Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Zašto mi kasni menstruacija?

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

31.03.2014. 18:35

Napravite test na trudnoću. Za početak.

lady385

14.04.2014. 08:50

Poštovani,

u ožujku sam dobila mengu 12-tog u mjesecu i kasnila mi je tri dana. Tokom mjeseca sam se seksala ali sa kondomom i partner je prije uvijek izvadio i tek onda svršio u kondom te smo svaki put provjerili dali je kondom čitav odnosno da li je pukao. Sada sam trebala dobiti mengu 8.04 ali još uvijek mi kasni, nemam nikakve simptome trudnoće, par dana me lagano bolio trbuh dok me u subotu grčio i bolile su me grudi kao pred mengu, ali nisam ju još uvijek dobila. Protekli mjesec kao i sada imam prehladu sinusa a i proživjela sam stres i uzrujavanje. Partner i ja samo stvarno pazili i kažem imali smo odnos sa kondomom a kada je trebalo svršit partner ga je izvadio pa tek onda svršio u kondom i još smo provjeravali da li je sve ok sa kondomom. Što da radim ? Je li moguće da sam trudna, ili ?

14.04.2014. 09:35

Šansa za trudnoćom je mala ako je doista bilo tako. Ne brinite.

lady385

14.04.2014. 14:00

Poštovani,

i zaboravila sam Vam napomenut da sam uradila test za trudnoću pod nazivom primastick koji može u bilo koje doba dana i da je bio negativan, a i nemam simptome trudnoće. Da li se može time isključiti mogućnost trudnoće ? Da li može to biti od stresa i prehlade da toliko kasni ?

Malena_Sa

14.04.2014. 14:00

Poštovani,

Molim Vas da mi odgovorite!

Posljednju menstruaciju sam imala 28.03.2014 godine koja je bila uredna i trajala je 7 dana, odnose sa deckom sam imala, prije menstruacije u martu mjesecu međutim prije par dana tacnije od 11.04.2013. godine pojavljuej mi smedkasti iscjedak koji podsjeca na menstruaciju, a ponekad je pracen i sa krvlju i traje jos uvijek..zanima me da li je to normalna pojava i imam li razloga za brigu??

nada_86

14.04.2014. 14:55

Postovani,

Zadnju menstruaciju sam nakon 20 dana kasnjenja dobila 01.03. i trajala je 10-ak dana (obicno traje 5-7) uz blago krvarenje, nista pretjerano. Odtad menstruaciju nisam dobila. Napravila sam test za trudnocu i bio je negativan. Inace, prilikom odnosa uvijek koristim kondom i nemam neke simptome trudnoce.
Prosle sedmice sam bez pregleda od ginekologa dobila injekciju za izazivanje menstruacije, ali mensturaciju jos nisam dobila. Proslo je 7 dana od injekcije, ali jos nista? Koliko se normalno ceka?
U januaru sam radila hormonalni test, koji je registrovao povecan broj testosterona, ali je sve drugo bilo u redu. Ne znam sta mogu biti uzroci sto ponovo kasni?
Moj ginekolog ce biti dostupan tek za 7 dana, pa od njega ne mogu dobiti odgovor.

Unaprijed hvala na odgovoru.

15.04.2014. 01:05

Lady odgovorio sam vam O uzrocima pogledajte u prijašnjim postovima,.

Malena, radi se vjerovatno o periovulacijskom krvarenju kroz par dana. Ne brinite.

Nada imam premalo detalja. Ako ste bili na pregledu i ako se ne radi o trudnoći vjerovatno se radi o kroničnoj hiperandrogenoj anovulaciji ili sindromu pcos-a.
Trebali bi kroz deset dana dobiti krvarenje nakon terapije gestagenom. Sugeriram terapiju poremećaja.

laf

17.04.2014. 09:40

Poštovani,

već 7 godina pijem pilule i menstruacija mi je dolazila redovito 28. dan. Prošli mjesec sam po preporuci doktora počela piti Diane u kombinaciji s Androcurom i ovaj tjedan kada sam trebala dobit menstruaciju, menstruacija je izostala. S dečkom nisam koristila drugu kontracepciju osim pilula, međutim pilule sam redovito pila i nisam nikad kasnila ili zaboravljala popit ih na vrijeme. Sutra bih trebala počet pit novi blister diane, pa s obzirom da ne isključujem mogućnost da sam trudna, ne znam da li da ih pijem ili pričekam 2 mjeseca da dođem na red kod ginekologa za pregled. Planiram napravit test za trudnoću ali ne znam koliko će biti dobar ako je trudnoća kraća od 2 tjedna. Molim Vas za neki barem privremeni savjet.

