Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
03.06.2014. 18:05
Prema opisanom ne bibse trebalo raditi o trudnoći.
No ipak napravite test. O uzrocima kašnjenja pogledajte prijašnje postove.
|
rockerica
|
04.07.2014. 10:05
S obzirom da sam isto u nedoumici..molila bih pomoć...
Prije 2 mjeseca prestala sam piti pilule..i sve je bilo u redu, tj. dolazila bi menstruacija na vrijeme... Prije 2 tjedna...tj. 18.6. imala sam spolni odnos, koristili smo kondom i sve je bilo u redu.. Pretpostavljam da su bili plodni dani u pitanju jer nisam sigurna.. Zadnju sam imala 7.6. 2014. i danas je već 28 dan a nje još nema. Ne uzrujavam se, ali već me peru živci polako jer obično ne kasni toliko. Prije 3 dana jako me bolio trbuh i mislila sam da ću je dobiti, ali ništa.. Nemam nikakav iscjedak, ne osjećam bol u grudima niti imam ikakve znakove dolaska.. Pa ako može kakav savjet prije nego počnem s paničarenjem.
Hvala unaprijed
|
|
05.07.2014. 01:45
Ako ste oboje sigurni da nije bilo ejakulacije u ridnici ne znam zašto panika.
O ostalim utrocima kašnjenja menstruacije pročitajte u prijašnjim postovima.
|
rockerica
|
05.07.2014. 13:55
Doktore, paničarim jer mi se ovo nikad ne događa. Uvijek sam koristila pilule. Sad sam prestala jer mi je krvna slika malo lošija pa je ginekolog savjetovao da napravimo pauzu. Meni je ciklus od 24-28 dana, nije baš redovit bio prije pilula, a nije ni sad. Brine me jer po kalendaru ovulacije, taj dan, 18.6. bio je najplodniji po njemu. Ali opet, svršio je u kondom, u meni, nije došlo do pucanja, i ne bi trebalo biti. Zato sam zbunjena gdje je i zašto je nema. Test mi je savjetovan od strane ginekologa da napravim tek u ponedjeljak. A do ponedjeljka je dug period, barem u mojoj glavi.
|
|
05.07.2014. 22:05
Pričekajte do ponedjeljka onda.
|
ivapiva
|
05.07.2014. 22:10
Poštovani,
imam jedan problem i bila bih vam jako zahvalna ako biste mi mogli pomoći.
Naime, imam 17 godina i prvi put sam spavala s dečkom prije 6 mj. nakon čega je bila "apsitencija" .
Ponovno smo stupili u odnos prije 2 tjedna (koristeći zaštitu i nije uopće svršio jer je mene strašno boljelo).
Prvo me zanima koji je razlog toj boli ?
Zatim, nakon tog "odnosa" (dan iza) pojavio mi se smejdi iscjedak koji je trajao 5,6 dana
I sad mi menstruacija kasni jedno 4,5 dana.
Cijela sam natečena i povremeno me bole jajnici.
Zanima me da li je taj smedji iscjedak bila menstruacija ili mi samo kasni zbog nekog meni nepoznatog razloga (jer trudnoću u potpunosti mogu isključiti! ) ?
|
|
05.07.2014. 22:30
Prema opisanom bol u vašem slučaju je uzrokovana time što praktički do sad niste bili spolno aktivna.
Za sve je važna priprema i spontanost. Smeđi iscjedak je vjerovatno od ozljede rodnice tijekom odnosa.
Prema opisanom nema šanse za trudnoćom.
|
rockerica
|
07.07.2014. 12:20
Doktore, test napravljen i on je negativan.
I napravljen je puno kasnije nego što se inače radi, tako da bi dosad pokazalo da je. Znači ispada trudnoća.
