Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


mnogo pitanja


Autor Poruka

nova0212

03.11.2013. 18:55

poštovanje! isprika na otvaranju nove teme ali neznam na koju bih se ubacila...
moje tegobe počele su 2006.god. kad mi je po hitnom prijmu dijagnoza bila:
Peritonitis diffusa K 35.0
Pyosalpinx bilateralis N 70
Appendicitis ac.

te su obavljeni zahvati:
laparoscopia explorativa
APPENDECTOMIA PER LAPAROSCOPIAM.
ADHESIOLYSIS
LAVAGE ET DRAINAGE CAVI PERITONEI
EVACUATIO PYOSALPINGIS BILATERALIS

UTZ nalaz:uterus uredne vel. i oblika,endometrij 8 mm,desno uz uterus tvorba 63x41 mm, dijelom hipoehogen sadržaj. lijevo 56x40 mm s centralnim nepravilnim hipoehogenim odjekom, obostrano dobra prokrvljenost,bez patol. protoka.
ca 125: 1177.0

puštena kući nakon 14 dana,za mjesec dana kontrola na koju sam se jedva ubacila u raspored i dok sam čekala na red sam dobila menstruaciju,ali dr me svejedno ''pregledao'' nekih 15 sekundi i rekao da se vratim u bolnicu jer da je stanje isto kao prije operacije i da će mi izvaditi jajnike i jajovode da sam,citiram:MIRNA ŠTO SE TIČE UPALA!!
Tada sam imala 18 godina. ja SE naravno nisam htjela podvrgnuti takvom zahvatu i pitala sam da li postoji drugo rješenje na što je on meni kroz psovke samo rekao da sam neozbiljna i da se to rješava po kratkom postupku a ne se s tim zaje******! ispisao mi je nalaz u kojem je na dnu pisalo da odbijam hospitalizaciju i preporučio sumamed.
ja sam s tim nalazom otišlA kod svog gin. i on mi je prepisao 3 kutije sumameda,tj 3 dana 2x1 dnevno.
nakon toga svi nalazi su bili donekle uredni,
išla sam na kontrole svakih 6 mj,ponekad i češće ako bih osjetila bolove u jajnicima i na svaku upalicu dobila bih 2 kutije sumameda i nakon 5-6 dana opet sve ok.

U studenom 2009.god me odjednom probolo u desnom jajniku, i bol se proširila po cijelom trbuhu toliko da sam jedva hodala. odmah ujutro sam otišla kod svog ginekologa koji je tražio da prvo dam urin i krv na analizu i vratim se sa nalazima.
ja sam se vratila s nalazom iz kojeg je on vidio da ima tragova krvi u urinu i rekao da imam kamenac (nije me ni pogledao) te me poslao na endoskopski ultrazvuk da vidimo gdje je kamenac,a protiv kamenca mi je propisao 2KUTIJE SUMAMEDA.
otišla sam na taj ultrazvuk i naravno kamencu nije bilo ni traga i taj dr. me poslao natrag ginekologu.
znači to je već bio treći dan otkad su se bolovi pojavili i kad sam došla nije imao izbora nego me odmah odveo na ultrazvuk gdje mi je u prvoj minuti pregleda rekao da moram u bolnicu,zbog ''žutog tijela''
iz otpusnog pisma opet:
DIJAGNOZA: adnexitis ac. N 70.0
GIN.NALAZ PRI DOLASKU: vanjsko spolovilo nulipare.rodnica srednje prostrana,porcija konična i glatka. uterus je u AVF-u,vanjsko ušće zatvoreno.uterus djeluje uredne veličine i oblika,ne krvari,bolan. Adneksa i parametrija: desno bolna rezistenca veličine mandarine,lijevo bolnost na palpaciju.
UTZ nalaz:uterus je u AVF_u,veličone 67x33 mm. endometrij 9 mm. lijevi jajnik vel. 37x24 mm,uredan nalaz. desni jajnik vel. 41x24 mm uz koji se prikaže hipoehogena paučinasta formacija promjera 50 mm oko koje je slobodna tekućina (stupac 26 mm)
tijekom boravka u bolnici pod terapijom Novocef 2x1, te potom Ketocef 3x750mg, efloran 3x500mg/8 dana. kada su mi nakon 8 dana izbile gljivice u ustima,pregledali su me UTZ: ,.....desna adnexa zadebljana poput ping pong loptice
uterus u AVF_u,normalne veličine i ehogene strukture s trolinijskim hipoehogenim endometrijem. lijevi jajnik urednog nalaza,desni jajnik uredan,uz njega okruglasta hipoehogena tvorba promjera cca 20 mm.

