Autor
|
Poruka
|
leptirica18
|
29.06.2013. 11:10
Poštovani, ciklusi mi inače traju oko 40 dana ali sve je neredovito. Danas je 50 dan mog ciklusa i još uvijek nemam mengu. Radila sam test i negativan je. Maloprije mi se pojavio smeđi iscjedak, tamnosmeđa boja i jako me brine. Osjećam bol u jajnicima i pritiskanje nekakvo. Ne znam o čemu se radi i šta bi to trebalo značiti.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
29.06.2013. 18:40
Možda upala, cista, endometrioza, pcos. Puno toga dolazi u obzir. Savjetujem pregled i obradu nakon menstruacije.
|
Nena011
|
30.06.2013. 15:00
Dobar dan postovani,
Imam 24 god, pre dva dana sam imala jake bolove u donjem delu stomaka i osecala napetost kod jajnika, to mi se i pre desavalo ali jedan dan i to prodje, medjutim, ovog puta su bolovi bili ostriji i jaceg inteziteta a danas mi se pojavio i braon iscedak pri mokrenju. Zanima me da li je to mozda upala besike ili ima veze sa jajnicima ili je nesto drugo u pitanju.
Jako sam zabrinuta posto partner i ja vec neko vreme pokusavamo da dobijemo bebu pa sam svakako napeta i pod stresom sve vreme tako da me ovakve stvari dodatno uznemire.
Hvala.
|
|
30.06.2013. 22:25
Ne znam koji je uzrok. Previše je stanja koji se rezultiraju sličnim simptomima.
Savjetujem pregled ginekologa i uzv.
|
anonim702
|
21.07.2013. 13:55
Postovani,
imam par pitanja.... imam vec otp dvije godine prije svake menstr.smedi iscjedak. obicno traje tri dana pa dobijem menstr.koja jos traje bar 5 dana. Par mjeseci mi je znalo trajati po tj dana prije mjesecnice, pa mjesecnica pa opet taj iscjedak, pa sam vadila hormone koji su bili u granici normale, ali sam dobila duphoston jer me toliko krvarenja mjesecno iscrpljivalo. Pila sam ih 6 mjeseci i taj smedi iscjedak se opet vratio na samo tri dana prije mjesecnice. (Papa i brisevi su cistri, uvz je bio pokazao dvije,tri ciste na jednom jajniku ali to je bilo odmah nakon uzimanja kortikosteroida i boravka u bolnici zbog druge bolesti, a taj ciklus mi je i kasnio 6 dana). Inace ciklusi su mi izmedu 31 i 33 dana. Brinem se da nemam dobru ovulaciju iako primjecujem u ciklusu i ljepljivi iscjedak i svaka menstruacija mi je bolna (citala sam da se vjeruje da su ovalatorni ciklusi vezani uz bolne menstruacije). Osim tog smedeg iscjetka s kojim vise ne znam sto da uradim menstruacija mi se promjenila (nema vise ciste krvi nego je i ona tamnija (crna), krace traje, skoro pa prode cijela u tom smedo crnom tonu, nisam primjetila one ugruske. Ova zadnja mi je cijela u tom smede-crnom iscjetku (da nisam imala treci dan iscjetka jake bolove i malo jace crno na ulosku mislila bi da mi nije ni dosla menstruacija). Odnose imam nezasticene , a zadnji je bio 14dc. Brine me taj iscjedak zbog te ovulacije jer zelim imati dijete, a bojim se da taj iscjedak ukazuje na neki uzrok zasto jos nisam ostala trudna iako testovi pokazuju da je sve ok, al on je tu.
hvala
|
momo33
|
21.07.2013. 15:10
Poštovani, već 4 mjeseca moju menstruaciju prati smeđi iscjedak, ponekad se pojavi prije mensturacije, ponekad nakon nje. također bih naglasila da sam prije 4 mjeseca imala prvi spolni odnos, kao kontracepciju koristili smo kondom+prekinuti snošaj. menstruacija mi je oduvijek neredovita, međutim nakon spolnog odnosa bile su u razmacima od 27,26,24 i 32 dana. brine me taj smeđi iscjedak, možete li mi vi mi objasniti posljedica čega je on?
|
|
21.07.2013. 16:30
Anonim, ako ste bili na UZV ne bi se trebala brinuti.
Smeđi iscjedak pred menstruaciju znak je popuštanja žutog tijela i njegove produkcije progesterona.
Nisam razumio kako vam je bilo tijekom uzimanja Duphastona? Da li se iscjedak pojavljivao?
