Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

smeđi iscjedak

Autor Poruka

MirjanaBL

19.10.2012. 09:00

Ja sam malo dosadna, ali da li mi možete reći koliko vremenski može trajati to probojno krvarenje, i da li postoji neki antibiotik ili nešto što bih trebala piti? Unaprijed HVALA.

kikadkid

19.10.2012. 09:00

Poštovani.
Več oko godinu dana imam smedji iscjedak prije menstruacije..no sada je postao tamno smedji i menstruaciju sam imala prije dva tjedna i sada opet.
zanima me da li se trebam brinuti il je to normalna pojava? hvala happy

annak991

19.10.2012. 16:50

točno prije godinu dana bila sam trudna i nakon 8 tjedana sam doživjela spontani( drugi, prvi put sam iskrvarila nakon 2 tjedna trudnoće, nisam ni znala da sam trudna). sad sam opet trudna, 6 tjedana. sve je bilo u redu pazila sam na sve što mi je dr. rekao, prestala sam pušit, čak od straha nism imala spolni odnos sa partnerom od straha da ne krene po zlu. jutros sam na gaćicama primjetila smeđi iscjedak koji je oskudan i imam bolove u donjem djelu trbuha vise sa lijeve strane. moj ginekolog radi samo srijedom i ne znam dali da odem na hitnu ili da pričekam. molim vas da mi pomognete, u strahu sam velikom. HVALA unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.10.2012. 18:15

Poštovana mirjana bl nekoliko dana. Antibiotik ne, ali hormonski preparat postoji. Konzultirajte svog ginekologa.

19.10.2012. 18:15

Poštovana kikadkid, nikako nije normalna pojava. Savjetujem UZV i ginekološki pregled. Moglo bi se raditi o cisti na jajniku, endometriozi itd.

19.10.2012. 18:30

Poštovana, s obzirom na opetovane pobačaje, te krvarenje u sadašnjoj savjetujem da otiđite na hitnu ginekologiju na pregled.
Ako je sve u redu bit će potrebno uzimanje progestina, cervikalni brisevi, strogo mirovanje.itd

danijel00

21.10.2012. 20:10

Poštovani doktore. Pisao sam vam u jednoj drugoj temi. Međutim sad sam stvarno pod velikom panikom stoga vas molim da mi pokusate objasniti sto se događa. Znam da neki djelovi nisu za ovu temu i molim vas da mi ne zamjerite. Prije skoro mjesec dana usao sam sa djevojkom u nezasticeni spolni odnos. Bio sam pod utjecajem alkohola i jedva da sam odrzavao erekciju. Ejakulacije nije bilo tokom dana, tokom odnosa a ni poslje odnosa. Vec sam u panici da se ne sjecam i da sam mozda ejakulirao. Zadnja menstruacija počela joj je 21.09. a zavrsila je 27.09. Odnos je bio s 29.09 na 30.09 u noci. Nakon toga njoj se javlja drugi dan smeđi iscjedak popraćen svrbežom. Koji prestaje nakon 2 dana. Sad ja ne znam sta da radim posto citam da to moze biti i trudnoca. Stvarno me svega strah i tek sad osjecam posljedice svega toga. Sta je najbitnije ona se uopce ne brine i kaze da osjeca da treba dobiti mengu i da ja bezveze panicarim. Makar i sam znam da je mozda bezveze posto nije bilo nikakvog predejakulata i slicno. Molim vas da mi pojasnite sta se desilo i sta mi savjetujete da radim. Hvala.

21.10.2012. 23:00

Poštovani, ne znam što se dogodilo ako ni vi ne znate.
Imali ste odnos 9. dan ciklusa i niste skroz sigurni da li je došlo do ejakulacije.
Djevojka ima znakove nadolazeće menstruacije te ako je samo po tome suditi mislim da nije trudna.

ivaa29

27.10.2012. 14:55

Poštovani,

ovaj mjesec bila sam 2 puta kod svoje ginekologice, za ultrazvuk i papu. Rekla je da je sve u redu, nemam gljivice ni bakterije, čekam još nalaz pape. Zadnja men.je bila 8.10. i sinoć nakon odnosa kondom je bio roze boje, kao da imam krvarenje. Danas sam imala smećkasti iscjedak. Ne osjećam bolove, pečenje, svrbež, baš ništa. U mokraći imam e.colli i proteus mirabilis 10 na 3, na što mi je dr.rekao da neće dati antibiotike jer nije velik broj, već mi je dao Noflox 2x1 10 dana. Malo me peče mjehur, ali nije strašno. Nemam smetnji pri mokrenju i ne idem često mokriti.

