Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Liječenje Candide

Autor Poruka

arathea1

16.04.2013. 10:20

Poštovani, ja se ispričavam jer sam se malo krivo izrazila. Nije stvar u stidnim usnama, već u ulazu u rodnicu. Grubo rečeno, "rupa" se suzila, stisnula... jedva se vidi.
Što bi to moglo biti?
Hvala još jednom!

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.04.2013. 21:15

To je zbog otečenosti stidnih usana. Vjerovatno još uvijek uzrokovano upalom.

ivanovic

18.04.2013. 18:55

Postovani!
Prije mjesec ipo dana radila sam briseve i bila pozitivna na ureaplasmu i gardenerellu.Ginekolog mi je samo propisao doksiciklin i sada na ponovljenim brisevima,sve mi je negativno,osim candida s.p.p.,pa me zanima kako se gardenerella uspijela izlijeciti,je li mozda doslo do lazno negativnog rezultata?za candidu mi je propisao diflucan 150.mg,1tableta,da li trebam ponoviti opet bris na gljivice nakon te tablete?i je li potrebno lijecenje oba partnera na candidu?gljivice sam dobila odmah nakon upotrebe doksiciklina,a u decka nije bilo nikakvih znakova
Hvala na odgovoru

18.04.2013. 22:35

Potrebno je liječenje i partnera. Canesten neka maže vanjsko spolovilo kroz pet dana ili nek popije i on Diflucan.

ivanovic

18.04.2013. 23:20

A da li trebam ponovit bris na gljivice?ja sam vec popila tabletu,pa da li onda trebam opet popiti jos jednu posto mi decko nije,pa da u isto vrijeme(a u medjuvremenu smo imali odnose nakon sto sam popila tabletu)?

19.04.2013. 15:35

Ne treba.

ina1

22.04.2013. 10:25

Poštovani, imam jedno pitanje!

Postoji li neki lijek za candidu u obliku tableta/kapsula koje se uzimaju oralno, a da nije potreban recept za njih? I ako da, možete li mi preporučiti neki.

Hvala!

jasna12345

22.04.2013. 12:35

Poštovani,
već više od godinu dana imam žučkasti iscjedak i ponekad blagi svrbežkoji se pogorša nakon odnosa(kondom je zaštita).Ginekolog mi je davao arilin i ecalin vaginalete koje nisu poboljšale stanje tj. iscjedak se vrati za par dana na. Radila sam cervikalne brisove i pokazali su ureaoplasmu,nakon terapije i ponovnog brisa nalaz je bio uredan. Prije 10 dana ginekolog mi je dao 7 kapsula diflucana (100mg) i 6 vaginaleta plymicol jer sumnja na candidu. Prošlo je 4 dana od prestanka terapije,a ja i dalje imam žučkasti iscjedak (nema neugodan miris). Partner se također liječio protiv ureaplasme i diflucanom. Ne znam što dalje raditi. Koristim i gelove za intimnu njegu, koristila sam i linex lady.

korisnica00

22.04.2013. 18:00

Pozdrav!

Imam pitanje: koliko menstruacija može ''naštetiti'' djelovanju vaginalete? Konkretno, sinoć sam stavila canesten vaginaletu zbog gljivica, te sam danas primijetila nekakav rozi/narančasti iscjedak otopljene vaginalete. Menstruaciju trebam dobiti tek u srijedu, pa sad ne znam jel normalno da vaginaleta ponekad ''izađe van malo obojana'' ili sam stvarno dobila menstruaciju malo ranije?
Ukoliko jest menstruacija, dal da ponovim terapiju kad prođe ili ne?

Unaprijed hvala.

22.04.2013. 21:30

Poštovana Ina, postoji Zenafluk, Fluconax, Diflucan ali ništa bez liječničkog recepta.

Jasna, savjetujem da ponovite cervikalne briseve, te koristite probiotike na usta i lokalno.

Radi se o upali u rodnici i iscjedak je u kombinaciji s vaginaletom takve boje. Ne trebate ponavljati terapiju ako nakon menstruacije nećete imati smetnje.

ina1

24.04.2013. 10:30

Poštovani, hvala na odgovoru!

Zanima me još jedna stvar. Pored određene terapije, da li može pomoći mazanje uljem kantariona ili čajevca, s obzirom da sam pročitala da je vrlo učinkovito.

Hvala!

24.04.2013. 11:50

Probajte.

