Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Liječenje Candide

Autor Poruka

Enigmarija

17.01.2013. 10:05

Postovani! Da li je istina da Candidijaza organizma, kako sam procitala nazivaju ju simptomatskom, moze zaista uzrokovati konstantne setajuce infekcije kroz duze vrijeme, koje se naizgled cine nepovezanima?
Kao sto je u mom slucaju: Cesti bronhitisi(moja najslabija tocka), upale mjehura i genitalne upale, pa upala uha-netipicno za mene, upala grla-opet netipicno za mene, upale desni i uzasan zadah ujutro-a svi zubi zdravi, redovito kontrolirani,zeludac zdrav, povremene aritmije-uglavnom dan pred menstruaciju, lako zamaranje, kratki dah. Citala sam o tome po forumima i volila bi od Vas dobiti strucno misljenje, da li je to zaista moguce, pri jacem padu imuniteta, da jedna obicna gljivica radi toliko smetnji?
Moze li biti istovremeno prisutna vaginalna infekcija Candidom i bakterijom Gardnerellom?
MOze li se dogoditi da se pri ginekoloskom pregledu ta bakterija ne primjeti?
Antibiotike pijem iznimno u slucaju bronhitisa, 2-3 puta godisnje kura od 5-7 dana
Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.01.2013. 12:15

Poštovana, kandidijaza kod vas je prvenstveno posljedica lošeg imunuloškog odgovora, uzimanja antibiotika

17.01.2013. 12:15

Poštovana, kandidijaza koju imate rezultat je slabog imunološkog odgovora, čestih antibiotskih terapija, poremećaja bakterijske flore rodnice.
Svakako da gljivična infekcija rodnice može biti uz gardnerelu.

Enigmarija

17.01.2013. 22:25

Postovani doktore! Hvala Vam na odgovoru. Da, imunitet mi je vec neko vrijeme dosta srusen, ali vrtim se u zacaranom krugu sa antibioticima i candidom. Pokusavam izbjegavati antibiotike kolioko god mogu. Prirodnim ljekovima i pripravcima, put oporavka je puno duzi,bolniji i tezi, no neovisno o tome, ustrajem i pobjeda je slatka.
Ako mi ginekolog potvrdi prisutnost te ili neke druge bakterije pri skorom pregledu, da li je jedini nacin izljecenja opet antibioticima ili postoji meni draza alternativa?
Bila bi Vam jako zahvalna ako imate neki savjet za mene kako da si lakse pomognem.
Puno hvala

18.01.2013. 11:00

Poštovana, savjerujem korištenje probiotika lokalno i na usta, multivitaminske preparate itd, izbjegavanje slatkiša i slatkih pića itd.

kolacic

28.01.2013. 16:05

Molim vas, trebam savjet.

U prvom sam trimestru trudnoce 7 sedmica. imam vec urinarnu infekciju koju lijecim brusnicom i c vitaminom dok ne dodje urinokultura. ali problem je i svrbez koji imam pa sam danas isla svom ginekologu pa je on preporucio kolposkopiju da vidimo sta je. Na nalazu pise: znaci colpitisa (grupa VI). uradjen mi je i papa test. cervikalni brisevi nisu uradjeni, ne znam zasto, ali na osnovu ovog nalaza ginekolog mi je napisao plimycol vaginalete tri dnevno pa cemo ponoviti bris, tako je rekao ginekog. Mene muci smijem li do novog brisa koristiti plymycol vaginalete u ovako ranoj trudnoci? Na receptu pise: "nema opasnosti da lijek osteti plod ako se koristi tokom trudnoce. Ipak, primjena lijeka u prvom trimestru trudnoce indicirana je samo prema savjetu ljekara." Ja vise ne znam smijem li ja ovo koristiti ili sam ipak trebala uraditi cervikalne briseve pa onda poceti ih koristiti? hvala puno

28.01.2013. 23:10

Koristite ih svakako.

leptiric862

29.01.2013. 16:35

Poštovani,
Inače imam dosta problema s Candidom i uglavnom ju lijecim Canestenom. Prije mjesec dana sam bila kod ginekologa i dijagnosticirana mi je mjesana infekcija bakterije gljive za koju sam dobila Polyginax. To sam potrosila, ali za vrijeme zadnje menstruacije, prije tjedan dana mi se dolje nesto uzasno upalilo - stidnica je bila jako crvena, natecena i bolna uz jak svrbez. Mislila sam da je Candida pa sam kupila Canesten vaginalete i korisitla ih 3 dana uz kremu za stidnicu. Dok sam mazala kremom svaki put bi me jako peklo, a inace me ne pece od Canestena. Od tog se malo poboljsalo ali i dalje me pecka na dodir i cini mi se blago crveno. Jucer sam imala spolni odnos koji je bio dosta bolan i nakon njega sam malo krvarila. Narucena sam kod ginekologa za 2 tjedna, ali vas molim da mi kazete sto bi to moglo biti? Nikad nisam imala takvu jaku reakciju na Candidu pa mi je cudno da je to to kad nije skroz proslo od Canestena. Imam stalnog partnera pa ako je papa prije mjesec dana bio uredan ne znam sta bi se sad novo moglo dogoditi :/ Da potrosim jos 3 Canesten vaginalete?

