Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

smeđi iscjedak

Autor Poruka

nela123

02.06.2012. 18:15

Postovani.
Moj problem je u veoma oskudnoj menstruaciji (?) . Inače su mi menstruacije veoma obilne popraćene grčevima i bolovima. 28.5. sto je 3 dana kasnije od ocekivane menstruacije, osjetila sam bolove u donjem dijelu trbuha pretpostavljajuci da cu dobiti menstruaciju. Krvariti sam pocela tek sljedeci dan i to vrlo oskudno. Krvarenje je trajalo 4 dana istog inteziteta, vrlo oskudno, dovoljan mi je bio dnevni ulozak. Inace sam spolno aktivna i koristimo metodu prekinutog snosaja. Postoji li mogucnost da se radi o laznoj menstruaciji i trebam li obaviti test ?

Unaprijed hvala.

Zabrinutadobola

02.06.2012. 18:15

Poštovani,ja imam neredovnu menstruaciju već duže vrijeme.Prije par dana,prvog dana menstruacije (krvarenja) sam prilikom mijenjanja uloška primijetila gusti iscjedak tamno smeđe boje (boja čokolade).U prethodnim odgovorima sam vidjela da se taj smeđi iscjedak može pojaviti neposredno pred menstruaciju,ali meni se pojavilo prvi dan menstruacije kada mi je krvarenje najobilnije.Inače mi krvarenje traje 3 dana najviše.

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.06.2012. 19:30

Poštovana Nela,svakako bih vam sugerirao da napravite test na trudnoću jer je to odstupanje od uobićajne menstruacije.

02.06.2012. 19:30

Poštovana, to je sasvim normalno.Ne trebate biti zabrinuti.

Dyewoyka

04.06.2012. 17:50

Poštovani,imam jedno pitanje.Trebala sam dobiti menstruaciju 03.05,međutim nisam.Radila sam 3 testa na trudnoću,i svi su bili negativni.Juče mi se pojavio neki smeđkasti iscjedak,koji i danas traje.Menstruacija mi inače dolazi svako 28dana od dana dobijanja,nikad nije kasnila.Da li postoji mogućnost da sam trudna,ili je samo neki poremećaj ?

04.06.2012. 23:00

Poštovana, ne radi se o trudnoći. Pričekajte menstruaciju za koji dan.

Kalemaja

04.06.2012. 23:00

Poštovani,
8.5.2012 je bila zadnja menstruacija. Prije otprilike 3 tjedna počele su me boljeti grudi pa sam 27.5. napravila test na trudnoću koji je bio negativan. 29.5. sam otišla svojem ginekologu, ona me je poslala na testove, prolaktin i hCG, rekla mi je da nisam trudna i da sam u drugoj fazi ciklusa na temelju sluzi iz rodnice i da nemam gljivice i da je to normalan iscjedak. 30.5.2012 mi je ustanovljeno da imam povišen proalktin koji je trebao biti između 4 do 23 a meni je bio 73,1. Također sam napravila hCG test koji je bio negativan. Danas sam primjetila sluzavi smeđi iscjedak ali u jako maloj količini, dovoljno da nosim dnevni uložak. Inače, pijem antipsihotike Zyprexu 5mg 1,0,1, Moditen 2,5mg 1,1,1,, antidepresiv Velafax XL 150mg ujutro i Normabel 5mg 1,1,1. 31.5. su mi u krvi pronađene bakterije i gljivice i od tada pijem Cefaleksin od 500 mg, 2x2 kapsule.
Htjela bih imati dijete ali me je isto tako strah da nisam možda trudna jer pijem te silne lijekove. Molim Vas da mi odgovorite ako mi možete pomoći.
Unaprijed zahvaljujem!

jos5555

04.06.2012. 23:05

Postovani!
zadnju menstruaciju sam imala 11.5. sa 3. na 4.6. sam imala spolni odnos sa deckom, koristili smo zastitu, no kasnije nakon spolnog odnosa decko je urinirao i oprao spolovilo nakon toga je uso par puta u mene.. dali postoji mogucnost za trudnocu? i veceras sam primjetila smeđi iscjedak. jos me zanima dali sutra mogu popiti pilulu za dan poslije, koliko vremena nakon spolnog odnosa se ona moze konzumirati.
hvala!

