Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

Plavushicaslatka

12.11.2016. 17:00

Postovani.
11.11. sam imala zasticeni spolni odnos sa deckom, ali kad smo zavrsili shvatili smo da je kondom pukao, ali decko nije siguran da li je uopce ejakulirao ili ne jer je bio pod utjecajem alkohola. Zadnje menstruacije su bile 1.8., 4.9. i 7.10. te po mojoj procjeni trebala mi je doci 10.11. ali nije mi dosla, iako me zadnja dva dana boli trbuh kao pred menstruaciju. Zanima me postoji li mogucnost nezeljene trudnoce i trebam li uzeti pilulu za dan poslije?

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.11.2016. 18:20

Doći će. Ne treba pilula za dan poslije prema opisanom.

12.11.2016. 18:20

12345 k ne radi se o mogućnosti trudnoće kod vas.

ifana29

14.11.2016. 10:00

Postovani,

12.11 sam imala odnos sa zastitom (kondom)
Sat vremena nakon toga smo imali jos jedan odnos cca 10min bez zastite i bez ejakulacije.Zadnja menstruacija 02.11. Prije toga 10.10. Ciklusi su od 22-24 dana.Da li mi preporucujete da uzmem tabletu za dan poslije s obzirom na 2 odnos?

14.11.2016. 11:20

Ne treba.

Pomoc12345

20.11.2016. 03:05

Doktore, opet ja, menstruacije još uvijek nema (zadnja je bila 10.09.) radila sam test na trudnoću i bio je negativac (plivin test) jako se brinem.. grudi me bole kao pred menstruaciju i osjetim ponekad grčeve u trbuhu, iscjedak mi je obilniji kao u vrijeme ovulacije, sto se događa? Ne mogu ginekologu jer je odsutan trenutno. Molim vas pomozite mi bar savjetom sto dalje. Nemam nekih simptoma trudnoće kao sto su mučnine i nisam imala nikakve neobične pojave niti krvarenja u bilo kakvom obliku. Imam 18 god i neredovite cikluse.

20.11.2016. 16:30

Ako je beta negativna pričekajte nastup menstruacije ili se javite svom ginekologogu za terapiju.

Pomoc12345

20.11.2016. 19:20

Nisam radila betu samo test, mogu li se pouzdati u to ili?

20.11.2016. 20:45

Ako je dobro napravljen, možete se pouzdati u vjerodostojnost testa.

Pomoc12345

20.11.2016. 21:25

Napravila sam test prema uputama 08.11 i nakon par sekundi se pojavio minus u prozoru za trudnoću i crta u kontrolnom prozoru kao da je test ispravno napravljen. Mogu li se pouzdati?

lala73lala

21.11.2016. 01:30

Postovani,
imam bolne menstruacije, inace mi je ciklus trajao po 35-40 dana, zadnjih par mjeseci sam imala menstruaciju na datume 6.8. - 9. 9. - 8.10. - 9.11... moje pitanje vama znaci, zadnja menstruacija mi je bila 9.11., jucer prilikom odnosa 20.11. tijekom odnosa kondom se strgao, ali nismo primjetili ranije nego na kraju, doslo je do ejakulacije, s tim da nismo koristili zastitu od pocetka odnosa nego pri kraju.. kolika je mogucnost trudnoce? tableta za dan poslije... hvala unaprijed

Nisam ja

21.11.2016. 17:15

Poštovani,
radimo na bebi i 15. i 16.11.imali smo odnose gdje je moj partner ejakulirao u mene. 19.11. pojavila se bol prilikom mokrenja a kasnije sam na papiru primjerila roskasti iscjedak koji se jos uvijek pojavljuje s time da sam primjetila i sitne ugruske krvi smeđe boje. Danas sam između ostalog pri nakon mokrena primjetila na papiru da je izaslo nesto sluzavo s smećkastim ugruskom. Stalno imam potrebu za mokrenjem i nadut trbuh. Bila sam danas kod doktorice opće prakse koja mi je dala urifos granule za oralnu otopinu jer sumnja na infekciju mokracnog trakta. Moram napomenuti da me nije uputila na urinokulturu ili vađenje krvi. U slucaju da mi se stanje ne popravi planiram posjetiti ginekologa. Buduci da sam imala i operaciju ciste na jajniku i intermenstrualna krvarenja bojim se da opet nesto takvo ne bude. Imam li razloga za brigu ili postoji mogucnost da se radi o implantacijskom krvarenju ? (Zadnja menstruacija bila je od 2.11-9.11)
Hvala unaprijed na odgovoru

21.11.2016. 18:30

Pomoc, možete.

