Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

smeđi iscjedak

Autor Poruka

31.03.2012. 22:30

Poštovani,
prošle nedjelje, 25.3.bio je zadnji dan menstruacije koja je prilično redovita ali me iznenadio smeđi iscjedak koji se pojavio danas a jučer nakon pišanja papir bio malo krvav a tako je i danas tokom dana...trebam li se zabrinuti?Za 2tjedna sam tek naručena kod doktora. Unaprijed zahvaljujem na odogovoru happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.04.2012. 13:25

Poštovana, ne trebate se brinuti, vjerovatno se radi o periovulacijskom krvarenju od par dana.

daree

05.04.2012. 17:40

Postovani imam pitanje u vezi smedjeg iscjedka?Cura mi je nevina imamo nekad spolne odnose ali nista pretjrano smao se mazimo malo tj diram penisom njenu vaginu.Ali niakd nisam svrsio u nju jer bas kao sto sma i rekao da je nevina.Menstruacija joj kasni evo vec 11 dana jucer i prekucer joj je se pokazao ko neki roze svjetal iscjedak ali danas evo vec joj je se pokazao SMEDJI ISCJEDAK pa me zanima sta to moze znicit dali ima kakvu upalu i docega je to.A inace u januaru joj je menstruacija kasnila 10 dan i kad je dosla bila je 4 dana u februaru joj nije kasnila normalno je dosla kadi treba a ova evo vec joj kasni 11 dana.A prosle joj je se godine znalo desiti da kasni i 25 dana.Pa molim vas da mi odg sta bi to moglo biti.HVALLA UNAPRIJED

05.04.2012. 22:25

Poštovani, s obzirom na izostanke menstruacije kraća pa i duže kod Vaše djevojke, svakako u mlađoj dobi valja isključiti najčešći uzrok a to su policistični jajnici. Ovo kašnjenje menstruacije i neuredno krvarenje (smeđi iscjedak) mogu ukazivati na taj poremećaj. Ostali uzroci mogu biti ciste na jajniku, endometrioza, problemi sa nepravilnim radom štitnjače, itd. Dakle mnogo je uzroka kašnjenju menstruacije. Svakako savjetujem da otiđe na ginekološki ultrazvuk da se pobliže objektiviziraju ginekološki organi i mogući uzroci.

daree

06.04.2012. 00:20

Hvala vam puno doktore.Ona ima 20 godina.Znaci iskljucuje se trudnoca trudna sigurno nije jer nisam svrsio nikad u nju ona je nevina samo nako nekad trljam spolni organ od njenu vaginu.

malla23

12.04.2012. 21:55

Poštovanje !
imam 20 godina, muči me smeđi iscjedak, nalazim smeđe tragove na gaćicama.te smeđe mrlje su mi znale doći i ranije kad sam u stresu zbog ispita, ali isto kad bi i trebala točno doći menstruacija opet bi mi se pojavio smeđi iscjedak, vodenasti sa nešto malo krvi,
čak sam nakon nekoliko dana primjetila iscjedak boje čokolade skoro pa crne
kad je menstruacija trebala doći i hoće li uopće doći? što predstavljaju te smeđe mrlje? jeli to normalno?
možete li mi reći o čemu bi se moglo raditi,? uopće nemam normalno menstrualno krvarenje i zabrinuta sam.
unaprijed hvala i srdačan pozdrav

13.04.2012. 22:25

Poštovana, ako sam vas dobro shvatio nemate redovito menstruaciju.
Malo vam je post konfuzam, ali pokušat ću. Svakako da nikakvo krvarenje osim menstrualnog nije normalno.
Savjetujem da se javite na ginekološki pregled a posebice ultrazvuk.( Iscjedak može biti uzrokovan, PCOS, upalom u ginekološkom sustavu, cistom na jajniku, endometriozom,stresom, nepravilnim radom štitnjače) Dakle previše je uzroka , te ne znam koji je uzrok kod Vas.
Svakako ako ste spolno aktivni napravite i test na trudnoću.

tufna

23.04.2012. 22:40

Prije tjedan dana prestala mi je menstruacija. Dan nakon prestanka sam imala spolni odnos i dobila smeđi iscjedak koji je trajao 2 dana. Nakon 3 dana sam ponovo imala spolni odnos i opet mi se pojavio smeđi iscjedak. Koristim Yaz već godinu i pol i do sada je sve bilo u redu. Imam li razloga za brigu, bilo da se radi o mogućoj trudnoći ili možda nekoj upali ili necem slicnom? Hvala unaprijed!

