Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Liječenje Candide

Autor Poruka

najaaa

04.03.2013. 18:20

Poštovani, mene bi zanimalo dal smijem korist canesten vaginalete u mjesec dana dva puta? Jer mi se stalno pojavljuje candida a nedavno sam opet popila anibjotik i opet mi se sve vratilo,a prije dva tjedna sam ju ljecila canesten vaginaletama a sad neznam sta da radim ???i samo da pitam dal bi mi tu pomogao hipermargan? unaprijed zahvaljujem!

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.03.2013. 22:30

Možete Canesten. Koristite probiotike lokalno i na usta.

najaaa

05.03.2013. 22:45

Hvala Vam puno! jos samo nesto za vrijeme terapije antibjotika sam istovremeno pila lactogyin no nije mi pomogao,tako da sad koristim samo canesten vaginalete ili kremu canesten ?

06.03.2013. 10:55

I jedno i drugo.

mbakulpo

09.03.2013. 21:30

Postovani.. Zanima me da li je moguce da radi candide moze kasniti mjesecnica 10 dana... Ja i djevojka imamo odnose al uvjek sa zastitom kondom+prekinuti snosa.. Samo smo dan prije nego je trebala dobiti kratko probali bez kondoma al smo odmah nakon minute stavili kondom i nastavili i uvjek prekinuti snosaj i provjerimo jel sve uredu naravno.. Inace njoj mjesecnica nije bas redovita a prije 5 mjeseci je prebolila upalu mokracnih kanala i od tada koristi samo kremu cenesten za svrbez.. Pa ako mi mozete reci da li postoji mogucnost trudnoce i je li preporuceno da i ja koristim cenesten jer imam svrbez peckanje itd.. Unaprijed hvala!

09.03.2013. 23:00

Poštovani, ne kasni joj zbog toga. Ionako navodite da joj ciklus nije redovit.
Uzrok treba tražiti drugdje. Neka se javi na pregled i uzv.

anchicahr

19.03.2013. 18:25

moram koristiti polygynax vaginalete svaku drugu večer....
mogu li se imati odnosi tjekom terapije ali u danima kad ne stavljam vaginalete...?
odnosi sa zaštitom, naravno?

19.03.2013. 21:00

Tijekom terapije vaginaletama odnosi se ne prakticiraju. Ako već da onda sa zaštitom.

Lady_Josephine

03.04.2013. 13:35

Lijep pozdrav!
Imam jedno pitanje, naime prestala sam ovaj mjesec piti kontracepcijske tablete Diane,
nakon šta sam ih uzimala nešto više od godinu dana s jednim mjesecom prestanka...
i ne pijem ih već otprilike 3 tjedna, ali otkad sam ih prestala piti vec dva tjedna imam neki cudan iscjedak,
najprije je bio normalan kakav imam i inače, a onda je dobio neki čudan miris, ili bolje da kažem da je smrdio,
onda je to prestalo i sada imam obilan iscjedak bez mirisa i vodenkast je sa svjetlo žutim, ponekad bijelim grudicama.. I tako već par dana...
Kasnije je žućkast kada se osuši..
Zanima me od čega bi to moglo biti?

03.04.2013. 20:20

Od gljivične infekcije u rodnici. Probajte Canesten kroz tri večeri. U slobodnoj je prodaji.

arathea1

06.04.2013. 02:25

Lijep pozdrav!

Ovako, zaista nisam sigurna da li je riječ o candidi jer nikad prije nisam imala problema sa nečim sličnim.
Evo o čemu se radi. Prije par dana mi se pojavio svrbež, obilan bijelo-sivi sirasti iscjedak neugodnog mirisa, blago crvenilo i otečenost na vagini.
I menstruacija mi kasni 2 dana. Zadnji spolni odnos sam imala par dana prije početka ovih simptoma.
Molim vas, možete li mi reći o čemu bi se ovdje moglo raditi i da li smijem koristiti vaginalete i kremu?
Hvala puno unaprijed!

06.04.2013. 11:45

Vjerovatno se radi o vulvovaginitis uzrokovan kandidom.
Probajte Canesten3/Canesten combi.

ZABRINUTA101

07.04.2013. 03:40

Postovani znam da sam malo zalutala s ovim svojim pitanjem ali nova sam ovdje i nadam se da necete zamjeriti,,,Moj problem je sljedeci u januaru sam imala rizican odnos metoda prekinutog snosaja menstruaciju sam trebala dobiti oko 6.02 ali nisam 15.02 sam uradila test koji je bio negativan zatim sam ga ponovila 18 i ponovo je bio negativan zatim sam dobila menstruaciju 18,po zavrsetku sam ponovo uradila test cisto onako i bio je negativan.Ako racunam od 18.02 znaci sljedecu menstruaciju sam trebala dobiti oko 20.03 ali dobila sam je 6.04 znam da je pitanje pomalo cudno ali plasim se jer sam na internetu citala o tzv.laznim menstruacijama pa me zanima da li postoji mogucnost da je to slucaj kod men i jos da napomenem da osjecam bol u predjelu jajnika sto ranije nije bio slucaj a menstruacija je kolicinski i vremenskih bez vecih odstupanja.molim vas za odogovor!

07.04.2013. 12:45

Poštovana da li ste bili spolno aktivni nakon zadnje menstruacije?
Ako niste onda dakako da se ne radi o trudnoći. U protivnom napravite test na trudnoću.

ZABRINUTA101

07.04.2013. 13:55

Postovani.Nisam imala rizicne odnose nakon zadnje menstruacije imala sam samo jedan i bio je sa zastitom i to je bilo par dana prije ove zadnje menstruacije koja je kasnila oko 14 dana,a jedini rizicni odnos koji sam imala bio je onaj u januaru metoda prekinutog snosaja kao sto sam vam napisala u prethodnoj poruci.Molim vas da mi odgovorite na osnovu onog sto sam vam napisala jucer i ovog danas postoji li ikakva sansa za trudnocu da se napokon smirim,i oprostite ako vas zamaram ali stvarno sam zabrinuta!

Zerzan

07.04.2013. 14:05

Poštovani,

imam 23 godine i već nekoliko godina pijem Yaz tablete. Prije 4-5 mjeseca mi je ginekologica prepisala Linex lady probiotik i 7 vaginaleta zbog pojačanog iscjedka nakon čega su navedeni simptomi nestali, no eto ih ponovno.

Posljednjih tjedan-dva mi se javio dolje svrbež koji se proširio i na područje anusa te pojačan bijelo-žučkasti iscjedak koji je slatkastog mirisa (dok se zasuši na gaćicama je bijele boje). Napravila sam kućni test slinom na kandidu koji je ispao pozitivan, no s obzirom da nisam sigurna u njegovu pouzdanost me zanima koje je Vaše mišljenje o navedenim simptomima? Da li postoji mogućnost da navedeni simptomi ukazuju na neku drugu infekciju? Također, ovaj put su mi se napravile ranice kraj velikih stidnih usna koje izgledaju kao nateknuće, odnosno kao da je koža puknula te na tom mjestu osjećam najjači svrbež.

Unaprijed hvala na odgovoru i lijep pozdrav.

07.04.2013. 15:55

Zabrinuta. Ne radi se o trudnoći.

07.04.2013. 15:55

Zerzan radi se o gljivičnom vulvovaginitisu.
Probajte s canesten vaginaletama i kremom izvana.

ZABRINUTA101

07.04.2013. 16:05

Hvala vam od srca zaista ste mi PUNO pomogli!Lijep pozdrav!

07.04.2013. 22:05

Molim.

Nazad
1 ... 13 14 15 16 17 18 ... 62
Naprijed