Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.07.2014. 23:45

Ako ste ovaj ciklus imali rizične odnose, svakako napravite test. Prema opisanom radi se o sukrvici.

natagaga

11.07.2014. 23:55

Postovani doktore,imam jedno pitanje..kod uzimanja oralne kontracepcije(Microgynon 30mg) da li je dozvoljeno da decko ejakulira u mene dok imamo odnose..ili unatoc pilulama treba koristiti metodu prekinutog snosaja?unaprijed zahvaljujem na odgovoru..Lp.

12.07.2014. 17:20

Dozvoljeno je.

andjelija

15.07.2014. 09:15

Pozdrav doktore. Htjela bih vas nešto pitati, znam da će zvučati glupo ali eto. Prije 2 i pol dana mi je završila menstruacija ( kod mene zaista nisu uravnotežene, nekada traju samo po 3 dana, a ciklus mi je neredovit, od 3o dana na više, nekada do 4o zna otići, a desi mi se i da ne dobijem nekada. ne znam da li je to uredu pa ako mi možete i to reći, da li bi se to smjelo dešavati? 17 godina imam. ) i danas i jučer sam imala odnos s dečkom. Zapravo, samo analni odnos, ali me je zadovoljavao i prstima , i sada on je svršio , oba puta, u moj analni otvor, a i jednom je prije toga sebi u ruku pa obrisao ruku, i opet mene zadovoljavao prstima. I sada, ja ne znam da li je moguće da sam ikako ostala trudna, npr. da li mi je prstima prenio spermu u vaginu, ili da li je sperma mogla ući ( iscuriti ) u vaginu prilikom njegovog svršavanja? Hvala na odgovoru unaprijed.

Malab

15.07.2014. 14:25

Pozdrav!
Imam 18 godina i nestalne cikluse. Ja i momak imamo spolne odnose i uvijek koristimo zaštitu, međutim jednom smo malo probali bez, ali nije svršio u mene. Pošto mi je kasnila menstruacija napravila sam test PrimaStick i bio je negativan. Pošto sam imala dosta stresa oko upisa na faks i prehladila sam se, neznam da li to može utjecati na ciklus?
Nadam se da se ne radi o trudnoći?

15.07.2014. 19:20

Andjelija u vašoj situacija trudnoća nije moguća.

15.07.2014. 19:20

Malab ne radi se o trudnoći.

lakojeto

16.07.2014. 09:25

Postovani,
imao sam odnos s jednom djevojkom..Najprije sam penetrirao bez kondoma i to je trajalo nekih 30 sekundi,zatim sam stavio kondom i nastavio..Da li je moguca trudnoca ? i jos jedno pitanje : kolike su mogucnosti u procentima da djevojka zatrudni ako svrsim u nju a ona nije u plodnim danima

Hvala

16.07.2014. 11:05

Nije moguća trudnoća. Ako se radilo o neplodnim danima šansa je mala.

Sinisa999

21.07.2014. 16:50

Sinisa999

30.06.2014. 11:00

Postovani,
Spavao sam sa curom 4 dana posle njene menstracije,2 puta smo spavali sa kondomom(u medjuvrmenu da li posle 1 ili 2 sex-a) sam isao da mokrim,i penis mi je bio u boksericama ona ga je trljala preko i posle drkala... nakon zadnjeg sex-a(sa kondomom) odmorili smo 10-15min i opet sex-ali BEZ KONDOMA,nisam svrsio niti ista samo sam 5-6 stavio... je li mogla ostati trudna,da nije sperma ostala unutra itd.... sad pozz

30.06.2014. 22:45

Šansa nije velika ali trudnoća je moguća u ovakvim slučajevima.