Hvala!

17.04.2014. 18:35

Krenite sutra s novim blisterom.

brineta13

31.05.2014. 09:55

Postovani
Imam 30 god. i u braku sam, Imam redovan odnos i poslednjih par meseci ne koristimo nikakvu zastitu, ali se cuvam na "prirodan" nacin ako se mogu tako izraziti, medjutim menstruacija mi kasni vec 6 dana (25.04. poslednja m.) nisam jos radila test, jer povremeno se pakzu tamne mrlje krvi, imam bolove u grudima i stomaku kao i pred svaku menstruaciju pa se nadam da bih mogla jos doci, ipak bih molila za Vase misljenje.
Hvala.

31.05.2014. 15:40

Svakako sugeriram prvo test a onda ev. treba razmotriti druge uzroke; upala, cista, pcos i slično.

Ivana222

02.06.2014. 00:20

Postovani, inace imam redovite cikluse od 29 ili 30 dana. Spolni odnos sam imala 22. dan ciklusa,sto bi znacilo u neplodnim danima. Koristili smo kondom. Sada mi kasni 8 dana a imala sam simptome kao da cu dobiti,bol u bubrezima i sl. Zasto mi kasni,postoji li mogucnost trudnoce?

02.06.2014. 17:15

Prema opisanom ne radi se o zrudnoći. Upala, stres, pcos su najčešći uzroci kašnjenja.

02.06.2014. 22:05

Postovani,
zadnju mengu sam imala 29.04 danas je 02.06 ja još nisam dobila , ciklus mi je uglavnom na 29 do 31 dan , međutim 24.05 sam imala ne zasticen odnos, međutim 99% sam sigurna da nije doslo do ejakulacije u rodnicu , medjutim , zanima me kolika je mogucnost da su mi plodni dani bili tada, i da sam nekim '' cudom '' zadrudnila od prejakulata ili eventualne ejakulacije iako smatram da je nije bilo . Kolika je mogucnost da sam zatrudnila 25 dan od posljednjeg ciklusa.
Hvala unaprijed..

Logoo

02.06.2014. 22:05

Poštovani,
već 3 mjeseca nisam stupila u spolni odnos i mjesečnica mi je ta 3 mjeseca normalno dolazila,no sada sam trebala dobiti 27.05.i nije došla,a danas je već 02.06. što znači da mi kasni već 6 dana. Prije par dana sam bila malo prehlađena,no ne znam dali je to možda uzrok kašnjenja mjesečnice.
Spolni odnos sam imala s bivšim dečkom s kondomom svaki puta i nijednom nam nije pukao,ali mene sada zanima razlog ovomjesečnog kašnjenja. Osjećam da me pomalo boli trbuh,no ona i dalje ne dolazi :/ Pomozite,molim vas

Unaprijed,hvala happy

02.06.2014. 23:00

Dada prema opisanom ne bi se trebalo raditi o trudnoći. Ipak napravite test.

02.06.2014. 23:00

Logo odakle da znam odavde koji je uzrok. Nisam vidovit. O uzrocima kašnjenja pročitajte u prijašnjim postovima.

brinem_se_jakoo

03.06.2014. 16:30

imam 16 godina zadnju menstruaciju sam imala 05.05 do 10.05 i sad mi kasni 2 dana imala sam spolni odnos 24 i 28.05 i nije decko svrsio u mene a 24 je imao grozne kondome iako nije niti jedan pukao niti je svrsio u mene kasni mi i jako se bojim jel imam 16 godina tek i to kada smo imali odnos to su bili neplodni dani. Doktore molim vas pomozite zasto mi kasni a imam bolove u jajnicima slicne kao kada cu dobiti samo puno manjeg intenziteta

Nazad
1 ... 4 5 6 7 8 9 ... 27
Naprijed