Je li iscjedak zbog bakterija u mokraći ili može biti nešto drugo?

27.10.2012. 19:45

Poštovana, iscjedak nakon odnosa je vjerovatno zbog laceracije u rodnici, ranice ili zbog prsnuća ciste.
Ne brinite.

ivaa29

07.11.2012. 14:25

Poštovani,

ista stvar se ponovila sinoć, sve što piše u prethodnoj poruci. Znači, kondom roza boje, danas smećkasti iscjedak, s tim što ciklus kasni 4 dana. Mogućnost da sam trudna je minimalna, jedino prijenosom predejakulacijske tekućine rukama na kondom. Nisam radila test. Nemam nikavih simptoma ni smetnji. Ciklus mi je inače najduže bio 30 dana. Nisam pod stresom, ni psihički opterećena pa da zbog toga kasni. Imam li razloga za paniku i kad da se javim dr.?

07.11.2012. 16:50

Poštovana, ne brinite, pričekajte da dođe menstruacija. Javite se samo u slučaju da sljedeći ciklus krene ista stvar.

Iva213

25.01.2013. 10:45

Postovani! Moj problem je sljedeci..primjetila sam nakon nuzde kad se obrisem ostane mi smedjkasti trag,nedavno sam imala gljivicnu infekciju,jel moguce da nije prosla?imam i svaki dan bjelkasti iscjedak na gacicama.zadnja menga mi je uranila bila 6 dana.postoji li mogucnost da sam trudna iako sam imala mengu?sta bi taj smedjkasti iscjedak kojeg ima malo kad se brisem na podrucuju rodnice trebao znaciti? Hvala

25.01.2013. 20:20

Poštovana možda je rezultat upale, ciste ili ostatak od menstrualnog krvarenja pomiješan sa upalom.
Upala vjerovatno nije sanirana.

sanda11

31.01.2013. 11:15

Poštovani,

imam pitanje vezano za smeđi iscjedak? Imam 33 godine i uvijek samo prvi dan bolne ali po meni redovne menstruacije, između 2 - 5 dana ranije u odnosu na prethodnu. Smeđi iscjedak se pojavi na početku i na kraju menstruacije, ali čula sam da je to normalno. Posljednja je bila 14.01. i malo obilnija nego inače, ali trajala je 5 dana kao i svaka do sada. Spolni odnos sam imala 6 dana poslije toga, prekinutog snošaja, ali je bilo smeđih tragova. Nestali su i pojavilo se opet nakon dva dana, sasvim malo i samo ponekad u toku dana, ali sada i pored toga već tri dana imam podnošljive bolove u dnu stomaka više na desnoj strani. Menstruacija treba doći tek oko 10.02. po mojoj procjeni, pa me zanima šta znači taj smeđkasti iscjedak, već me pomalo sve to brine? I samo da napomenem da je ovo prvi put da skoro nikako nema bijelog iscjedka koji redovno imam u normalnim količinama. Unaprijed zahvalna!

31.01.2013. 15:50

Poštovana to je tzv. Periovulacijska bolnost i iscjedak sredinom ciklusa.
Boli vas taj jajnik na kojem se dogodila ovulacija. Ne brinite.

sanda11

31.01.2013. 22:45

Hvala najljepša na odgovoru. Mnogo ste mi pomogli happy

02.02.2013. 05:00

Molim.

sanda11

05.02.2013. 14:45

Poštovani,

imam još jedno pitanje? Ovaj bol i dalje traje iako je podnošljiv malo je dosadan, a i ovaj iscjedak se još uvijek nekad pojavi. Sada čekam menstruaciju, pa ću poslije otići ljekaru ako se ovo nastavi. I ranije sam imala bolove u jajniku, koji su trajali samo dan - dva i prođu, ali smeđi iscjedak nikada do sada. Samo me sada zanima, jer sam dosta toga pročitala na ovim forumima, da li ovi simptomi u nekim ili čak večini slučajeva mogu biti znaci ozbiljne bolesti? Izvinite ako sam malo dosadna, jer sam stvarno zabrinuta. Rekli ste mi da je to periovulacijska bolnost, ali ovako dugotrajan bol nisam nikada imala. Hvala i pozdrav.

05.02.2013. 16:25

To je najčešće to, no svakako morate isključiti i ciste na jajniku, endometriozu, upalu jajnika i maternice itd.
Ja sam vam odgovorio koji je uzrok najčešći.

Nazad
1 ... 9 10 11 12 13 14 ... 32
Naprijed