odonda su mi svi nalazi više_manje uredni, ali ja često osjećam bolove u jajnicima, a već 2 godine pokušavam zatrudnjeti i ne uspjeva mi. moj ginekolog na to kaže da sam mlada i da imam vremena (sad imam 26 god) i na svaki moj upit da me uputi u bolnicu na pretrage odmahuje rukom i govori mi da nema razloga za brigu. ja se brinem,itekako se brinem jer mi nikad nije na lijep,odnosno na meni razumljiv način objasnio ni zbog čega sam ležala u bolnici ( znam samo da sam sad bez crvuljka),a ostalo sve mi je nepoznanica. u poslijednje vrijeme osjećam bol pri odnosu sa dečkom, ponekad nakon odnosa i po dva dana imam blijedoružičasti iscjedak,a uz njega i jake bolove. više neznam što da napravim, ali više ne vidim previše smisla u tome da i dalje posjećujem istog ginekologa,iz tog razloga sam se odlučila otputovati u zagreb u privatnu kliniku i napraviti sve pretrage. stoga vas molim da mi date upute kome se moram obratiti i što poduzeti s obzirom na povijest bolesti, i na moju želju da zatrudnim. hvala vam puno i oprostite na duljini ove poruke...

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.11.2013. 20:25

S obzirom na česte upale jajnika i jajovoda vjerovatno se radi o priraslicama i neprohodnosti jajovoda kao rezultat preboljelih upala od ranije.
Ne trebate dolaziti u Zagreb nego za početak napravite cervikalne briseve, dks, urinokulturu, crp, ca125.
Partner nek napravi bris uretre, spermiogram i mikrobiološku analizu ejakulata.
Nakon toga prohodnost jajovoda sono hsg ili hsg koji se izvodi u bolnicama( histerosalpingografija) kojim će se uvidjeti stanje vaših jajovoda.
Potom ako je sve uredno i spolne hormone itd.

valee

11.11.2013. 18:00

Postovani,nisam znala u kojoj grupi da vam se javim pa ovo mnogo pitanje mi se cinilo da ovdje mogu.
Imam epilepsiju,koristim depakin i arwind.trebam vas savjet sto vi mislite o tome ako se slucajno desi trudnoca.moj doktor koji mi jeprepisao i kod kojeg idem na redovite preglete rekao da dijete moze imati oteskoca,ali ako mu se odma javi da uz vitamin b moze se pomoci,i nadodao je da puno trudnica rodi zdravo dijete.ja trosim300mg atwinda i 600mg depakina.pa ako mi mozete dati savjet,jer redovno citam na vasoj stranici i pomazu vasi odgovri.unaprijed zahvaljujem,hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.11.2013. 22:25

Poštovana, mišljenja sam kao i vaš liječnik. Postoje neki antiepileptici koji se mogu uz malo manje rizika za plod davati u trudnoći.
Konzultirajte svog neurologa ipak je to njihova domena.

nisitamarta12345

11.11.2013. 22:25

Dobro vecer,..
Ovako imam jedno pitanje, zanima me koliko traje krvarenje nakon prirodnog pobacaja?
Jer meni je nakon pobacaja pocelo malo krvi ici, pa onda stane, pa malo smeđa krv, pa onda malo opet i tako vec 5 dana, krvi na ulosku ima nesto kao kad menstruacija zavrsava odnosno jako malo, nemam temperaturu, nikakve bolove opce niti obilno krvarenje, i zanima me, dali je sve u redu..hvala..

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.11.2013. 10:00

Od7-10 dana.