Autor
|
Poruka
|
kolacic
|
12.02.2013. 15:20
postovani,
nakon koristenja plymycol vaginaleta pocetkom mjeseca, i koristenja antibiotika zbog e.coli u urinu, ponovo mi se pojavila candida, pa mi je ginekolog nakon pregleda propisao vaginalete nystatin i to 7 noci zaredom, a potom svaku drugu noc iza toga jos narednih 7 dana.. smijem li ja to koristiti u ovako ranoj trudnoci 9 sedmica? da nije to malo previse..
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
13.02.2013. 10:20
Smijete, nije previše.
|
kerol
|
13.02.2013. 19:30
Poštovani, borim se s Candidom već godinu dana. Nakon neuspješnog liječenja Diflucanom 150 mg prošle godine (popila sam 2 kapsule u razmaku od tj dana) i Canestena, raznih kapsula i vaginaleta za obnovu flore, ponovno sam dobila Diflucan 150 mg 2 kapsule sa razmakom od tjedan dana, 6 Plimycol vag koje ću početi sa završetkom menstruacije. Zanima me da li je uredu nakon što popijem drugu Diflucan kapsulu od 150mg, idući dan ili za tjedan dana popiti 7 tableta po 50 mg? Hvala
|
|
13.02.2013. 23:15
U redu je samo treba pripaziti sa uzimanjem peroralnih antimikotika jer znaju biti toksični za funkciju jetre.
Terapija mi se čini u redu.
|
kerol
|
13.02.2013. 23:25
Hvala Vam, samo me jos zanima da li da pocnem piti diflucan od 50mg odmah iduci dan nakon drugog od 150 ili za tjedan dana? Hvala najljepsa!
|
|
14.02.2013. 10:05
Za tjedan dana.
|
iva93
|
24.02.2013. 20:00
Molim vas pomozite! Ne znam radi li se o candidi ili ne.. Prije kojih mjesec dana pocelo je peckanje i kupila sam canesten kremu.. Ali ju nisam koristila 3 puta dnevno vec kad bi se sjetila.. Peckanje i bol je prestalo, ali jucer se dogodio novi problem.. Pocelo je peckanje, ali u predijelu izmedu vagine i anusa... Danas tokom tusiranja primijetila sam pristice u tom dijelu i dosta je bolno.. Pristici se nalaze oko anusa i jedan je na usni kod klitorisa.. Citala sam dosta u temama spolnih bolesti ali se nadam da je to candida.. Pocela sam danas s koristenjem kreme, i planiram ju koristiti 3 puta dnevno kako je i propisano.. Dali je moguce da je to obicna gljivicna infekcija s obzirom na bolne pristice ili se mozda radi o necem tezem? i da koristim pilule jaz vc 2 god i imam stalnog partnera ali to vjerojatno nije povezano s tim..molim vas pomozite!
|
|
25.02.2013. 01:30
Poštovana na ovaj način ne mogu vam sa sigurnošću odgovoriti.
Moglo bi se raditi o alergiji,kandidijazi, genitalnim herpesu, kondilomima itd.
Mislim da morate na pregled.
|
mare1204
|
25.02.2013. 01:30
Poštovani,
Imam 21 godinu i do sada nisam imala nikakvih problema, no na zadnjem ginekološkom pregledu ustanovljena mi je Candida. Nisam imala nikakvih simptoma da uopće imam gljivice (dakle ni crvenlo, svrbež, peckanje, iscjedak i slično) tako da me je ta spoznaja još više neugodno iznenadila. Ginekologica mi je prepisala liječenje Polygynal vaginaletama i Dalacin vaginalnom kremom, te mi je još prepisala bornu kiselinu da njome ispirem rodnicu. Vaginalete i kremu sam koristila, jedino bornu kiselinu nisam (pročitala sam dosta negativnih komentara o tome pa me je bilo strah). Da li trebam ići na kontrolu nakon završetka liječenja sa vaginaletama i kremom da provjerim jesam li se riješila gljivice? Prenosili se ona spolnim odnosima i da li se treba partner liječiti?
