Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nalaz UZV


Autor Poruka

baraka

27.06.2014. 00:50

Poštovani, molim Vas da mi protumačite nalaz UZV. Naime, 30 mi je godina i oduvijek imam neredovite menstruacije. Prije desetak godina, zbog izostanka menstruacije od dva mjeseca, rađen mi je UZV, koji je, prema riječima ginekologa bio u redu. Od tada, pa sve do unazad 6 mjeseci (do 11. mjeseca 2013.) pila sam kontracepcijske pilule. Prvo Trinovum, a zatim Logest. Prva 2 mjeseca po prestanku uzimanja OHK nisam imala nikakvo krvarenje,zatim sam u 2. i 3. mjesecu dobila oskudno krvarenje, u 4. je menstruacija bila normala, sa izraženim PMS-om, a sljedeću sam dobila tek u 6. mjesecu (bez PMS-a i nešto duljeg krvarenja nego što je uobičajeno). 7. dan posljednje menstruacije rađen je ultrazvuk, radi sumlji ginekologa u postojanje cisti i nalaz je sljedeći:
Uterus u blagoj RVF dimenzija 4.6x2.8cm, sa sluznicom debljine 4.3 cm. Oba ovarija blago pojačane folikulogeneze, lijevi 3.4x2.6 cm, desni 2.6x2.1 cm. Nema slobodne tekućine.
GInekolog kaže da je sve u redu, te da bih za uspostavljanje normalnih ciklusa trebala smršaviti 5-10%. Ono što mene brine je upitnost postojanja ovulacije, zbog ostvarivanja željene trudnoće. Unaprijed hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.06.2014. 23:20

Da li ovulirate potvrdite uz pomoć trakica/npr. Clearblue/ ili uz pomoć UZV-a /UZV folikulometrija/