Autor
|
Poruka
|
srebrni2
|
27.08.2013. 10:00
Poštovani doktore,
Hvala Vam na odgovoru..
Lijep pozdrav,
Srebrni2
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
27.08.2013. 17:55
Molim.
|
Kapljica111
|
28.08.2013. 00:15
Dobar dan doktore..ovak ja i cura smo imali analni ondos i ja sam onda svrsi slucajno po njezinome spolnome organu..odma smo to obrisali i cura se popisala..inace nema redovito mengu ali ju je zadnju dobila 20..sad joj kasni menga 7 dana a ima bolove u trbuhu ko za menstruaciju i bole je grudi..odnos smo imali prije 5 tjedana..hvala
|
alfica
|
28.08.2013. 09:35
Poštovani doktore.
13.7. bio mi je 5.dan ciklusa i imala sam nezaštićeni odnos. Uzela sam escapelle.
Nakon tjedan dana imala sam slabo krvarenje a 29.7. nastupila je prava menstruacija koja je trajala i punih tjedan dana što za mene nije baš uobičajeno.
No, prepisala sam to posljedicama pilule i pretpostavila da je to izazvana menstruacija.
Sljedeću sam očekivala u svom uobičajenom terminu ali ona sad kasni već tri dana.
Moram napomenuti da sam imala nezaštićeni odnos 21.dan ciklusa kada sam procijenila da mi nikako nisu plodni dani.
Obično mi ciklus traje 25,26 dana a danas je već 31.dan i nisam još dobila.
Ovaj mjesec sam pod stresnom zbog obaveza, a posljednjih dana je to pojačano i strahom i iščekivanjem.
Također već par dana osjećam da dolazi, bole me leđa, idem češće na wce, osjećam probadanje u grudima. To su moji tipični simptomi al nje nema, a ne znam ni jel mi ikad u životu toliko kasnila.
Pod stresnom sam i strahom i pomalo sumnjam u trudnoću iako simptoma nema a test još nisam radila.
Nekako opet sve pripisujem piluli i pomišljam da možda ovaj ciklus uopće nisam imala ovulaciju.
Što vi mislite? Jel se brinem bezveze budući da su simptomi dolaska tu, a opet neki kažu da su prvi simptomi trudnoće slični.
|
|
28.08.2013. 12:00
Alfica vjerovatno se radi o kašnjenju od postkoitalne pilule. Ne znam zašto ste je uopće uzimali jer ste imalo odnos 5.dan ciklusa.
|
alfica
|
28.08.2013. 12:40
Hvala na odgovoru. Umirili ste me.
Budući da su mi ciklusi kraći, teoretski su postojale šanse a doktor se nije trudio ni spriječiti me u tome. Da se razumijemo, ne krivim nikoga osim sebe.
Inače nas metoda plodnih i neplodnih dana dobro služi jer su mi ciklusi redovni i stabilni al svjesna sam da je pilula bila pogreška koja je sve poremetila.
Nismo inače neodgovorni a i dijete nam nebi bilo kraj svijeta.
|
|
28.08.2013. 15:35
Ne brinite. Sve će biti u redu.
|
|
28.08.2013. 16:20
Poštovani doktore, interesuje me da li je moguće zatrudnjeti ukoliko dođe do petinga između decka i djevojke od kojih je djevojka u tangama a decko je u boksericama i sortsu i gdje decko dira guzu djevojci rukama oprostite na izrazu), iskljucivo guzu, ne ulazi prstima u vaginu niti je dodiruje po genitalijama, a pogotovo nema penetracije, nego su ruke cijelo vrijeme na guzi,
te da su pri tome su ruke suhe i decko je tek kasnije ejakulirao u maramicu i tek se tada skinuo, oprao ruke i obrisao penis maramicom (ne znam da li ga je i oprao) i ponovo obukao te nakon cca 2 sata je ponovo doslo do petinga i decko je ponovo ejakulirao te su ponovo bili obuceni (djevojka u tangama, a on u sortsu i boksericama), nakon cega više nije bilo kontakta između njih. Također sam primijetila da su njegove bokserice bile vlažne (vjerovatno kako se napalio prilikom petinga a i moje također, mada nije bilo kontakta dok je bio samo u boksericama)
(djevojka je pri tome jos nevina)
Pročitala sam puno sličnih pitanja ali nisam našla niti jedno konkretno ovako da glasi.