05.06.2012. 17:50

Poštovana kalemaja, niste trudna, beta hcg je negativan, i bili ste na ginekološkom pregledu.

05.06.2012. 17:50

Savjetujem postkoitalnu kontracepciju čim prije. Način kojim se štitite tijekom odnosa nije nimalo siguran i pouzdan.

jos5555

05.06.2012. 18:30

Postovani!
danas sam bila kod ginekologa, i rekla mi je da smatra da nisam trudna, da su mi to bili neplodni dani

05.06.2012. 21:05

To je točno, ako vam ciklusi na godišnjoj razini previše ne osciliraju.

lidija89

07.06.2012. 22:05

Postovani doktore imam pitanje ..Pila sam Diane 35, godinu i 8 mjeseci,imam polucisticne jajnike i neredovne menstruacije..Od januara vise ne pijem tablete..Po prestanku tableta na prirodan nacin sam dobila tek nakon 2 mjeseca tj 3-eg marta,,,April,maj nisam imala menstruaciju,,medjutim zadnjih 5 dana imam smedjkast(vodeni)iscjedak ,imam bol u jajnicima,,pritisak u donjem djelu stomaka,,,ali mi ulozak bukvalne ne treba,da li je to menstruacija ili,,,,? Jer nisam imala od 5-og marta svaki dan sam je ocekivala da bi se ovo pojavilo..I kad mogu poceti ponovo piti Diane 35 ?

08.06.2012. 11:05

Mislim da se radi o menstruaciji. Pričekajte još koji dan da krene prava menstruacija da možete krenuti dalje sa Dianama. Savjetujem svakako da napravite spolne hormone, hormone štitnjače, ogtt, reducirate tjelesnu težinu, da se krenete intenzivno baviti sportom, prestati pušiti ako pušite. Dakle nešto morate i sami napraviti za jajnike.

jos5555

12.06.2012. 12:05

Postovani!
Zanima me koliko je test trudnocu tocan, s obzirom da sam ga napravila na dan ocekivane menstruacije, i bio je negativan.
hvala!

12.06.2012. 22:45

Ovisno o testu tj.koju razinu beta hcg-a u urinu detektira. Uglavnom točnost se penje do 99 posto ako je pravilno napravljen.

jos5555

12.06.2012. 23:15

Postovani! a uzela sam jedan od skupljih rekli su mi da ima visoku razinu hcg hormona, i da se takoder mze napraviti u bilo koje doba dana. takoder bih napomenula da imam ucestale bolove u trbuhu, i menstruacija mi kasni samo jedan dan, ali me strah s obzirom da je to kod mene rijetkost. dali je moguce da stres utjece na to, jer je sada kraj semestra i ispiti me muce, a neprestano razmisljam o potencijalnoj trudnoci.
hvala vam doktore!

13.06.2012. 18:20

Poštovana, stres svakako može odgoditi menstruaciju. Ne brinite. Test na trudnoću je negativan, niste trudna.

jos5555

14.06.2012. 01:45

Postovani, hvala vam, napravila sam jos jedan test koji je takoder negativan. Ako mi mozete odgovoriti jos ovo. U zadnje dvije god sam dosta smrsavila (zbog krajnika), i sada imam svega 51 kg na 172 cm, raspitivala sam se za to, i cula sam da takoder premalo ili previse masnog tkiva moze utjecati na mjesecnicu. Dali je to tocno?!

sanchy89

14.06.2012. 10:30

Postovani! Treba mi nastupiti menstruacija tek za 10 dana,ali jucer mi se pojavio smedji iscjedak koji je malo trajao(2h i u sasvim maloj kolicini) i pretvorio se u rozi iscjedak,sto je isto trajalo kratko i bilo u maloj kolicini,znaci jutros sam ustala zdrava(bez iscjedka). Jos da napomenem da je u pojavi vec 2 sedmice stalno gusti svijetlozuti iscjedak,inace zdrava sam,u braku sam godinu dana i tad sam prvi put stupila u odnos,sve mi je to novo i nije mi se prije dogadjalo,ne cuvamo se vec pola godine jer zelimo bebu happy Nemogu jos raditi test,prerano mi je? Svi kazu da je vjerovatno trudnoca,ali ipak strah je prisutan..ps.stalno imam redovnu menstruaciju,29 dan ciklusa happy) Lp

Nazad
1 ... 5 6 7 8 9 10 ... 32
Naprijed