U medjuvremenu je nisam stigao prije napisato isao kao neki bijeli iscjedak(kao male grudice) iz nje... menstuaciju je trebala dobiti 18.07 ali je dobila 20(ili 21 oko 2-3 ujutru)... normalno joj ide... trebam li i dalje razmisljati o trudnoci? pozdrav

21.07.2014. 23:10

Ne radi se o trudnoći. Radi se o gljivičnoj upali rodnice.

Sinisa999

21.07.2014. 23:55

Eo sad mi je rekla da joj je krv normalne boje,ne osjeca miris ali ide malo kao brzo ce je proci i imaju kao neke grudice izlaze kao da se krv zgrusala... ?
a o toj gljivici rodinice kako to lijeciti?

22.07.2014. 16:35

Odgovorio sam vam.

onaaa

29.07.2014. 20:00

Postovani, da li postoji mogucnost trudnoce ako mi je decko svrsio po vagini ali preko helanki?
Ili ako je decko svrsio i posle mi stavljao prst u vaginu da li postoji mogucnost da mu je ostalo na prstu i da tako zatrudnim?
Moram da naglasim da nismo imali odnos od januara i da mi menstruacija nije redovna.. Imam bolove u grudima i povecano lucenje sekreta.. Da li postoji mogucnost a trudnocom? Za sada ne osecam simptome..
Hvala vam puno, pozdrav..

29.07.2014. 22:30

Prema opisanim situacijama ne postoji.

Bebica84

30.07.2014. 11:55

Poštovani, u februaru sam imala spontani pobačaj (prestanak srčane radnje) u 6. nedjelji trudnoće, nakon pauze od 3 mjeseca (preporuka 2 ginekologa) već četiri mjeseca pokušavamo bezuspješno. Da napomenem trudnoća se dogodila od prvog puta. Sada sam koristila lh trakice i imali smo odnose prije ovulacije u toku ovulacije i nakon toga. Sada mi je 18 dan ciklusa i zanima me da li postoje simptomi začeća i da li smo stalnim odnosima uticali na kvalitet sperme? Srdačan pozdrav!

30.07.2014. 23:40

Stpljenja. Ima vremena. Godinu dana je rok u kojem morate ostvariti trudnoću.

miamm

imala sam menstruaciju 15.06, koja je trajala do 22.06, a zatim na 24.06 spolni odnos bez zastite. Nakon 19 dana, na 03.07 (jako stresan period) dobila sam krvarenje koje nije bilo veoma obilno, trajalo je 4 dana i bilo sa ugruscima. Sada sam dobila ponovo menstruaciju, nakon 25 dana od onog krvarenja na 03.07 (ciklus mi je uobicajeno 24-28 dana), koja je uobicajena, sa ugruscima i pojacanog krvarenja drugog dana (sada je cetvrti dan). Plasi me to da je ovo prvi put da sam imala preuranjenu menstruaciju (zbog velikog stresa) i da nema mogucnosti normalne ili vanmatericne trudnoce. Hvala vam

mervinaa

Postovani..imam nepunih 18 godina i nedavno sam izgubila nevinost, ciklus mi traje 21 dan zadnji dan menstruacije mi je bio 08.07. 20.07 sam imala odnose bez zastite s deckom nekoliko puta za redom bez prethodnog brisanja ali nije svrsio u mene , jucer mi je menga trebala stici ponovno, medjutim u zadnjih nekoliko dana imala sam bol u donjem desnom dijelu stomaka i bol pri zavrsetku mokrenja i svrab na ulazu u vaginu, danas mi se pojavila manja kolicina svijetlo-rozog iscjedka..da li bi to trebalo znaciti da sam trudna ili sta vec ??
unaprijed hvala!

Akica5

30.07.2014. 23:50

Dobar dan,posljednju mensruaciju sam imala 22.6. ,onda sam 29.otisla u Austriju kod rodbine i bila 15 dana.Jos nisam dobila,nisam imala odnosa,al ne znam zastoo mi kasni.Bradavice me bole na dodir,i pod velikim sam pritiskom.
Unaprijed zahvalna.