Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

smeđi iscjedak

Autor Poruka

sanchy89

14.06.2012. 10:30

I jos da kazem da me bole grudi sa strane vec duze vremena i da mi se povraca u toku dana,ne vsak dan,ali desi se,i imam jako povecan apetit,cim ustanem sam gladna happy Mozda sam samo sebi umislila,a mozda...
.Unaprijed vam hvala happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.06.2012. 20:40

Poštovana jos, svakako, radi se o hormonu leptinu koji se nalazi u masnom tkivu.
Smanjenje masnog tkiva, tjelesne težine obično izaziva oligo i amenoreju.

14.06.2012. 20:40

Poštovana, s obzirom da vam menstruacije treba nastupiti za 10 dana, prerano je još govoriti o simptomima trudnoće.
Neka vam prvo izostane m enstruacija, dalje će biti lakše.

naidica sa

15.06.2012. 13:30

Poštovani doktore,

zadnju menstruaciju sam imala 24. maja, uglavnom je redovna i ciklus mi traje, u prosjeku 22- 24 dana. Prije dva dana, tacnije na 19. dan ciklusa sam primjetila smeđkasti iscjedak i osjetila sam grčeve i bol , identicčnu menstrualnoj boli u donjem dijelu stomaka. Isti iscjedak mi se pojavio i naredna dva dana, tj. jucer i danas...vrlo malo, opet popracen boli u stomaku. Seksualno sam aktivna, ne cuvam se posebnim kontraceptivima osim prijevremenog snošaja i to se pokazalo "pouzdanim", uvjetno receno, posljednjih 5 godina. Međutim, cula sam da se u ranoj trudnoci moze pojaviti iscjedak i toga se i bojim. Od zadnje menstruacije sam imala dva puta odnos, na 6 i 11 dan ciklusa....da li je trudnoca moguca ili je, eventualno, rijec o nekoj mozda upali??
Hvala

naidica sa

15.06.2012. 13:55

ne znam da li sam lijepo objasnila, smeđkasti iscjedak se dakle pojavio 17-og, 18-og i 19 -og dana ciklusa, svijetlo smeđi iscjedak, bez mirisa, vrlo malo, u toku dana 1 ili dva puta i pracen je bolom u jajnicima tj donjem dijelu trbuha

school-girl15

15.06.2012. 14:45

Doktore happy
Ja imam 15 godina i prije skoro svake menstruacije mi se pojavi tamno-smeđi iscjedak. Često je zgrušan, a zna se pojaviti između dvije menstruacije. Još nisam imala spolni odnos, niti želim. Nadam se da ovo nije ništa loše? sad

Niki999

15.06.2012. 14:45

buduci da mi je ciklus bio dosada redovan, i narednoj menstruaciji se nadam za nekih 5-6 dana,međutim 7 i 6 dan prije menstruacije mi se pojavio blagi smeđkasti iscjedak pracen bolom u donjem dijelu stomaka, iscjedak se pojavio jednom u toku dana i sutra dan opet tako. Da li je moguca trudnoca jer sam imala nezasticen seksualni odnos prije desetak dana ali partner nije ejakulirao u mene? Vec dvije godine sam sa partnerom i imamo nezasticene odnose ali ne ejekulira u mene i trudnoca s enikada nije desila. Da li je sada to moguce? help

15.06.2012. 19:10

Poštovana Nadica , mislim da se nikako ne radi o trudnoći. Kod vas bi iscjedak mogao biti uzrokovan upalom, prsnućem ciste, hormonskim dizbalansom, krvarenjem iz ranice itd..Svakako pričekajte menstruaciju pa će te vidjeti da li će se isti pojaviti i sljedeći ciklus.