29.01.2013. 20:35

Probajte još nekoliko dana mazati Canestenom i koristiti vaginalete.
Odnose nemojte imati. Terapija partnera sa Canesten kremom.

nina031

01.02.2013. 10:30

Poštovani, lječila sam se dugo protiv Candide raznim vagnaletama, misleći da je crvenilo stidnice Candida. Nakraju sam stvarno dobila Candidu koju sam izlječila koristeći istovremeno Itrac 3 i Plymicol. Nakon toga nalaz je bio uredan, ali je meni i dalje stidnica crvena, i ako se ne mažem kremom postane još crvenija i osjetljivija. I unutrašnjost vagine mi je nekako hrapava, i za vrijeme odnosa imam nelagodan osjećaj, kao da je koža iziritirana. Inače mi je uvijek tako kad imam Candidu, ali sad je nalaz pokazao da je nemam, a meni je još uvijek tako. Jel moguće da je to posljedica svih vaginaleta i agresivnog lječenja? Neka vrsta dermatitisa? Što da poduzmem?

Hvala puno!!! happy

02.02.2013. 05:00

Poštovana iritacija, alergija na nešto, dermatitis svakako.
Savjetujem kortikosteroidnu krenu par dana.

kolacic

03.02.2013. 22:50

Postovani,

vec sam vam pisala na ovu temu, u 8 sam sedmici trudnoce i na kolposkopiji su mi ustanovili znake colpitisa (IV grupa). Koristila sam tri noci pylmycol vaginalete i lakse mi je puno,. Mene brine sad jedna stvar, da li na upalu koju sam imala (noc prije tresla sam se cijelu noc) su smjeli mi uradili papa test? To su mi radili na klinici, a moj inace ginekolog nikad mi na upalu ne radi papa test.. to me pocinje brinuti, moze li papa test s tim neizlijecenim colpitisom pokazati lose rezultate? I jos nesto, smijem li ako nalaz bude los, ponoviti papu mjesec dana kasnije kod svog ginekologa? Strasno se bojim da mi papa ne bude los jer su radili ga na upalu a ne sad, kad mi je bolje. Hvala.

04.02.2013. 11:40

Poštovana, to nema nikakve veze. Papa test se može uzeti i tijekom krvarenja. Ponovit ćete ga ako će trebati.

kolacic

04.02.2013. 12:20

hvala, bila sam se prepala. Moj ginekolog prvo izlijeci upalu pa onda radi papu koja je uvijek uredna. posljednji papa test sam radila u 8 mjesecu i bio je uredan, druga grupa. kontrola za sest mjeseci.

kolacic

04.02.2013. 17:15

i oprostite jos jedno pitanje.. koristila sam plymycol vaginalete tri noci prije 4 dana. nakon koliko je pametno uraditi cervikalni bris i vaginalni da se ide s ciljanom terapijom. koji je vas savjet. hvala.

04.02.2013. 23:00

Čemu cervikalni brisevi? Opustite se.

ninnast

09.02.2013. 12:50

Poštovani,

Dakle, prije možda mjesec dana sam išla na rutinski ginekološki pregled i potužila sam se na Candidu, koja mi se već par puta vraćala i liječila sam je na svoju ruku sa Canesten kremom s tri aplikatora. Ginekologinja mi je propisala dvije Diflucan tablete, za mene i mog partnera (jer je i on imao simptome) u slučaju da se pojavi opet te Plimycol vaginalete i kremu.. Ovaj put se vratilo i to najgore do sada, užasan svrbež, sirasti iscjedak i čak sitni prištići na ulazu u rodnicu, mislim da ću puknuti koliko me svrbi.. Prošlo je tri dana otkad smo ja i partner uzeli DIflucan tabletice i uz to se mažemo Canesten kremom ali meni nema nikakvog rezultata, jos više me svrbi, ujutro i navečer pogotovo. Mene zanima da li da nastavim s Plimycolom u slučaju da se stanje ne popravi? I koliko uopće moram čekati da počne djelovati jer nakon tri dana meni je jos gore..? Te mogu li imati spolne odnose bez zaštite ubuduće ili prezervativi sprečavaju pojavljivanje gljivica?

09.02.2013. 15:30

Svakako savjetujem lokalno u rodnicu kaneste i kremu izvana.
Odnose sa zaštitom nadalje.

ninnast

12.02.2013. 10:00

Znaci li to da mogu i sa Plimycol vaginaletama i kremom, jer to sam dobila na recept ili izricito Kanesten?

Hvala

12.02.2013. 10:25

Može i time dakako.

Nazad
1 ... 11 12 13 14 15 16 ... 62
Naprijed