Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

12345k

16.12.2016. 19:10

Poštovani doktore, molim Vas pomozite mi s ovim. Nikad nisam imala spolni odnos i imam redovnu menstruaciju, nekad malo kasni, nekad je točno na vrijeme.. zanima me mogu li biti trudna i trebam li se brinuti radi nečega što je bilo prije 3 mjeseca a nije bilo ni ejakulacije ni spolnog odnosa i od tada sam imala menstruaciju 3 puta koja je trajala 7 ili 8 dana.. možda vam zvuči smiješno ali veliki sam paničar i molim Vas da mi odgovorite.
Nakon posljednje mjesečnice dečka sam zadovoljavala oralno ali nikako nije došlo do ejakulacije niti kontakta spolovila. Trebam dobiti menstruaciju za 2 dana i od simptoma imam želju za slatkim, bijeli iscjedak prije par dana koji je sad manji, blagu glavobolju koja prestane nakon par minuta i imala sam blagu temperaturu, 37 ili 37,1.
Dakle molim Vas odgovorite mi na ta dva pitanja
Trebam li se brinuti radi toga što je bilo prije 3 mjeseca iako sam imala 3 puta menstruaciju od tada?
I jesu li to (temperatura, želja za slatkim i glavobolja) sinptomi nadolazeće menstruacije?

Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.12.2016. 22:05

Djevojko ne radi se o mogućnosti trudnoće. Savjetujem vam debelu edukaciju jer vam fali puno znanja iz ovog područja prije nego se upustite u odnose.

12345k

17.12.2016. 11:20

Iskreno, znam. Zato se i ne upuštam u odnose
Hvala Vam

17.12.2016. 21:05

Molim.

lostgirl

18.12.2016. 14:45

Postovani, pijem Belaru. U petak i jucer zbog vomitusa i dijareje nisam popila. Zadnji odnos je bio u cetvrtak. Jucer mi se pojavio smedi iscjedak. Zbog straha od trudnoce, sta da radim? Kako da pijem dalje? Unaprijed hvala.

18.12.2016. 18:15

Nastavite dalje uzimati uz dodatnu zaštitu do kraja blistera.

lostgirl

18.12.2016. 19:35

Da pijem tablete koje nisam popila ili da samo danas nastavim sa danasnjim danom, nedjeljom?

lostgirl

18.12.2016. 21:40

Nastavila sam tako da sam popila normalno tabletu za danasnji dan. Petak i subota su ostali u blisteru. Jesu li sve tablete istog sastava? Kad popijem do kraja blister, da odmah nastavim s novim ili da imam pauzu od tjedan dana?

Stmo

19.12.2016. 22:15

Poštovani, imam spolne odnose sa deckom ali ne koristimo nikakvu zastitu, ni ne svrsi u mene nego ga izvadi van.. Jedino sta nekad znamo je to da imamo dva puta za redom odnos a on svoj spolni organ ne opere pa je li moguca trudnoca,jer mi i menstruacija kasni 12 dana,a inace mi je redovita

19.12.2016. 22:45

Nastavite dalje uzimanje bez pauze od sedam dana.

lostgirl

20.12.2016. 10:10

Prekid nisam imala ni prije ovog blistera. Postoji li mogucnost kakvih nuspojava? Onaj smedi iscjedak se pretvorio u dosta jako krvarenje koje jos uvijek traje.

Helena111

20.12.2016. 18:05

Postovani
23.11 imala sam zadnju menstruaciju. Inace svaki mjesec dobijem dvaput menstruaciju. Sa deckom nisam imala pravi spolni odnos. Tu je bilo samo "trljanje" spolnih organa. Sperme je bilo, ali meni po trbuhu. I odmah nakon toga on je meni rukama dirao vaginu. Zanima me, da li je moglo uci, iako nisam imala nikada spolni odnos.
Zadnjih dana osjecam mucninu, i iz vagine mi curi bijeli sluzavi iscjedak. Mozete li mi reci u cemu je stvar i nema mogucnosti za trudnocu?
Unaprijed zahvaljujem

20.12.2016. 18:15

Napravite kao što sam vam rekao.

Meli111

20.12.2016. 19:50

Poštovani, menstruacija mi kasni treci dan, odnose sam imala u vrijeme plodnih dana i na dan ovulacije,. Imam simptome pms ili mozda trudnoće. Mene zanima samo da li moze da postoji osim trudnoće neki drugi razlog kašnjenja, ako mi je ovulacija bila prije 17 dana, to mi je ustanovljeno na pregledu

21.12.2016. 10:10

Napravite test na trudnoću. Ako je negativan pročitajte posteve od ranije koji govore o uzroku izostanka menstruacije.

mnek0161

21.12.2016. 14:40

Poštovani. S djevojkom sam 03.12. imao zaštićeni odnos, prezervativ nije pukao (provjerili smo dvaput ), ejakulacija se nije desila jer nisam osjetio ništa, što bi bilo nemoguće. Najčešći simptomi su joj malo osjetljivije grudi, što ponekad izostane, kao i svaki simptom PMS-a. Menstruacija je trebala nastupiti po kalendaru 17. 12., danas je još nema. Zanima me Vaše mišljenje o mogućnosti trudnoće ( po meni nemoguće, prema navedenom ) i o izostanku menstruacije. Prošli ponedjeljak je imala stresni ispit te trenutno prolazi kroz terapiju ispuhivanja nosa radi sinusa. Hvala i lijep pozdrav.

21.12.2016. 20:20

Prema opisanom ne radi se o trudnoći.

N999

22.12.2016. 11:35

Postovanje,

Zanima me da li je moguca trudnoca ako sam se obrisala maramicom(na kojoj je bili sperme,mozda je uslo malo) po vagini?

mnek0161

22.12.2016. 20:15

Poštovani. Obraćam Vam se opet sa sljedećim pitanjem. Menstruacija kasni 5 dan, nema nikakvih simptoma nadolazeće menstruacije. Mogućnost trudnoće je 99% isključena zbog zaštićenog + prekinutog odnosa bez ejakuacije. Savjetujete li test, čekanje ili javljanje doktoru? Hvala.

22.12.2016. 20:30

Nije moguće.