Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Liječenje Candide

Autor Poruka

ZABRINUTA101

07.04.2013. 22:05

Doktore ja se stvarno izvinjavam evo jos samo ovo da vas pitam danas mi je 4 dan menstruacije i nema skoro nista osim smedjeg iscjedka kupila sam test za svaki slucaj pa me zanima da li ga mogu uraditi suta ujutro ili da sacekam jos 1 dan.

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.04.2013. 11:40

Može sutra ujutro. Čemu test imate menstruaciju.

ZABRINUTA101

08.04.2013. 12:05

Kao sto sam vam i napisala u prethodne dvije poruke citala sam dosta o tim "laznim menstruacijama" pa zato sam se odlucila da ponovim test za svaki slucaj.Znaci mogu ga uraditi dan nakon zavrsetka krvarenja?Ranije nisam imala problema s jajnicima ali evo tokom ove menstruacije osjecam bol u oba a narucito u desnom janiku i u ledjima a citala sam da to moze znaciti trudnocu,znam da je malo vjerovatno ali nemogu si pomoci!Lijep pozdrav

09.04.2013. 00:05

Ako će vas to smiriti napravite i dva testa.

cherry-bud

10.04.2013. 12:30

Poštovani
Neznam je li već netko postavio slično pitanje...
Uglavnom, zbog drugih zdravstvenih problema mi je doktorica dala antibiotik i pijem ga već 6. dan. Treći dan otkako ga pijem mi se javilo peckanje, danas i gusti bijeli iscjedak (u nuspojavama je navedena moguća gljivična infekcija). Taj treći dan sam imala spolni odnos s partnerom, ali bez prezervativa... Dakle moje pitanje je da li je potrebno da on posjeti doktora ili nesto da ju ne bi ponovno pokupila od njega, odnosno je li ju u toj fazi mogao dobiti od mene?

10.04.2013. 21:50

Poštovana ima preko 300 pitanja slične tematike.
Uzimanjem antibiotika uništili ste vaginalni floru i razvile su vam se gljivice u rodnici i na vanjskom spolovilu.
Vi i partner mažite se izvana Canestenom kroz pet dana i koristite vaginalete kroz tri večeri a nakon toga lokalno u rodnicu stavljajte probiotike.

ZABRINUTA101

10.04.2013. 21:50

Postovani! Uradila sam test i bas kako sto ste rekli negativan je i to 4 po redu dakle trudnoca je iskljucena.I dalje osjecam bol u predjelu jajnika,i povremeno u ledjima stim da takodjer imam ucestalu potrebu za mokrenjem pa me zanima da li postoji mogucnost upale jajnika kod mene jer mi je i menstruacija kasnila?? Unaprijed hvala na odgovoru!

10.04.2013. 23:05

Postoji. I upale jajnika i upale u mokraćnom sustavu.

cherry-bud

11.04.2013. 10:10

Meni je moja doktorica dala plimycol vaginalete tako da koristim to. Pitam vise radi njega iako on nema simptoma, ali zadnje sto mi treba je da mi se to samo vrati jer se trenutno borim s nekim drugim zdravstvenim problemima. Svejedno, hvalahappy

11.04.2013. 15:50

Molim.

Lady_Josephine

11.04.2013. 21:15

Imam jedno pitanje, meni je moj doktor dao rojazol vaginalete,
jučer sam iskoristila prvu i danas sam dobila mjesečnicu,
sad me zanima ima li kakve veze to šta ću ostalih 6 vaginaleta koristiti tijekom mjesečnice
tj hoće li normalno djelovati kako bi i trebale?

12.04.2013. 09:30

Terapiju ne koristite tijekom menstruacije već kad ista završi.

nena13

15.04.2013. 10:25

Postovani,
htjela bih Vasu pomoc i savjet. Kod decka se, na muskom polnom organu-na glavicu, pojavio neki osip vec par dana. On kaze da ga uopste ne boli i ne svrbi.I prije mozda vise od pola godine isto mu se desilo i nakon par dana se povuklo. Sta bi moglo da bude i da li je to prenosivo?
Hvala unaprijed.

15.04.2013. 14:00

Poštovana, radi se o mikotičnom balanitisu. Savjetujem Canesten kremu izvana nekoliko dana. Može biti spolno prenosivo. Vama je također nužna terapija.

nena13

15.04.2013. 15:10

Postovani, hvala na odgovoru. Jos samo da Vas pitam koliko i da li je to opasno, kako se dobija i da li se moze zalijeciti ili izlijeciti? Hvala

arathea1

15.04.2013. 19:05

Poštovani! Prije negdje tjedan dana javila sam Vam se sa pitanjem. Imala sam bijeli, sirasti iscjedak neugodnog mirisa, natečenost i svrbež. Rekli ste mi da je riječ o vulvovaginitisu uzrokovanom kandidom i preporučili ste mi Canesten3/Canesten combi, što sam i koristila.

Iscjedak, svrbež i natečenost su se povukli. No, međutim, mene muči slijedeća stvar. Stidne usne su mi se nekako "skupile", tj. "spojile", tako da se uopće ne vidi ulaz u rodnicu. Doduše, sad je situacija bolja nego prije tjedan dana. Menstruacija mi kasni oko 10 dana, a danas sam primjetila malu količinu smeđe - crvenog iscjetka.

Možete mi reći koji bi mogao biti uzrok tome (spajanju usmina i tom blagom krvarenju) ? Također, da li mi preporučujete još jednu turu vaginaleta?

Hvala unaprijed!

15.04.2013. 21:45

Nena, nije opsano, sve sam vam napisao.Pozdrav.

15.04.2013. 21:45

Mislim da bi bilo bolje da otiđete na pregled.

arathea1

15.04.2013. 22:35

Nisam u mogućnosti otići na pregled do kraja tjedna. Možete mi molim vas reći o čemu bi se ovdje moglo raditi? Čisto da se smirim malo do tad, jer sam dosta zabrinuta. Napominjem da nema nikakvih bolova. Hvala puno!

16.04.2013. 10:15

Radi se o tome da upala nije sanirana do kraja. Ne može se liječiti ovako na neviđeno. Dakle za daljnje liječenje nužnan je pregled.
Nećete pogriješiti ako ponovite prijašnju terapiju.

Nazad
1 ... 14 15 16 17 18 19 ... 62
Naprijed