Autor
|
Poruka
|
ena245
|
02.08.2012. 17:10
Postovani doktore,prije nekoliko dana tacnije 22 jula imala sam menustruaciju ,trajala je uredno 4-5 dana ,zatim mi se par dana poslije menustruacije pojavio smedji iscjedak ali vrlo malo ,danas mi se opet pojavilo vise smedjeg iscjedka i primjetila sam kao krv, takodjer sam imala dva tupa bola u predjelu jajnika pa se pitam otkud sada to ,a menustruacija je davno prosla imam li razloga za brigu ? Unaprijed zahvalna
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
02.08.2012. 21:45
Teško mi je odgovoriti, ali u obzir dolazi ovulacijsko krvarenje, ili cista na jajniku, upala jajnika s obzirom na bolove. Savjetujem pregled i UZV.
|
nelica027
|
05.08.2012. 23:10
Poštovani,
mjesečnicu sam dobila 25. 7. i to je prvo počelo sa smeđim iscjetkom koji je trajao do 29. 7 te sam normalno počela krvariti i to je trajalo do 2.8. pa nakon toga opet smeđi iscjedak do 5.8 ovo mi se dogodilo prvi put. doduše suprug i ja smo pravili bebu početkom 6 mj. poslije toga nismo. imala sam u 6.mj mjesečnicu koja je malo kasnila ali nije bilo smeđeg iscjetka, osječam neku težinu u donjem djelu trbuha i dosta mi je napiren dojke su mi kao da trebam dobiti menzes i dosta me peku, ponekad osjetim neugodnu bol po sredini donjeg djela trbuha. molim Vas pomozite o čemu se tu radi , malo sam uplašena, papu sam radila prije mj dana i nalazi su u redu
unaprijed hvala
|
|
06.08.2012. 10:50
Poštovana, radi se o normalnoj menstruaciji. to što ste imali iscjedak prije i kasnije je skroz normanlo i ne pojavljuje se svaki ciklus.
|
hvkvanja
|
08.08.2012. 15:40
Poštovani,
od subote imam smeđi iscjedak (s naznakama krvi) u vrlo malim količinama. Danas nema iscjetka. Inače, ciklus mi je dosta nepredvidiv, ponekad traje i do 40 dana. prošlu mjesečnicu dobila sam 1.7. a zaštićeni spolni odnos imala sam 16.,18. i 25.8.
Zanima me što može biti uzrok krvarenja i kolika je mogućnost da se radi o trudnoći, s obzirom na zaštitu tijekom odnosa?
Unaprijed hvala!
|
|
08.08.2012. 17:15
Poštovana, mislim da se ne radi o trudnoći. Vjerovatno se radi o disfunkcijskom krvarenju. Sumnjam na pcos, cistu na jajniku itd. S obzirom na dužinu ciklusa savjetuje da se napravi uzv i ev. spolni hormoni.
|
Amra123
|
26.08.2012. 12:45
Poštovani, zanima me pojava svijetlo smeđeg iscjetka nakon 12 dana od zadnje menstruacije. Inače menstruacije su mi uredne.
Imam 28 god.
Lijep pozdrav!
|
|
26.08.2012. 12:55
Vjerovatno se radi o iscjetku tijekom i oko ovulacije.
|
Amra123
|
26.08.2012. 15:00
Srdačno se zahvaljujem na brzom odgovoru.
Svako dobro Vam želim!
|
uplasenaaaa
|
27.08.2012. 15:45
Dobara dan, imala sam odnos s dečkom 12. dan ciklusa i nije svršio u mene. Menstruaciju sam dobila redovito kako treba. Bila je normalna prva dva dana, a onda se pojavljuju komadići tkiva, da bi mi treći dan prestala pojavio se bijeli iscjedak i sljedeće jutro opet krv ali smeđa. Dali sam trudna ili je to znak neke bolesti? hvala
|
|
27.08.2012. 18:00
Poštovana, niste trudna. Neki put menstuacija bude malo obilnija(ugrušci), ako idući mjesec bude slično tada se javite svom ginekologu.
|
marrija
|
28.08.2012. 12:40
Postovani,
Problem mi se pojavio 20 dan nakon menstrualnog ciklusa.Naime vec dva dana imam smedji iscjedak i to samo danju, nocu se ne pojavljuje.Ponekad se pojave tamne grudvice.Prilikom seksualnog odnosa koristim mehanicku vrstu kontracepcije.Zanima me kako da rjesim ovaj problem?
Hvala!
|
marrija
|
28.08.2012. 16:15
I zaboravila sam naglasiti da menstruaciju imam na svakih 33 dana...
|
|
28.08.2012. 23:15
Poštovana, teško mi je reći koji je uzrok. Možda se radi o anovulaciji, cisti, endometriozi, insuficijenciji žutog tijela. Napravite UZV.
|
selmiiiiiiiiiic
|
28.08.2012. 23:15
POstovana, imam jedno pitanje, u zadnje vrijeme mi se pojavio smedji iscjedak,i kao da pomalo ima krvi u njemu ..mentruaciju treba da dobijem tek za 2 sdmice, a i inace su mi menstruacije redovne..pa se jako brinem ..jer sam prije nekoliko dana imala s deckom peting s tim da sam ja bila u gacicama i on je svrsio pored mene, pa se sad jako brinem da nisam trudna ??
|
|
29.08.2012. 11:45
Niste trudna radi se o periovulacijskom krvarenju .
|
MirjanaBL
|
18.10.2012. 09:55
Poštovani, koristim Yaz pilule vec 8 mjeseci i sve je bilo ok, medjutim zadnju menstruaciju sam imala 7.10 i dobila sam ponovo nakon 8 dana, samo je sad neki tamno smedji iscjedak, moram da napomenem da imam endometrioznu cistu. Zanima me da li mi mozete reci sta se desava i da li treba da prestanem da koristim pilule? Hvala
|
|
18.10.2012. 11:05
Poštovana, svakako ne prekidajte uzimanje pilula. Ne radi se o menstruaciji već o probojnom krvarenju uzrokovano uzimanjem pilula ili o aktivaciji endometrioze.
|
MirjanaBL
|
18.10.2012. 14:05
Dr. Dejane veliko hvala na odgovoru.
|
|
18.10.2012. 22:40
Molim.
|