Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
03.07.2012. 11:10
Zaštita je adekvatna. Ne brinite.
|
mjesecina
|
03.07.2012. 19:55
postovani
imam jedno pitanje ehh ovako....
vec tri mj pokusavamo zatrudnjeti ali nam bas nejde...
zadnja menstruacija je bila 4.6
prema racunici plodni dan je bio 18.6
par dana nakon plodnog dana primjetila sam sluzavi iscjedak s malim tragovima krvi nisam pridavala tome paznju vec svrstala posljedicu malom grubljem sexsu...
menstruacije jos nema ali 1.7se opet pojavila ista sluzava sukrvica. .nesto malo...3.7. smedji iscjedak u tragovima na wc papiru..
mokraca svjetle boje...
imam bolove u krizima,tu i tamo me probode u jajnicima...
zedna vise nego inace
cesto mokrenje
test jos nisam radila jer silno zelim da bude pozitivan...
dali je moguca trudnoca ili cu i ovaj put dobiti menstruaciju...
helpppp ( (
|
|
03.07.2012. 22:55
Odgovorio sam vam.
|
jeca000
|
03.07.2012. 22:55
Postovani, pijem Jeannine pilule vec godinu i po dana. Vec nekoliko puta sam odlagala menstruaciju tako sto ne pravim pauzu izmedju dva pakovanja i nikakvih problema nije bilo. Sada mi je ostalo jos 8 pilula do kraja drugog pakovanja, a pojavio mi se tamno smedji iscedak, koji traje vec 2 dana. U cemu je problem?
|
|
04.07.2012. 01:05
Poštovana, radi se o probojnom krvarenju koje je uzrokovano uzimanjem pilula. Nastavite dalje po ustaljenoj shemi uzimati.
|
sil-va
|
05.07.2012. 23:30
Pozdrav,
nastavit ću pitanje na ovom forumu, nadam se da je to u redu.
Bila sam kod ginekologa i dao mi je lyndinette. Sad sam u pauzi poslije novynetta.
U ponedjeljak po strarom bi trebala početi novu kutiju novynetta.
Dali nastavljam po starim piti, kao što sam i novynette?
Ili sam trebala s prvim danom mjesečnice?
Treba li mi dodatna zaštita?
|
|
06.07.2012. 10:40
Pijte po starom. Ne treba.
|
lija
|
06.07.2012. 17:50
Postovani, naime, prije dva dana krenuo mi je smedji iscjedak, ali ne konstantno, vec samo dok mokrim, primjer, danas ujutro sam imala i sukrvicu. Zadnja menstruacija mi je bila 18.6. i trajala je tjedan dana. Ginekoloski pregled sam imala prije mjesec dana, papa test je uredan, a na ultrazvuku mi je nadjen mali miom na maternici. Dali bih se trebala zabrinuti zbog tog iscjetka ili... S tim da moram napomenut da mi je pregled bio poprilicno neugodan i da sam drugi dan imala malo krvarenje i isto tako mi je zadnja menstruacija kasnila 10 dana. Imam 30 godina. Hvala!
|
pls heelp
|
06.07.2012. 17:55
Poštovani
imam 17 godina i još nisam imala spolni odnos..prije tjedan dana na gaćicama mi se pojavio smeđi iscjedak koji me jako brine..imam neredovite menstruacije,.kasni mi i ova zadnja..zadnju menstruaciju dobila sam 20. svibnja..zanimaju me sve mogućnosti bolesti, komplikacija i posljedice tog smeđeg iscjedka te Vas molim savjet što da učinim.. Unaprijed hvala
|
|
07.07.2012. 02:20
Poštovana lija neuredno krvarenje je vjerovatno uzrokovano submukoznim miomom maternice. Savjetujem kontrolni pregled ako se smetnje nastave.
|
|
07.07.2012. 02:25
Poštovana, s obzirom na neredan menstrualni ciklus svakako savjetujem pregled a posebice uzv maternice i jajnika. Najčešći poremećaj u vašoj dobi su policistični jajnici, zatim funkcijske i ostale ciste, anovulacijski ciklus, problemi sa štitnjačom itd.