Abembo

27.04.2013. 15:40

Poštovani!
Prije deset dana popila sam zadnji antibiotik Cefalin od 1 g koji sam dobila zbog upale uha. Isti sam popila ujutro i već popodne se javio svrbež u području vulve i ulaza u rodnicu te sam namazala canesten kremom prije spavanja. Ujutro nije bilo ništa bolje i otišla sam u lijekarnu te mi je ljekarnica rekla da je dovoljno mazati samo kremom, da nisu potrebne vaginalete. Nakon 4 dana mazanja Canestenom simptomi (užasan svrbež, peckanje prilikom mokrenja, otečenost vanjskog spolovila i crvenilo te neki žućkastobijeli iscjedak i bijele točkice po spolovilu) su se malo umirili, ali ni blizu prestali. Nazvala sam sestru svog ginekologa koja mi je rekla da nije prošlo jer nisam koristila vaginalete te sam ih kupila i koristila 3 uzastopne večeri. Prilikom korištenja, to jest, kad je ta vaginaleta izlazila van osjećala sam prilično pečenje već nakon prve, ali sam nastavila s terapijom. Je li to zbog same vaginalete ili? Uz to, i dalje sam mazala kremom izvana 3 puta dnevno. Sad su već prošla 3 dana od zadnje vaginalete, i dalje mažem s kremom izvana, ali nikako da se simptomi u potpunosti povuku. Malo je sve dobro, pa se nakon par sati opet pojavi svrbež i peckanje prilikom mokrenja i slično. Planiram posjetiti ginekologa u ponedjeljak, jer mislim da je već trebalo proći. Inače imam stalnog partnera već 5 godina, pijem Yaz godinu dana, inače smo zdravi oboje, do sad je svaki papa test koji preventivno godišnje obavljam bio dobar. Nisam bila na bazenu niti igdje gdje bih mogla "pokupiti " neku infekciju. Mislite da bi moglo biti nešto drugo, a ne gljivica? Prije tri godine sam također od antibiotika dobila gljivice, ali se nakon samo 3 dana mazanja kremom povukla, a simptomi su bili isti. Također, inače imam slab imunitet i često sam bolesna i dosta često na antibioticima, ali i redovito koristim imunosal za jačanje imuniteta. Ne znam više što napraviti u vezi ovoga... Ima li možda još nešto osim vaginaleta i kreme što bi mi moglo pomoći da se simptomi u potpunosti povuku?
Unaprijed hvala na odgovoru i oprostite što duljim, ali željela sam čim bolje opisati situaciju.

27.04.2013. 21:00

Radi se o gljivičnoj upali vanjskog spolovila i rodnice. Da li se partner mazao izvana sa kremom? Ako ste imali odnos, dobio je i on, pa ponovo vi i tada se smetnje ne smiruju. Naravno da u vašem slučaju treba i koristiti vaginalete, jer samo od mazanja izvana neće biti prevelike vajde.
Također koristiti i probiotike na usta i lokalno u rodnici pa će se i smetnje umanjiti i nestati.

Abembo

27.04.2013. 22:30

Hvala na brzom odgovoru!
Nisam imala odnose s dečkom od kad su se pojavili simptomi, jer znam da bih ga zarazila i onda ponovno sebe. Zadnji odnos smo imali 3 dana prije pojave simptoma. Pokušat ću s probioticima koje ste spomenuli, pa ako taj osjećaj "nelagode" ne nestane nakon korištenja, obratit ću se svom ginekologu.

28.04.2013. 15:00

Da tako postupite.

mala_pink

30.04.2013. 16:05

Poštovani! Rodila sam prije 2 mjeseca te mi je ginekolog uzeo papa test i bris koji je pokazao na upalu, prepisao mi je antibiotik Doksiciklin a pošto dojim ne planiram ga uzimati jer se apsorbira u mlijeko što sam se iznenadila da mi ga je uopće prepisao, naime uzela sam canesten 3 comb na slobodnu prodaju te me zanima dali mogu imati spolni odnos preko noći iako koristim te vaginalete i dali bi trebala suprugu također dati tu kremu da ju i on koristi? Hvala!

30.04.2013. 20:20

Dakako da bi bilo dobro da se i on maže. Mislim da nije uputno imati odnose tijekom terapije. Za doksiciklin ste u pravu.

Nazad
1 ... 15 16 17 18 19 20 ... 62
Naprijed