15.06.2012. 19:10

Poštovana ne vrjerujem da ste trudni. Mislim da se radi o disfunkcijskom krvarenju, tj. probojnom zbog loše funkcije žutog tijela i manjka progesterona,

kriza_iva

17.06.2012. 17:35

poštovani,
zadnju mjesečnicu sam imala 10.04.. U vrijeme kada sam trebala dobiti u 5 mj pojavio mi se neki blagi smeđi iscjedak koji se vidjeo jedino kad bi pošla na wc, a prava mjesečnica - krvarenje nije nastupilo.. radila sam test na trudnoću kada mi je kasnila mjesečnica 5 dana i bio je negativan. Početkom 6mj mi se isto pojavio blagi smećkasti iscjedak i opet je krvarenje izostalo. Na ginekološkom pregledu sam bila 24.05. kada mi je doktorica rekla da je sve uredu i da treba ustupiti menstruacija za par dana, ali mjesečnica još nije došla... je li znate što bi moglo biti??
unaprijed hvala na odgovoru

17.06.2012. 19:55

Poštovana, prvo ponovite test na trudnoću. Svakako savjetujem ponovni uzv pregled i izazivanje menstruacije.

laf

18.06.2012. 21:40

poštovani,
imam 24 godine i zbog policisticnog desnog jajnika doktorica mi je propisala diane koje pijem vec 2 ili 3 godine. zadnjih par mjeseci sam primijetila smedji iscjedak koji se pojavljuje tjedan do 10 dana prije menstruacije. menstruacija mi je inace redovita tocno u dan. ovaj put se smedji iscjedak pojavio 20. dan menstrualnog ciklusa i primijetila sam malo krvi. nisam imala seksualne odnose par mjeseci tako da ne sumnjam na trudnocu. da li imam razloga za brigu?
trenutno sam van drzave i sljedecih mjesec dana ne mogu posjetit svog ginekologa pa vas molim za savjet.

19.06.2012. 09:45

Poštovana, smeđi iscjedak povezan je sa uzimanjem pilula. Ako vam se to događa nekoliko mjeseci za redom, svakako savjetujem promjenu kontraceptivnih pilula.

EDTA99

19.06.2012. 18:25

Poštovani doktore!Ciklus mi inače traje između 25 do 26 dana.14-ti dan ciklusa mi se pojavio obilniji bijeli kremasti iscjedak i ne prestaje a danas je na 23. dan ciklusa prešao u blago žuto smeđkasti.Dan prije toga su počeli grčevi u donjem dijelu trbuha.Zaštičeni spolni odnos sam imala sedmi,šesnaesti i devetnaesti dan ciklusa.Bazalna temperatura mi se još nije spustila.Mjesečnicu očekujem za 3-4 dana.Da li postoji mogućnost trudnoće ili je riječ o nečem drugom?Hvala

19.06.2012. 19:50

Poštovana, ne radi se o trudnoći nego vjerovatno o slaboj funkciji žutog tijela.

Leica21

30.06.2012. 20:30

Veliki pozdrav!

Ima takodjer problema sa smedjim iscjedkom,,koji ponekad i nije smedj nego predje u krv...To mi se desava i prije i poslije menstruacije...U biti stalno moram nositi dnevni ulozak....Prije 2 godine sam bila kod ginekologa i rekao mi je da imam vodene ciste, ali opet bez obzira konstantno imam krvarenja i taj smedji iscjedak...Sto bi moglo biti uzrok ovome?

Hvala unaprijed na odgovoru!

30.06.2012. 22:00

Poštovana radi se o probojnom krvarenju uzrokovom uz upotrebu monofaznih niskodozažnih kontraceptuva. Taj iscjedak se može protegnut na cijeli mjesec uzimanja. Ne trebate se javljati ginekologu za sada.

sil-va

02.07.2012. 00:00

Pozdrav,
pijem Novynette več nekih 7 mjeseci. Zadnjih 3-4 mjeseca, tjedan ili više/manje dana prije pauze dobim smečkasti iscjedak.
Vidjela sam da piše da bi morala promjeniti tablete. Dali mislite da je to i u mojem slučaju?
Imala sam/imam upalu pa sam uzela Canesten tablete prije mjesec dana.
Dali upala može biti uzrok smeđeg iscjetka prije pauze?
Ako imate bilo kakav dodatni savjet, molim vas bila bi zahvalna?
Hvala.

02.07.2012. 10:30

Poštovana, mišljenja sam da bi bilo uputno promjenitu kontraceptive.

sil-va

02.07.2012. 13:15

Dali je zaštita ostala ista. Iako imam iscjedak?

Nazad
1 ... 6 7 8 9 10 11 ... 32
Naprijed