Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Zašto mi kasni menstruacija?

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.09.2014. 08:15

Zaštita od trudnoće vam nije nikakva.
Savjetujem da napravi test na trudnoću.

Markan12345

29.09.2014. 12:35

Poštovani Doktore, imam par pitanja u vezi kašnjenja menstruacije. Naime, mojoj djevojci ''redovito'' kasni menstruacija. Dok nismo stupili u spolne odnose (prije 6 mj), menstruacija joj je kasnila 10,15,20, skoro 30 dana. Otkako smo stupili u spolne odnose, menstruacija se unormalila te sada kasni do 5-6 dana. I tako svaki mjesec. Imamo sexualne odnose sa i bez zaštite, ali bez ejakuliranja unutra. Evo danas je vec 4. dan kako joj kasni menstruacija , i tako svaki mjesec. Koji je vaš savjet, dali ce se to unormaliti , imamo li mozda brige za trudnocu, ili nesto slicno? Da napomenem, bile su joj bolne grudi prije 2-3 dana, postala je jako razdrazljiva te place. Dali bi mogla mjesecnica doci uskoro? Hvala lijepa.

nellsy

29.09.2014. 17:25

Imam jedno pitanje...zadnja menstruacija mi je kasnila 20 dana zatim je dosla i bila jako oskudna...doslovno 2,3kapi...od tad je proslo 2tjedna i pocela sam osjecat bol s lijeve i desne strane stomaka uz pojacan iscjedak....radila sam 2 testa oba su bila negativna...iduci tjedan idem na pregled ali htjela bi cuti vase misljenje...

29.09.2014. 22:45

Markan mislim da niste dobro upućeni. Normalan ovulacijski ciklus je od 24-35 dana. Dakle ako ima na 33 dana menstruaciju to je normalno.
IMa žena koje imaju ciklus na 24 dana a druge na35. Ne vidim problem. Ako će joj kasniti menstruacija nek napravi test.

29.09.2014. 22:45

Nellsy to nije bila menstruacija. Možda imate pcos, cistu, upalu i slično. Svakako savjetujem pregled.

vekyy011

13.10.2014. 23:05

Menstruacija mi je redovna svaki mjesec tj. budi 11-og u mjesecu tačno. Zadnji put sam dobila 11.09. i sve je bilo normalno. 22.09. sam bila u Turskoj na moru i kupala sam se u hladnoj vodi i sve to. Spolni odnos sam imala bez kondoma ali je ejakulirao izvan maternice. Kasni mi dva dana i da li je to razlog promjene klime?

14.10.2014. 11:05

To je mogući uzrok izostanka. No svakako isključite i trudnoću.

rastagirl

15.10.2014. 10:00

Pozdrav, imam 17 godina.. menstruacija mi kasni 7 dana zadnja menstruacija 08.10.. ne znam tacno kad sam imala zadnji spolini odnos ali bio je sa zastitom(kondom). imam bolove u lijevom jajniku. muka mi je povremeno. nikad prije mi nije ovoliko kasnila.. da li je moguce da sam trudna ?

15.10.2014. 12:25

Prema opisanom imali ste zaštićene odnose. Ako ste sigurni u zaštitu ne bi se trebalo raditi o trudnoći.
Ipak s obzirom na kašnjenje napravite test na trudnoću.

AudreyHepburn

19.10.2014. 17:10

Poštovani,
imam 18 godina. Sa dečkom sam 2 godine. Još uvek nismo imali polni odnos ali smo imali peting. On nikada nije 'ulazio u mene' vec smo se samo spolja zadovoljavali organima. Poslednjeg puta sam dobila 20. septembra, uzmimo u obzir da mi uvek porani par dana, a sutra ce biti mesec dana. Zanima me da li je moguce zatrudneti od presemene tečnosti, (koju je mozda, a mozda i nije izbacio) ako uzmemo u obzir da sam nevina? I da li je moguce da zato sto se poslednjih dana stresiram da li cu dobiti, 'odlozim' menstruaciju?

19.10.2014. 22:00

Ne radi se o mogućnosti trudnoće.

katerina19

postovani
imam 18 godina.menstruacija mi kasni zadnja dva mjeseca,u 9mj sam trebala dobiti 14.a stiigla je 21. inace uvijek imam jedan dana bolne grudi kao simptom..ovaj mjesec tj 11.10 sam imala spolni odnos sa deckom,koristili smo prezervativ + prekinuti snosaj..ali jos nemam bolne grudi,ne znam sto je razlog ??kod ginekologa nisam jos bila nijednom na pregledu jer se ne osjecam spremnom.

AudreyHepburn

Da napomenem da nije ejakulirao blizu mene vec 3-4 minuta pre je otisao u toalet.

20.10.2014. 10:30

Katerina napravite test. O ostalim uzrocima izostanka pročitajte u ranijim postevima.

ajlica321

27.10.2014. 09:35

Da li stres moze biti razlog kasnjenja menstruacije. I koliko djevojci od 16 godina koja nije imala spoli odnos menstruacija moze kasniti zbog stresa ili nekih drugih faktora?

27.10.2014. 16:40

Stres može biti uzrok. Može kasniti jedan dan a može i nekoliko mjeseci. NEma pravila.
Sugeriram UZV da se pokuša dokučiti uzrok kašnjenja.

Picasa

20.11.2014. 10:20

Poštovanje.

Imam problem, kasni mi menstruacija 7 dana. Pre nekih 10 dana pila sam Hemomicin radi upale zuba. Da li to može izazvati kašnjenje menstruacije? Naravno imala sam polni odnos, ali koristili smo dečko i ja zaštitu u plodnim danima. Inače krvarenje traje 4 - 5 dana i krvarenja nisu obilna. Imam 19 godina i da li za mene važi menstrualni ciklus od 21 - 45 dana ?
Moram da naglasim da mi inače menstruacija kasni. Pored toga, imam sve siimptome, samo brine me to što me jajnici nenormalno bole. Možda sam se prehladila a možda se radi o trudnoći. Stvarno ne znam, zato se obraćam Vama da mi kažete vaše stručno mišljenje.
Verujem da će mi Vaši saveti pomoći.

Unapred hvala.

20.11.2014. 10:55

Napravite test. Prema opisanom ne vjerujem da se radi o trudnoći.

Iva262

22.11.2014. 19:55

Poštovani, menstruacija mi kasni 6 dana(ne racunajuci dan ocekivane mjesecnice),imala sam odnos 3-4 dana za redom oko ovulacije. Nakon tog 1 dan sukrvica,1 dan smeckasti trag i nakon toga nista. Trenutno je 20 dana od ovulacije,imam iscjedak pojacani.Ostale simptome nemam, Kolike su sanse za trudnocu i trebali jos pricekati da test pouzdano pokaze rezultat? Puno Vam hvala.

23.11.2014. 04:30

Šanse dakako postoje. Sutra napravite test. Nije rano.

Nazad
1 ... 7 8 9 10 11 12 ... 27
Naprijed