Drugo pitanje imam u vezi Bartolonijeve žlijezde. Imam cistu više od godine dana i napominjem da cista nije upaljena i bolna. Po raznim forumima čitam da je većini žena ona upaljena i sukladno time razne savjete. Kada sam prvi put išla na ginekološki pregled ciste, ginekologica je rekla pošto nije upaljena da se ne treba ništa dirati.
Na pregledu od prije tjedan dana ( kod druge ginekologice koja je ustanovila Candidu) situacija sa Bartolonijevom cistom bila je ta da je ginekologica uzela injekciju i počela isisavati sadržaj iz ciste (na moje zaprepaštenje)! I to je izvukla samo malo i odustala, cista je i dalje tu! Pomozite!
Hvala i srdačan pozdrav
|
|
25.02.2013. 14:15
Poštovana, prenosi se spolnim putem. Dakako da je nužno liječenje i partnera.
Cistu Bartolinijeve žlijezde nije nužno dirati ako nije prevelika, i nije upaljena niti ne raste ni ako ne predstavlja probleme prilikom odnosa.
Dakle nužna je samo opservacija.
|
kerol
|
25.02.2013. 17:40
Poštovani doktore, rekli ste mi da je korištenje Diflucana može biti toksično za funkciju jetre. Može li on utjecati na nalaz krvi za jetrene probe? Ako može, koliko treba čekati na vađenje krvi nakon popijenih 2 Diflucana od 150mg i 7 od 50mg. Hvala
|
iva93
|
Hvala vam na odgovoru.. Termin mi je zakazan za tjedan dana, pa se dosta bojim. Bilo mi mogli jos samo reci buduci da sam bila na vadenju krvi i urina prije par dana i nalazi su bili u redu..da je nesto opasnije bi li se vidjelo u urinu ili krvi? Unaprijed hvala
|
iva93
|
Zahvaljujem na odgovoru. Pregled mi je zakazan za tjedan dana tek pa me zanima moze li se nesto opasnije vidjeti na pretragama krvi i urina? Bila sam par dana prije nego sto se ovo dogodilo i svi nalazi su bili u redu, a i na ginek. ultrazvuku sam bila prije tjedan dana, ali sumnjam da se ultrazvukom moze ista utvrditi? Samo se bojim da nije nesto jako opasno tipa hpv..unaprijed hvala
|
ninnast
|
25.02.2013. 19:00
Plimycol ili Rojazol? Koje vaginalete/kreme su se pokazale učinkovitijima? Hvala.
|
|
25.02.2013. 19:30
Kerol na to sam mislio, na jetrene enzime.
Krv možete vaditi nakon dva tjedna.
|
|
25.02.2013. 19:50
Iva 93 na krvnoj slici se ne može ništa vidjeti.
|
|
25.02.2013. 19:50
Ninnast sasvim svejedno.
|
iva93
|
26.02.2013. 17:00
Zahvaljujem ! Danas sam bila na ginekoloskom pregledu i ginekolog je rekao da ne zna tocno o cemu se radi te mi prepisao triderm kremu.. Pa ako ne prode da se javim.. Zanima me samo smije li se krema koristiti uz kontracepcijske pilule jaz? Nisam nasla podataka o tome a zaboravila sam mu napimenuti.. Pise da se u kremi nalaze antibiotici..
|
|
26.02.2013. 21:05
Smijete.
|
crna ovca
|
04.03.2013. 14:25
Poštovani!
Imam nekoliko pitanja u vezi liječenja gljivica. Za početak, rezultati papa testa pokazali su da imam gljivice iako nisam primjetila nikakve simptome, iscjedak se pojavljivao ali ne stalno samo ponekad. Ginekologica mi nije navela koju točno vrstu gljivica imam i propisala mi je Canesten 3 vaginalete. Zanima me da li je navedene vaginalete moguće koristiti nekoliko dana prije menstruacije s obzirom da mi ciklus varira od 24 -40 dana (što je objašnjeno mikrocističnim jajnikom) tako da ne mogu točno odrediti datum novog ciklusa? Nadalje, da li partner također treba koristiti Canesten kremu s obzirom da nema nikakve simptome i da se uvijek štitimo kondomom? I da li je potrebno otići na novi pregled nakon završene terapije?
Pozdrav.
|