Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
17.08.2014. 18:30
Zašto konkretno vama kasni menstruacija ne znam. Moguće je od promjene klime, cista, pcosa, stresa, i sličnog.
|
Kroata96
|
18.08.2014. 22:55
Postovani, imam problem i nisam znala komu se obratiti. Nesto vise od tri godine sam u vezi s deckom, no jos nismo imali odnos jer smo bili mladi. Odlucili smo se zabavljati, i gurnuo mi je penis jednom, no bez kondoma i to vrlo kratko. Menstruaciju sam trebala dobiti 13.8, no isti dan kada ju nisam dobila kupila sam test koji je pokazao negativan rezultat. Pomislila sam da mi mozda kasni jer sam u dva navrata bila na moru, u Zadru i Hvaru. No, posto mi nedostaje samo dva mj do punoljetnosti, odlucila sam iskoristiti to sto imam doktoricu u Klaicevoj te joj objasnila situaciju, ona mi je kazala da ne brinem i da dodem 20.8
Zanima me vase misljenje, je li moguce da se zatrudni u ovakvoj situaciji i jos ako mi niti himen nije puknuo. Bila bih Vam zahvalna na odgovoru, jer ne znam kud cu sama sa sobom! Hvala
|
|
19.08.2014. 18:55
Trudnoća nije moguća. Tijek tog nazovi odnosa nije bilo ejakulacije. Ne brinite.
Vjerovatno je promjena mjesta boravka uzrok kašnjenju.
|
Ka32Mi
|
24.08.2014. 02:15
Bok poštovani!
Cura i ja imamo 19 godina, često imamo spolne odnose..
uvijek ga izvadim prije ejakulacije i pazimo s plodnim i neplodim danima
menstruacija joj je trebala biti 18.8 i kasni sve do danas, a bila je pod velikim stresom do petka, 22. 8.
da li je možda trudna?
lijep pozdrav.
|
|
24.08.2014. 19:50
A da prvo napravi test. Prema opisanom šansa postoji ali nije velika.
|
aufilia
|
25.08.2014. 20:30
Postovani!Molila bih za odgovor.Menstrualni ciklusi mi traju 24-29 dana;menstruacije su obilne i traju po 8 dana;do sad mi nikad nisu izostale i uz to ih prati redoviti pms, u smislu da me nekoliko dana prije pocetka menstruacije boli trbuh;nateknu grudi i ucestali su odlasci u wc i to uvijek.Seksualno sam aktivna vec 5mj.i prakticiram odnos bez zastite;tj.prekinuti snosaj;decko ne svrsi unutra,ali ne vodim evidenciju o plodnim i neplodnim danima.Uglavnom,dobila sam 2.7.i 27.7. i sad nisam,a3.8a trebala sam i u tom razdoblju odnose bez zastite sa svrsavanjem vani sam imala 2.8.i 10.8..Je li moguca trudnoca i jad je najbolje napraviti test?Unaprijed hvala!
|
aufilia
|
25.08.2014. 20:50
*takodjer sam imala odnos i 2.8.Imam li razloga ta brigu,koji su testovi najpouzdaniji u jad se najbolje testirati?
|
|
25.08.2014. 21:00
Dakako da trebate napraviti test na trudnoći. Najbolje prvi jutarnji urin.
|
lejla23
|
26.08.2014. 16:20
|
Nikke
|
26.08.2014. 21:50
Ovako: imam 20 godina, simptomi su mi : mjesečnica mi kasni tjedan dana. Imala sam spolni odnos bez zaštite i nije bilo ejakulacija. Inače imam neredovite mjesečnice. Prehlađena sam i imam bolove u doljnjem dijelu abdomena na desnoj strani. Trebala sam dobiti 19.8. ali mi predmenstrulani simptomi također kasne, svaki mjesec mi simptomi mi se pojave tjedan dana prije mjesečnice, pa me zanima postoji li mogućnost trudnoće, ako ne, koji su moguži uzroci izostanka? Hvala unaprijed.
|
|
26.08.2014. 22:00
Razlog je uzimanje pilule za dan poslije.
Prema opisanom ne bi se trebalo raditi o trudnoći.
|
Doki241
|
27.08.2014. 23:30
Imala sam odnos s dečkom,uvijek smo koristili zastitu...nikad nije došlo do puknuća i uvijek je izvan mene ejakuirao,ali kasni mi vec 3 dana... pod velikim sam stresom i stalno mislim na to...
|
aufilia
|
28.08.2014. 09:35
Postovani!Vec sam Vam ranije pisala;26.8.o seksu bez zastite.;a ipak sam dobila menstruaciju 26.8.Prvi dan sam imala bolove i ugruske;iako mi se cinilo da je krv tamnija.Inace imam obilne menstr.,s tim da prva cetri dana su obilnije;5.i6.manje;a zadnja 2 skoro nema nista.Jucer sam imala vrlo malo iscjedka i bio mi je dovoljan jedan ulozak cijeli dan;bez ugrusak;jutros takodjer nema puno iscj.Nisam jela ova 2dana u na svojevrsnoj sam dijeti.Zanima me je li moguce da sam trudna;a da je ovo krvarenje povezano s trudnocom i kad onda napr.test i je li potrebno?Zabrinuta sam.
|
|
28.08.2014. 11:00
Doki prema opisanom ne bi se trebalo raditi o trudnoći.
|
|
28.08.2014. 11:00
Aufilia niste trudna ako ste imali menstruaciju.
|
230312
|
02.09.2014. 18:45
Postovani,
imam 18 godina,prije nekoliko dana sam imala spolni odnos s deckom bez zastite. Nekoliko puta je usao u mene,i nije svrsio dok ga nije izvadio. Po kalendaru su to bili neplodni dani.Uglavnom imam redovitu menstruaciju,ali mi trenutno kasni 4 dana.Moje pitanje je: jeli normalno da mi menstruacija ovoliko kasni? Kolika je mogucnost da sam trudna? Hvala unaprijed.
|
|
02.09.2014. 21:15
Prema opisanom ne bi se trebalo raditi o trudnoći. No ipak mladi ste i neiskusni pa za svaki slučaj napravite test.
|
mala_kockica
|
05.09.2014. 12:15
Poštovani,
Zadnja menstruacija mi je bila 4.8.2014. ciklus mi je do cca 30 dana i vrlo redovita u zadnjih par mjeseci.
Spolno sam aktivna, i odnose sam imala svih dana kad sam bila plodna iako je bio prekinut snošaj.
Trebala sam dobit po nekom izračunu 3.9. no imam neke simptome kao što su bol u donjem dijelu leđa,
natečene i osjetljive grudi, bol u donjem dijelu trbuha u intervalima (otprilike lijevi jajnik), nadutost,
mijenjanje raspoloženja, osjećaj mučnine poslije jela i popijene jutarnje kave, trenutna temperatura tijela 37C.
Da li postoji mogućnost trudnoće ili je to samo duži pms?
|
|
05.09.2014. 17:50
Ima više simptoma pms-a nego trudnoće.
No svakako sugeriram test na trudnoću da isključite i tu mogućnost.
|
Skipflow
|
22.09.2014. 00:05
Poštovani, moja devojka je poslednji put imala menstruaciju 06. 08. ....Mi smo imali odnose 18. 08 bez zaštite ali sam ja pre ejakulacije izvadio penis i ejakulirao van nje. Sada je 21. 09 i ona nije još uvek dobila menstruaciju. Ima li ikakvih naznaka da se radi o trudnoći? Kaže da joj nikad nije kasnila menstruacija što me još više zabrinjava. Imamo 19 godina. Hvala unapred na odgovoru.
|