Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pomoć


Autor Poruka

plavusa123

12.05.2011. 11:15

imam HPV niskorizićni i svakih 6 mjeseci idem na pregled kod ginekologa ,imala sam normalne odnose sa suprugom i sve je bilo uredu da sada . Njemu su se na spolovilu pojavile sitne bradavice otišao je kod dermatologa i on mu ih s nečim premazuje svaka dva tjedna ja sam odmah otišla kod svog ginekologa na pregled i uradila papa test koj se pokazao uredan.Dali je moguće da je kod mene sve uredu a da se to kod njega tek sad pojavilo i dali to ima veze što mu je u to vrijeme trenutno opao imunitet .Kad se on izljeći hoćemo li moći imati odnose bez kondoma s obzirom da je moj papa test uredan.

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.05.2011. 01:26

HPV tipa 6,11 uzrokuje spolne bradavice na vanjskom spolovilu te neki put u rodnici kao i na vratu maternice. Ako Vam je PAPA test uredan, to znači da na vratu maternice nemate promjene vezane uz virus HPV-a.
Savjetujem da se javite na ginekološki pregled da se dobro pregleda vanjsko spolovilo kao i rodnica, da se vidi da i vi nemate kondilome.
Nikako ne smijete imati odnose sa suprugom jer je kontagioznost kondiloma vrlo visoka. Prilikom prvog odnosa zarazi se od 50 do 70% partnera.
Dokle god suprug ima kondilome ne smijete imati odnose čak ni uz zaštitu.
Nakon što one izliječi kondilome kroz izvjesno vrijeme možete ponovo imati odnose bez zaštite.

Mery2012

13.06.2011. 14:35

Poštovani doktore! Već 3 godine pijem Bromergon tablete 20mg na dan,zbog mikroadenoma na hipofizi i visokog prolaktina. Ne želim više rađati pa mi je moj ginekolog dao Triquilar tablete. Mene muči pitanje dali se te tablete smiju zajedno trošiti jer imaju različita djelovanja? Dali bromergon smanjuje kontracepcijsko djelovanje Triquilara? Unaprijed Vam zahvaljujem!

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.06.2011. 21:00

Poštovana, možete uzimati paralelno. Ne umanjuje se učinak.