Da li ovulirate možete otkriti vrlo lako odlaskom na UZV sredinom ciklusa. Ono što ste letimično spomenuli jesu ciste na jajniku. Dakle s obzirom na promjenu karaktera krvarenja zadnje vrijeme moglo bi se posumnjati na endometriozu.
Nažalost bez pregleda , UZV-a i nalaza hormona ne mogu više od ovog teoretiziranja.
|
|
21.07.2013. 16:30
Momom, mislim da se radi o slabijoj funkciji žutog tijela pred menstruaciju. Savjetujem pregled i UZV .
|
anonim702
|
21.07.2013. 20:45
bila sam na ultrazvuku i doktor nije spomenuo da nesto nije u redu samo je rekao da se vide dvije,tri ciste ali da je sve u redu (taj zadnji ultrazvuk sam radila mozda mjesec dana nakon sto sam pila kortikosteroide zbog cega sam imala i zakasnjelu menstruaciju), na ranijim ultrazvucima i papama i brisevima je sve bilo u redu. za vrijeme pijenja duphostona sam takoder imala taj iscjedak. Prije hormonske terapije progesteron sam vadila i bio mi je u granicama normale, nakon terapije mi je bio nizak (no doktor je reko da vjerovatno nismo uhvatili tocan dan jer mi je taj ciklus bio taj produzeni ciklus nakon tih kortikoster.) da li postoji opcija gdje je taj smedi iscjedak normalan dio ciklusa kod nekog ili on obavezno ukazuje na neku bolest ili poremecaj?
|
|
21.07.2013. 21:15
Ne mora ukazivati na neki poremećaj.
|
momo33
|
24.07.2013. 00:15
Također sam primjetila kod posljednjih dviju menstruacije ugruške veličine 2-3 cm i promjera 0.5 cm? je li normalno da su tako veliki?
|
|
24.07.2013. 09:30
Napravite uzv pregled.
|
Klara989
|
04.08.2013. 11:00
Poštovani, molim Vas pomozite mi savjetom. Imam 24 godine i koristim Lyndynette20 zadnjih godinu dana, to su mi ujedno i prve kontracepcijske pilule. Imam redovitu menstruaciju svakih 29 dana s tim da mi se dva dana prije menstruacije pojavljuje smeđi iscjedak. Na to se nisam obazirala ali prekjučer sam dobila smeđi iscjedak koji još uvijek traje, obilnije nego inače i ovaj put skoro crni a menstruaciju trebam dobiti tek za 9 dana! Još samo da napomenem da u zadnjih pola godine imam problema sa stalnim vraćanjem gljivica pa ne znam je li to povezano. Koji je uzrok iscjetku?
|
|
04.08.2013. 16:35
Radi se vjerovatno o probojnom krvarenju i smeđem iscjetku uzrokovan uzimanjem pilula.
Nastavite dalje uzimati i neobazirite se na to.
|
meri55
|
05.08.2013. 13:15
Dobar dan! Vec duze vrjeme imam smedi iscjedak prije i poslije mjesecnice zadnji puta mi je se pojavio i tokom mjesecnice zanima me moze li to utjecat na trudnocu posto neko vrjeme pokusavam zatrudniti ali bezuspjesno? Hvala
|
jasmina992
|
05.08.2013. 18:15
pozz..ovako imala sam menstruaciju 5 .07.. a prije dva dana pojavio mi se smedji zuckasti iscjedak sa malo krvavljenje..sa deckom imam odnos cesto pa je li moguce da sam trudna..jer sam procitala da smedji iscjedak ima povezano sa trudnocu...trebam li se brinuti oko toga..ili ne.. hvala
|
|
05.08.2013. 23:05
Meri, može. Svakako savjerujem pregled,papa test i uzv za početak.
|
|
05.08.2013. 23:05
Jasmina, svakako je trudnoća moguća. Ako vam kasni menstruacija, napravite test.
|
_bihac
|
10.09.2013. 15:15
Postovani,
u vrijeme kada sam trebala dobiti menstruaciju pojavio mi se smedji iscjedak koji je trajao par dana. Nakon toga imam bol u donjem dijelu trbuha i nadutost, ali nemam menstruacije.Spolno sam aktivna, ali me brine sto kasni. Inace , menstruacije mi nisu redovne, ali me brine taj iscjedak . Unaprijed hvala
|
|
10.09.2013. 23:05
Savjetujem da napravite test na trudnoću.
|