Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
22.02.2015. 20:00
Prema opisanom neće doći do trudnoće.
|
LeptirZivota
|
03.03.2015. 08:30
Postovani,
menstruacija mi kasni 7 dana,jos uvek mi nije redovna u dan i ranije mi je kasnila ali ne ovoliko. Krajem januara imala sam odnose bez zastite sa tim da je decko svrsio vani kao i uvek, medjutim desilo se slucajno, da minut ili dva posle toga samo je povrsno ga ubacio u mene prije nego sto se obrisao, i odmah je izvadio a ja sam se istusirala odmah poslije toga(ponavljam nije svrsio u mene). Imam 19god,plasim se da nisam trudna, koje su mogucnosti da jesam? Osim testa, na koji nacin jos mogu da saznam da li sam trudna? Putovala sam u skorije vrijeme i promena klime, da li to moze da utice i stres na kasnjenje menstruacije? Citala sam mnogo i jako se nerviram zbog ovoga. Da li postoji sansa da sam trudna i kolika?
Hvala unapred
|
|
03.03.2015. 17:25
Šansa prema opisanom postoji za trudnoću no nije velika. Ipak napravite test na trudnoću.
|
anet97
|
07.03.2015. 20:35
Postovani,
Spolni odnos sam zadnji put imala u 10 mj.Menstruaciju sam zadnji put dobila 18.1 i poslje toga vise nisam.Stalno imam takve probleme da mi kasni ali ovaj put je malo duze.Nikada nisam bila na pregledu kod ginekologa.Mozete mi vi reci o cemu se tu radi?S time da i s prehranom imam problema,debljam se sve vise i vise..
|
|
07.03.2015. 20:55
Vjerovatno imate policistične jajnike. Javite se na ginekološki pregled i obradu.
|
LeptirZivota
|
12.03.2015. 16:45
Test sam uradila 2 puta, jasno je negativan, medjutim ja od 28. januara i dalje nisam dobila. Sta moze biti uzrok, trudnoca nije?
|
shorty
|
12.03.2015. 21:25
Poštovani,
Iman policistične jajnike i neredovite cikluse. Uvik tu ima koji dan odstupanja, ali mi menstruacija obično dolazi početkom mjeseca od 1 do 10. Zadnji put mi je došla 5.2. i trajala 5 dana. Imala san spolne odnose bez zaštite (nije ejakuirao u mene, strašno pazi nato) ali ne za vrijeme ovulacije. Menstruacija mi ovaj mjesec nije još došla. Ovulacija mi je prošli mjesec bila oko 19.-og (tako mi pokazuje kalendar i bljedunjavi iscjedak kao i uvijek u tim danima). Sada kad san tribala dobiti menstruaciju, nisan dobila, ali mi se opet pojavija taj bljedunjavi iscjdak ko kod ovulacije ali bez krvi i traje već par. Sad me brine jesan li trudna?
|
Ivana1717
|
12.03.2015. 21:25
Poštovani, molim vas da mi date svoj komentar na slijedeću situaciju. Naime, na zadnji dan mjesečnice (6-7) imala sam odnos sa dečkom bez kondoma. Nakon 60 minuta imali smo ponovo odnos, takoder bez kondoma ali bez ejakulacije. Zanima me, uzevsi u obzir dane moje mjesecnice te ostalo, dali postoje sanse za mogućom trudnoćom? Hvala, Lijep pozdrav!
|
|
12.03.2015. 21:35
Leptir o uzrocima izostanka pročitajte u prijašnjim postevima.
|
|
12.03.2015. 21:40
Shorty mislim da niste trudna, o ipak napravite test.
|
|
12.03.2015. 21:45
Ivana šansa je jako mala ako je ciklus redovit na godišnjoj razini.
|
leaa1234
|
13.03.2015. 10:30
Poštovani.. molim Vas odgovorite mi.. ne znam jeste li dobili jučerašnju poruku... imala sam spolni odnos 21.2.. zaštićeni.. nakon što je kondom puknuo, ali ne u meni, već vani, promijenili smo ga.. prilično sam sigurna da brinem bez razloga.. ali zanima me dali ikakva mogucnost postoji jer nisam spremna nikako za to... imali ikakve veze s kašnjenjem to što pijem željezo, ferrum lek već tjedan dana i sto se dosta zivciram oko ispita..? hvala puno na odgovoru
|
|
13.03.2015. 19:10
Prema opisanoj situaciji neće doći do trudnoće.
|
lidi22
|
18.03.2015. 15:10
Postovani, imam 22 godine, zadnju menstruaciju sam imala 15.2, sljedeca mi je trebala doci 15.3. ali nije i kasni 3 dana sto je vrlo neuobicajeno, jer uglavnom imam redovan ciklus. iako mi nekad zna doci 2 dana prije. polovinom 2 mj pocela sam se baviti aktivno plesom, pa me zanima da li to utjece na ciklus. jos moram napomenut da sam pila antiobiotike u periodu od 6.3 do 13.3, a prije 4 dana sam se razbolila, uhvatila me prehlada, sinusi, grlo i temperatura, da li sve to zajedno moze poremetiti ciklus?
|
|
18.03.2015. 21:20
Navedene okolnosti mogu odgoditi nastup menstruacije.
|
MDK124
|
22.03.2015. 13:15
Poštovani,
Menstruaciju sam trebala imati u cetvrtak (19.3.) medjutim, nisam..nije mi jasno zasto mi kasni, imala sam odnos sa momkom ali uvijek sa kondomom,ako bez kondoma uvijek svrsi van mene, imam povecan iscjedak, grudi me pomalo bole i nadute su, ali stomak nista..a inace jako boli kada trebam da dobijem. uz to nisam bila u stresu zadnjih dana niti prehladjena tako da stvarno ne znam sta bi moglo da bude, imate li vi kakvo objasnjenje? Hvala
|
|
23.03.2015. 18:10
Ciklus je ponekad sklon oscilacijama. O uzrocima izostanka menstruacije pročitajte u prijašnjim postevima.
|
marinkoo
|
17.04.2015. 15:40
Postovani imam jedno pitanje, devojka mi je nevina ali 08.4. eksperimentisali smo malo i dodirivali se polnim organima ali sve je bilo povrsinski, mene zanima da li moze ona da zatrudni od pretsemene tecnosti jer sam primetio da izlazi i ona je trebala da dobije menstruaciju 13.04 ali joj kasni 4 dana. Da li postoji sansa da je trudna od te pretsemene tecnosti? Hvala
|
|
17.04.2015. 21:00
Trudnoća nije moguća. Bolje da ostanete na dodirivanju jer niste spremni za odnos niti ste dovoljno educirati.
|
marinkoo
|
17.04.2015. 22:00
Hvala vam doktore. Imam samo jos 1 pitanje tacnije dilemu, ako je na vrhu penisa bilo te prestsemene tecnosti i pritom sam je dodirivao po povrsini vagine znaci nikakva varijanta ne postoji da je to uslo u nju i da od toga ostane trudna, a pritom moram navesti da pre toga nije bilo ejakulacije (svrsaja) . U gadnoj sam dilemi i panici jer joj kasni vec 4 dana aa iskreno nisam bas upucen u vezi presemene tecnosti, a pritom je devojka nevina i himenje netaknut..
|