|
bubi18
|
13.07.2012. 03:55
Poštovani,
zanima me, imam smeđi iscjedak 18. dan nakon menstruacije. U zadnjih 2. mjeseca sam pod velikim stresom ( saznala sam za tesku bolest tate, bilo je 4 godine odkako mi je mama umrla ), moze li to utjecati na iscjedak? Inače sam u situaciji gdje stvarno ne mogu kod ginekologa pa bi vas molila za odgovor. Nikad mi to nije bilo jos, imala sam cistu prije godinu dana na jajniku ali je nestala slijedecom menstruacijom. Imam redovite spolne odnose, uglavnom sa zaštitom (kondomom). Popila sam lactogyn 2 dana prije iscjedka, uz to sam popila i Herbafast. Dali je u pitanju čišćenje vaginalne mikroflore? Ili nešto slično.
Molim odgovor što prije. Hvala puno.
Pozdrav
|
bubi18
|
13.07.2012. 03:55
Zaboravila sam reći, imam 18. godina.
|
|
13.07.2012. 11:30
Poštovana morala bi se javiti na pregled i UZV. S obzirom na ciste u anamnezi, smeđi iscjedak može biti znak ciste, endometrioze, polipa u ginekološkom sustavu, disfunkcijskog krvarenja. Dakle, postoji mnogu kliničnih stanja koji se manifestiraju sličnim smetnjama poput vaših.
|
gabrini
|
28.07.2012. 17:25
Postovani zanima me moja situacija,poslednja menstruacija bila je 20.06.,a sad sam dobila 13.07. bila je 4 dana normalna i onda je nastavio smedji iscedak od 7 dana i ponovo obilono krvarenje.Pokusavam da ostanem trudna u poslednje 2 godine ali nikako,radili smo sve nalaze ja i muz i svi su nalazi uredni i moji i od muza.A pre 4 meseca mi je kasnila oko 15 dana zanima me vase misljenje.Unapred hvala.
|
|
28.07.2012. 20:20
Krvarenje koje napominjete nije bilo menstrualno, već neuredno probojno. Ne mogu ovako bez pregled i UZV-a reći o čemu bi se moglo raditi.
Ne znam koliko ste temeljitu obradu napravili.
|
mia.v
|
29.07.2012. 12:55
Imam 22 godine i menstruacije su mi redovite oduvijek.
Jucer sam dobila menstruaciju i osjecam blagu bol u donjem dijelu trbuha , ali je menstruacija smedje boje!
Nije bas obilna i nije bolna koliko inace zna biti. Dobro, popila sam tabletu cim sam osjetila malo bol da me ne pocne jos jace boliti.
Zasto je smedja, tj skoro pa crna?! Dogadjalo mi se to, al pred kraj menstruacije. Ne pijem nikakve kontracepcijske pilule.
Unaprijed zahvaljujem.
|
|
29.07.2012. 14:25
Poštovana, mislim da će vam menstruacija tek krenuti kroz dan-dva.
|
miki_21
|
01.08.2012. 23:50
Poštovani,
situacija je ovakva. Pila sam Diane 5 mjeseci. Stalno sam imala nekakve nuspojave, pa mi je doktorica rekla da napravim pauzu od mjesec dana. Nakon sto sam ih prestala piti, menstruacija je dosla ali je kasnila tjedan dana. Dan prije nego sto je dosla, napravila sam test za trudnocu koji je bio negativan. Ovaj mjesec mi je menstruacija kasnila 3 i pol tjedna i kada je dosla, trajala je dva dana. Poslije toga mi se pojavio smeđi iscjedak koji traje vec 4 dana i jako je slab.
Inače mi je menstruacija vrlo neredovna, i nekoliko puta sam imala vodene ciste.
Uglavnom, sada me zanima sto znaci takav oblik menstruacije, i da li postoji mogucnost trudnoce?
Hvala unaprijed.
|
|
02.08.2012. 10:40
Svakako napravite test na trudnoću, te se vratite na oralnu kontracepciju. Mislim da su šanse za trudnoću male.
|