Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pcos,ovulacija i dabroston


Autor Poruka

KlleaVu23

20.05.2010. 18:20

Poštovani, prije mjesec dana su mi dijagnosticirani policistični jajnici, nakon što mi je mjesečnica kasnila dva i pol mjeseca. Inače su mi prijašnji ciklusi bili i neredoviti ali sa ovulacijama, ali ovaj zadnji je trajao 78 dana. Moj ginekolog mi je rekao da to nije ništa strašno i mi nije dao nikakvu terapiju pa sam uzela Dabroston na svoju ruku (mama ga je pila) za izazivanje mjesečnice kojeg sam pila 5 dana i nakon toga je uslijedilo oskudno krvarenje koje je trajalo 3 dana. Smijem li ponovno koristiti takvu metodu i ovaj mjesec budući da ne prepoznajem znakove ovulacije ni ovaj mjesec? (dakle nemam iscjedak uopće niti ikakav drugi znak.) Da li bi mogla kosristiti Primolut-nor kojeg sam i prije jednom pila za reguliranje ciklusa?

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.05.2010. 19:20

Poštovana , mislim da možete uzimati i Primolut -Nor (progesteronski preparat) za regulaciju ciklusa.
Predlažem Vam endokrinološku obradu: da učinite spolne hormone, 3-5 dan ciklusa, da regulirate ili da promjenite Vaše životne navike,da prestanete pušiti, da smršavite ako Vam je povišen BMI, da se počnete baviti sportom jer to sve djeluje na normalizaciju funkcije jajnika.
Također bih Vam nakon obrade ukoliko je dokazan dizbalans hormona nakon konzultacije i obrade započnete uzimanje hormonske kontracepcije.

KlleaVu23

22.05.2010. 17:30

Zahvaljujem se na Vašem odgovoru i savjetima, vrlo ste ljubazni.