Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

predejakulat??

Autor Poruka

freestyler_emir

18.07.2013. 13:55

Postovani doktore , oprostite sto vam smetam u velikoj smo zabuni,
Jeste da ona ima 16 godina i ne redovna joj je mensturacija prosli mjesec joj je sedmicu ranije , a sada vec kasni 9 dana, mozete li nam reci sta da radimo, kaze da je ponekad pocnu boliti jajnici, skoro je neke imala strasne probleme u kuci nervozna je bila skroz , kaze ima osjecaje da treba dobiti ali jos nista, sta da uradimo, uradili smo taj test jednom, mozete li nam Vi kako pomoci, sta bi moglo to biti ?? Ili neki lijek preporuciti sta da uzme, jer i dalje nema menstraciju !
Hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.07.2013. 22:05

Prvo test, a ako je negativan gestagene preparate za izazivanje menstruacije.

freestyler_emir

21.07.2013. 13:55

Postovani doktore
Oprostite sto smetam sam sebi sam se vise popoeo na glavu.
Eto kao sto ste rekli 2 test smo uradili i pokazao je negativan. ali nema jos menstruacije, I to na prvi jutarnji urin ..
Od vas najbolji savjet, imala je velike probleme sa roditeljima i sve na nju se svalilo jer joj tata previse pije alkohola dali je moguce od toga ..Plakala je nenormalno pa mi je rekla da je nenormalno boli stomak i prestane je .. Dali je moguce da to pomjeri

21.07.2013. 16:30

Moguće je. Sugeriram da se javi ginekologu koji će joj dati preparate za izazivanje menstruacije.

klaroka

22.07.2013. 22:55

Poštovani, dečko je par puta usao u mene bez kondoma ali veoma kratko, par puta po jedno 15-30 sekundi a zatim je prestao i svrsio nakon 5 minuta oralnim sexom,ali bojim se zato sto je to jednom bilo i za vrijeme plodnih dana pa me zanima da li se moglo desiti da zatrudnim za to kratko vrijeme sto smo, da li je moglo da izadje predejakulata? radila sam test 7 dana nakon odnosa, pokazao je negativno, sad cekam menstruaciju kroz dva dana.

23.07.2013. 15:05

Test na trudnoću radi se kada izostane menstruacija, nikako ne prije.
Ne radi se o trudnoći ako nije bilo ejakulacije i ako je bio daleko od ejakulacije.

klaroka

24.07.2013. 00:10

da, znam da je za test prerano i da predejakulat dolazi par sekundi prije ejakulacije. Razmak između zadnje penetracije i vrhunca je bio 5 minuta. Znači nismo imali odnos pet minuta prije vrhunca, pa me zanima da li je moglo izaci predejakulata 5 minuta prije vrhunca kod dečka? hvala najljepša

24.07.2013. 09:30

Mislim da su šanse za to minimalne.

freestyler_emir

30.07.2013. 00:45

Postovani doktore dali bi mogli vi mi objasniti sta bi to moglo biti,
Izvinjavam se sto smetam non stop Vam postavljam pitanje, Znaci pocetak mensturacije je bila 11.06.2013 a kraj 15.06.2013 na taj dan smo imali sexualne odnose, uradili smo test 11.07.2013 Test na koji moze pokazati u 2-3 minute i bio je negativan pa smo poslije opet 21.07.2013 uradili test na prvi jutranji urin i opet je pokazao negativan. Rekli ste da ode ginekologu jos nije otisla otici ce u srijedu.. Mozete li nam vi reci Upravo nastaje 21 dan kako kasni menstruacija, ali govori mi ne bas cesto je da je presjecaju jajnici. Sta bi to moglo biti , dali bi mogli preporuciti neki lijek ili Znate li o cemu se zapravo radi.. Jer kaze mi da se uvijek desava poslije sexualnih odnosa da je presjeca poslije da je boli.. Jer veoma sam zabrinut uvezi toga.. Zamolio bi Vas ako mi ikako mozete pomoci sa obzirom da puni 17 god...
Sa postovanjem, Hvala Vam unaprijed.. Nadam se da se ne ljutite sto Vam postavljam pitanje...

30.07.2013. 11:45

Ako su testovi negativni ne radi se o trudnoći.
Svakako će posjet ginekologu otkriti u čemu je stvar i koji je uzrok izostanka.
Senzacije koje ima, znak su vjerovatno da će dobiti uskoro menstruaciju.

lubrikant

31.07.2013. 20:55

Cijenjeni doktore, interesira me kako je moguce doci do oplodnje pomocu predejakulata kad je to tekucina koja dolazi iz Cowperove zlijezde koja nicim nije povezana s organom koji reproducira spermije...meni koliko je poznato sa stranih stranica ( dosta sam citao i googlao ) jedina mogucnost da se zatrudni pomocu predejakulata je ta da je u uretri ostalo spermija od prijasnjeg ne tako davnog odnosa i da onda u tom slucaju tekucina sa sobom pokupi te spermije...u svakom slucaju zakljucujem da se nemoze zanijeti predejakulatom pri prvom odnosu nego tek drugim,trecim itd. koji je bio neposredno nakon...bio bih jako zahvalan kad bi ste mi odg. na ovo pitaje. LP

31.07.2013. 21:30

Mislim da ste informirani ali ne dovoljno. U predejakulatu ipak ponekad izađe i malo sperme.
Druga konstatacija koju ste naveli o mogućnosti trudnoće je točna.

lubrikant

01.08.2013. 19:25

Izvnjavam se ako sam dosadan ali me jako interesira to pitanje pa bi vas molio da mi to pojasnite, da me informirate s onim sto nerazumijem a to je kako spermiji dolaze u kontakt s predejakulatom ( prilikom prvog odnosa )...unaprijed vam zahvaljujem na vasem pojasnjenom odgovoru...LP

01.08.2013. 21:20

Pročitajte anatomiju i fiziologiju muških spolnih organa.
Predugo bi to trajalo.

Teo16

06.08.2013. 00:10

Djevojka i ja smo imali prvi odnos u danu koji je prosao odlicno. I naravno spolovilo je bilo oprano.( Naravno s kondomom ) I nakon 10 min smo opet ali je kondom nakon 2 minute seksa pukao i ja sam stavio novi. Jel moguce da ona zatrudni. Moram napomenuti da je to bio s 13 na 14 dana ciklusa. ( oko 23 h )

06.08.2013. 12:10

Moguće, ali šansa je mala.

Teo16

06.08.2013. 20:05

Moram jos napomenuti da smo sljedeci dan imali seks i jednom kad sam izvaio spolni organ na njemu je bio komad kondoma od jucer

07.08.2013. 00:35

Odgovorio sam vam.

Teo16

07.08.2013. 11:15

Oprostite ako sam dosadan vec. Ali molim vas jos odgovor na pitanje jos ovo. Da li moze biti bol u donjem dijelu trbuha ( vise desno ) uzrokovano trudnocom

07.08.2013. 19:30

Bol je nekaraktwristična i nije tipična samo za trudnoću.

Nazad
1 ... 5 6 7 8 9 10 ... 26
Naprijed