24.04.2012. 17:40

Poštovana, uobičajno je da se pojavi smeđi iscjedak kod početka uzimanja pilula. Radi se o niskodozažnim kontraceptivima, pa se u nekim slučajevima javlja probojno spoting skrvarenje, tj smeđi iscjedak. Ne brinite se i nastavite dalje po propisanoj shemi uzimati .

tiina91

25.04.2012. 00:30

Postovani,
jos jedno u nizu pitanja od smedem iscjetku. Dakle za par mjeseci cu navrsiti 21 godinu, imam redovite menstrucaije i sve je bilo uredu do prije nekoliko mjeseci. Dakle pod redovitm ciklusima mislim da menstruaciju dobijem svaki mjesec, normalno traje 4-6 dana. Kod ginekologa jos nisam bila, ali planiram uskoro (odgadam zbog tog nekog straha, srama cega li vec neznam ni sama) k tome u mom gradu su svi popunjeni, a za privat trenutno nisam u mogucnosti izdvojit. Prvi spolni odnos sam imala sa 19 godina i od tad nisam promijenila partnera. Dakle sve je pocelo prije 7-8 mjeseci kad se odjednom pojavio taj smedi iscjedak. No medutim zadnja 2-3 mjeseca dogada se sljedece: dakle dobim menstruacije koja traje 1-2 dana, zatim sljedi 1-2 dana kad imam samo iscjedak, a nakon toga opet menstruaciju 1-2 dana. Pa bih vas htjela upitati dali bi se trebala ozbiljno zabrinuti ili? Inace nikad od nicega vaznog napomenuti nisam bolovala niti sam do sad provela i jedan dan u bolnici. Pocela sam proucavati po forumima gdje djevojke razmijenjuju svoja "iskustva" gdje sam vidjela da jedan od niza razloga moze biti i stres. U zadnje vrijeme mi se cesto desi da sam pod stresom i da sam depresivna sto zbog ispita na faxu sto zbog drugih razloga. Navela bih i to da je trudnoca nemoguca.
Unaprijed Vam hvala.

25.04.2012. 17:05

Poštovana, ne smatram vaš probolem problemom, ali bi svakako dobro bilo posjetiti ginekologa da vam napravi pregled, PAPA test i UZV.

30.04.2012. 21:50

Lijepi pozdrav. Menstruaciju sam dobila 25.4, ciklus 28 dana jer mi je ginekologica dala duphaston za reguliranje menstruacije,duphaston pijem od 16-25 dana ciklusa. E sad prije menstruacije su me boljele grudi i tad sam znala da cu dobiti,mislila sam da ce to prestati ali nije,menstruacija mi je trajala 4 dana i sad nakon toga 2 dana imam smeđi iscjedak s ugruscima i grudi me i dalje bole. Da li je to normalno?

01.05.2012. 10:55

Poštovana,to je normalno.

Deba

07.05.2012. 00:55

Poštovani, imam slično pitanje kao što su prethodna. Imala sam menstruaciju 25.4 koja inače traje oko 6 dana, ali ovaj put nije prestala u cjelosti. Svaki put mi se pojavljuje smeđi iscjedak poput onog u šestom danu mjesečnice. Ne koristim kontracepcijske pilule. Od ''prestanka'' menstruacije prošlo je 7 dana, i već me počinje zabrinjavat taj smeđi iscjedak. Unaprijed zahvalna.

07.05.2012. 11:00

Poštovana, za početak svakako napravite test na trudnoću.
Svakako savjetujem i UZV pregled.

liaaaa91

11.05.2012. 02:05

Poštovani,
pijem Logest pilule i menstruacija mi je redovna (menstruaciju dobijem treći dan nakon što završim s pakiranjem).
naime, u zadnje sam vrijeme imala obilni iscjedak bijelo-žučkaste boje koji se unazad par dana smanjio.
jučer sam primjetila da je iscjedak posmeđio, a danas je bio CRNE boje i poprilično obilan (uz to sam osjećala bol u donjem dijelu trbuha, i jučer i danas)!!!
inače mi bude smeđkasti iscjedak 1-2 dana prije menstruacije, ali meni je ostalo još 7 pilula do završetka pakiranja pa me zanima što bi to moglo biti?!
unaprijed hvala, srdačan pozdrav

11.05.2012. 13:45

Poštovana, radi se o probojnom krvarenju uzrokovanim uzimanjem ultraniskodozažnih kontraceptiva. Ne trebate se javljati na pregled. Nastavite uzimati pilule prema propisanoj shemi uzimanja. Djelotvornost kontracepcije time nije umanjena.

liaaaa91

11.05.2012. 19:35

Poštovani,
ipak nije riječ samo o iscjedku, dobila sam menstruaciju, što mi se nikad nije dogodilo od kada pijem Logest (2 i pol godine).
Je li i to posljedica pilula, ili možda postoji neki drugi razlog?!
unaprijed hvala

12.05.2012. 04:00

Poštovana, kao što sam vam odgovorio. Riječ je o probojnom krvarenju. Nastavite uzimati pilule dalje.

daaa19

14.05.2012. 17:00

Pozdrav. Zadnju menstruaciju dobila sam 24.4 i trajala mi je samo taj dan, a 26.4 sam imala spolni odnos i dečko je svršio u mene. Inače pijem logest tablete ali u to vrijeme je bila pauza od 7 dana. Tjedan dana stalno imam smeđi iscjedak. Pa me zanima da li je moguće da sam trudna i zbog čega je smeđi iscjedak?
Unaprijed hvala na odgovoru.

Nazad
1 ... 3 4 5 6 7 8 ... 32
Naprijed