Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Upala mjehura i seks?


Autor Poruka

oblak24

02.12.2010. 23:26

Poštovanje,


imam par pitanja:
1) Imala sam upalu mjehura i dosta dugo sam se borila s tim. Mislim da sam izliječila mjehur, napokon, jer ne osjećam pečenje i ostale simptome kao ranije.
Međutim, ujutro se budim s bolovima u donjem dijelu trbuha i bolovi se smire čim obavim nuždu. Ne mogu zadržavati urin kao prije, a sve skupa je povezano i sa seksom. Imam taj problem što mi se često mokri prilikom spolnog odnosa, a kada odem na toalet zapravo nemam što pomokriti jer ionako mokrenje obavim prije seksa.
To me tako nervira i ne znam što da radim u vezi toga.

2) Bila sam kod ginekologa ove godine prvi put na pregledu jer sam posumnjala na spontani pobačaj. Kasnije sam obavila ultrazvuk i vađenje krvi i nalazi su potvrdili kako je sve u redu s maternicom. Moj ginekolog je prilikom pregleda rekao kako je također sve u redu sa vratom maternice. No, baš i nisam sigurna. Smatram da mi je vrat, tj. maternica, spuštena jer vrlo lako mogu popipati prstom, a nemam baš dugačke prste. Mislim da me često puta zato i boli dok imam odnos sa dečkom. Ne želim ispasti hipohondar pa gnjaviti ginekologa, ali kako ovo objasniti?

3) Na samom ulazu u vaginu imam neke kožnate izrasline (ne radi se o malim i velikim usnama). Ne znam kako treba točno izgledati taj ulaz jer nisam doktor. Treba li biti 'čist' poput analnog otvora, tj. bez nekih dodatnih lističastih priraslina ili?

Hvala na odgovoru. happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.12.2010. 11:20

Poštovana , što se tiče mokrenja odnosno smtenje vezane uz isto, preporučam da učinite urinokulturu i antibiogram urina.
Zatim ovo što pipate vrat maternice nije nista neubičajno.
A treća stvar koju ste me pitali su izrasline na vanjskom spolovilu.
Ako ste bili na ginekološkom pregledu i te izrasline su bile i tada a Vaš liječnik nije uočio ništa što bi odstupalo od normalnog izgleda vanjskog spolovila mislim da se ne morate brinuti.
Fokusirajte se na upalu mjehura, jer smetnje koje ste naveli povezane su sa upalom istog, i svi simptomi su od toga.

Zabrinuta6

21.09.2011. 00:50

Pozdrav. Imam nekoliko pitanja...Svake godine bih obolila od lagane upale mjehura bar jednom te bi je rijesio uvin h čaj ili antibiotici.
Ove godine to je doslo na red u svibnju. Popila sam novocef izgledalo je kao da je sve ok. Uskoro nakon toga sam stupila u prvi seksualni odnos i upala se vratila, pa sam dobila nolicin. Mjesec dana od toga sam ponovno osjetila nepodnosljive tegobe pa sam dobila cefixim. No simptomi nisu prosli sve do danas. U nalazu pise da imam mnogo bakterija i stanicnih epitela, leukociti na granici - 10, te nitrit - 1. Doc.opce prakse kaze da ne vidi nista, pa me poslao kod ginekologa. Pise da sam negativna na HPV i klamidiju. Urea i sl nije izolirana...bakterije rijetke. Papa test - rezultate jos nisan dobila. Od sutra pocinjem skupljati mokracu za urinokulturu. Medjutim mene zabrinjava to sto osim ovako povremeno osjetim simptome,nakon odnosa su iduca dan,dva obavezno tu. Bojim se da se mozda zato ne radi o "cistitisu medenog mjeseca"? Ako je, bi li to ginekologinja mogla uociti po necemu ili? Cak i nakon gin.pregleda simtomi su se pojavili odmah u roku pola sata?

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.09.2011. 16:25

Poštovana, kod odnosa dolazi do blaže iritacije mjehura.
Savjetujem svakako da napravite urinokultutu za početak.