Unaprijed zahvalna!!
|
hellenat
|
28.08.2013. 19:20
Poštovani,
zanima me koliko dana nakon odnosa se može uraditi test za trudnoću?
Da li je moguća trudnoća ako se sperma prstima ugura u vaginu?
I,da li je poslednji dan menstruacije moguće zatrudneti?
Hvala,
lp
|
|
28.08.2013. 21:55
Anana trudnoća nije moguća na taj način.
|
|
14 dana nakon ovulacije. Moguće je ali se to rijetko događa u praksi. Nije moguće ako su ciklusi redoviti. Helena
|
Kapljica111
|
Poštovani,nova sam ovdje,imala sam odnos s dečkom ali analno i dok je vadio van penis iz guzice slučajno je malo otišlo PO vagini (oprostite na izrazu),ali smo to mi odmah obrisali maramicom i omah sam piškila,pa bih vas željela pitati dali je moguće tako zatrudnjeti? od simptoma nemam niti jednog osim što me boli trbuh dolje nisko kao da trebam dobiti,a mjesečnica mi kasni 8 dana,ali i inače mi nije dolazila točno na datum,možda zbog brige i straha kasni pa sam se uputila pitati vas kao stručnu osobu,evo ja sam to malo bolje pojasnila od dečka koji vas je pitao ali mislim da mu niste odgovorili,hvala unaprijed!
|
|
28.08.2013. 22:50
To ne znam. Ako je dio ejakulata došao u rodnicu tada je trudnoća moguća.
Ako vam kasni menstruacija, napravite test na trudnoću.
|
marijaM500
|
28.08.2013. 22:50
Postovai!
Sa svojim deckom imala sam odnos bez zastite ali nije ejakulirao u mene cak ni blizu mene, a ni meni nisu bili plodni dani pa me zanima da li je moguce da sam trudna?
Unapred hvala
|
|
28.08.2013. 23:10
Hvala Vam na odgovoru doktore,
još samo da Vas pitam je li normalno da je kasnije, nakon par sati kada sam se obrisala nakon mokrenja na papiru bila određena količina bijele sluzi (niti puno, niti malo te sluzi, kao sekret ali bjelkaste boje), moguće da je riječ o ovulaciji? Hvala Vam još jednom, srdacan pozdrav!
|
bubbica
|
29.08.2013. 19:40
Postovani,
lecila sam se od raka dojke 2,5 godine,primila sam 6 hemoterapija AC, 33 zracenja,2 god.sam primala inekcije zoladexa a 6 meseci inekcije luprona,nakon cega mi je ukinuta horm.terapija zbog promena na kozi. Poslednju horm.terapiju sam primila 27.05. (terapiju sam primala na 28 dana) i jos uvek nisam dobila menstruaciju. Pre oko mesec dana sam imala seks.odnos sa muzem i vec 2-3 nedelje osecam promene (psihicki sam dosta smirena i veoma srecna),imam blage bolove u donjem delu ledja i donjem delu stomaka,veoma cesto idem da mokrim,umorna sam i imam blage mucnine tokom dana ponekad vrtoglavice,bolne i osetljive grudi. Pre 2-3 dana sam saznala da su to i simptomi trudnoce. Pa me interesuje da li je moguce da sam trudna? Ili je moguce da su to i simptomi pms-a?
Radila sam i test za trudnocu,koji je negativan,a u ponedeljak imam zakazan gin.pregled.
I ja i muz zelimo dete,ali nismo uopste planirali trudnocu zbog moje situacije,pa usvajamo dete.
Hvala
|
bubbica
|
29.08.2013. 19:45
Zaboravila sam da napomenem da imam 28godina
|
|
29.08.2013. 22:00
Anana 21 normalno je.
|
|
29.08.2013. 22:00
Bubica ne radi se o trudnoći.
|
|
29.08.2013. 22:05
Marijam nije moguće ako je bilo kao što ste napisala.
|