11:35

Poštovana, morate koristiti vaginalete kroz tjedan dana te mazati kremom izvana.
Možete koristiti i linex lady.

mrkica

16.01.2013. 15:35

postovanje.prije pa dana je poceo svrabez i peckanje sto nije prvi put,prije sam koristila canesten vaginalete od 3 i pomagalo mi je,ali sam ovaj put uzela canesten 1,pa me interesuje u cemu je razlika i da li je ucinkovitije ili je isto ako se koriste 3 ili 1.pozz

16.01.2013. 23:05

Kod blažih infekcija je dovoljna jedna vaginaleta a kod jačih su nužne tri.

Nazad
1 ... 10 11 12 13 14 15 ... 62
Naprijed