Lala šansa postoji. Ako je bilo ejakulacije sugeriram pilulu za dan poslije.

Nisam ja, dakako da se ne radi o implantacije jer je prerano. Koji je uzrok krvarenja ne mogu znati. postupiti prema uputama svoje doktorice.

Fail13

14.12.2016. 13:00

Postovani,
Imala sam nezasticeni spolni odnos 15. dana ciklusa koji vecinom traje 28 dana (prekinuti snosaj, nije doslo do ejakulacije u mene). Od toga je proslo malo manje od 48h. Mislila sam popiti tabletu za dan poslije ali pise da ona nema smisla ako je vec doslo do ovulacije (sto je u mom slucaju vec trebalo sudeci po aplikaciji), ali ja sam u velikoj panici (i ne znam je li moguce da umisljam ali imam osjecaj da cijelo vrijeme imam bol u trbuhu) i zanima me isplati li se ipak popiti tu pilulu bez obzira i ako je doslo do ovulacije moze li djelovati? Nadam se brzom odgovoru, hvala unaprijed!

TralalaNM

14.12.2016. 23:30

Sinoc sam prvi put sa deckom bila naga. Nevina sam,imam skoro 19 godina. Nejgov polni organ je dodirivao moj i bio je bez zastite,ali ni jednog trenutka nije usao u mene. DA li postoji mogucnost trudnoce. Hvala unapred,puno bi mi znacio vas odgovor.

14.12.2016. 23:50

Sve ste dobro pročitali. Ako nije bilo ejakulacije, čemu pillula za dan poslije?

Petra1234

15.12.2016. 13:50

Postovani,
Imam 22 godine, u redovnoj sam vezi vec cetiri godine te decko i ja ne koristimo prezervative kao oblik kontracepcije vec prekinuti snosaj, ali u samo neplodne dane. Zadnju menstruaciju sam dobila 17.11.2016.. ciklusi mi traju izmedu 32 i 34 dana te nikada ne kasne, odnosno nikada ne prelaze preko 34 dana. Danas mi je 29. Ovaj mjesec imali smo spolne odnose u vrijeme plodnih dana. Prema mojim racunanjima, iscjedku te kratkotrajnom probadanju nekako svaki mjesec znam kad sam plodna odnosno kad dolazi ovulacija. Taj put smo takoder koristili prekinuti snosaj no prema rijecima mog decka " nesto mu je malo pobjeglo" te je stao, obrisao se i nastavili smo dalje te tek kasnije ejakulirao do kraja ali naravno ne u mene. Zadnjih par dana osjecam bolove u donjem dijelu trbuha. Bolovi su lagani konstantni preko cijelog dana slicnim bolovima koje imam prvi dan mjesecnice( inace su mi simptomi PMSa samo bolne grudi). Osim tih bolova imam povremene grceve i kao da se izmjenjuje neka bol u jajnicima, prvo boli jedan pa drugi. Grudi su mi bolne ali to nije nista zabrinjavajuce s obzirom da su bolne prije svake mjesecnice. Muci me jos visednevni zatvor, glavobolje, ponekad zgaravica. Kad pritisnem podrucje jajnika osjecam laganu bol. Citajuci simptome rane trudnoce neki se poklapaju. Da li je moguce da sam trudna? Ako bi se iskljucila trudnoca od cega bi me boljeli jajnici? Da li mozda upala jajnika, ciste? Ispricavam se na preopsirnoj poruci. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

15.12.2016. 20:05

Šansa za trudnoćom svakako postoji. Pričekajte još koji dan. Ako ne nastupi menstruacija do tada napravite test na trudnoću.