Ali nje još uvijek nema.
|
|
07.07.2014. 19:05
O uzrocima izostanka pročitajte u prijašnjim postovima.
|
TetaXD
|
15.07.2014. 14:25
Pozdrav. Nedavno sam stupila u spolni odnos s jednim dečkom i taj jedanput bio je na moj 5. dan menstruacije. Koristili smo kondom i provjerili smo da li je puko,ali nije. Skroz sam se čudno osjećala tada i menstruacija mi kasni 1 dan i sve vise pomisljam na trudnocu. Osjećam bolove u doljnjem djelu trbuha,sada me zanima da li to bolovi mogu biti da ću uskoro dobiti menstruaciju ili nesto drugo? I da li ako sam imala spolni odnos menstruacija moze kasniti?
|
|
15.07.2014. 19:20
Prema opisanom ne radi se o trudnoći.
|
Breskvica123
|
04.08.2014. 21:45
Moje postavanje ovako,imam jedan mali problem i bila bih vam zahvlna na odgovoru,imam 18godina i imam neredovne cikluse 28-35 ,mada uglavnom 33 dana,sada mi kasni ako racunamo od 28 kasni mi 8 dana,e sad,ovulacija mi je kako kad ali uglavnom na sredini ciklusa prepoznam je po rastegljivom sekretu i sekretu koji je pojacan nakon toga,medjutim sada je se to dogodilo 28. dan-rastegljiv sekret a nakon toga pojacan gusti beli sekret,bez mirisa,da li je moguce da je to ovulacija bila i da mi zato kasni ovoliko? Imam odnose sa deckom,ali koristili smo zastitu-kondom i nismo imali incidenata,ali poprilicno sam zabrinuta iako znam tu cinjenicu. Hvala unapred
|
|
05.08.2014. 11:00
Moguće da se ciklus poremetio. Često se to viđa u ljetnim mjesecima.
|
Breskvica123
|
06.08.2014. 21:25
Prvenstveno hvala odgovoru a samo jos ovo zbog ovog rastegljivog sekreta koji se obicno javlja u ovulaciji i 'kremastog' posle njega trudnoca moze da se iskljuci kao opcija,je l' da? Pritom sekret se sada dostaaaa smanjio skoro da ga uopste i nema,kao sto rekoh prethodni put sve je kao kod moje normalne ovulacije. I menstracija bi trebala da se dobije tacno 14 dana od ovulacije ili to ipak nemora da znaci? Izvinite na dosadi uzgred
|
|
07.08.2014. 09:15
Kad su ciklusi neredoviti ništa ne možete isključiti prije dolaska menstruacije.
|
Markan12345
|
15.08.2014. 07:45
Postovani doktore, djevojci mi kasni menstruacija 6 dana. Prije spolnih odnosa menstruacija joj je znala biti ne redovita te kasniti po vise dana. Od pocetka nasih sexualnih odnosa koji traju vec 4mj, menstruacija joj se unormalila te kasni 2-3 dana maximalno. Imali smo spolne odnosne sa kondomom i bez,u plodnim danima jednom, s kondomom. Tokom sexa bez kondoma nije doslo do ejakulacije u nju. Tokom mjeseca ona je bila bolesna, pila antibiotike te izlozena stresu. Sada kako mjesecnica kasni 6 dana, imali li brige sto za trudnocu, ili neke druge stvari zasto bi mjesecnica kasnila?. Koji je vas savjet te odgovor? Hvala unaprijed.
|
|
15.08.2014. 23:20
Napravite test na trudnoću. Ako je negativan pogledajte prijašnje postove koji govore o kašnjenju menstruacije.
|
ciki11
|
16.08.2014. 20:30
Postovani,
Proslog mjeseca sam dobila menstruaciju 13.07. Bila je na vrijeme. Nakon toga sam pocela osjecati bolove prilikom odnosa, i pojavljivala mi se krv nakon odnosa, ali i u danima kada nije bilo odnosa. Posla sam kod ginekologa i ultrazvucnim pregledom mi je ustanovio upalu jajnika, lijevi malo vise uvecan, i rekao je da su cisticna oba, ali da to nije strasno puno s obzirom da dobijam na vrijeme. Napisao mi je recept 10 dana antibiotici Pancef, 400mg. I vaginalete poligynax 12 veceri. Ja menstruaciju jos uvijek nisam dobila, a trebala sam 09.08. Danas je osmi dan kako kasni. Takodje sam radila i krvnu sliku i urin. Urin je pokazao povecanu sedimentaciju, sigurno zbog upale jajnika, povecan broj leukocita, kao i lagani trag proteina i pozitivno na hemoglobin, znaci da imam i neku urinarnu infekciju. Odnosi su bili takvi da nije bilo ejakulacije u rodnicu. Pocnemo bez kondoma pa on stavi kondom. I nije mi nikada kasnilo do sada. Pa me zanima da li moze biti trudnoca u pitanju, s obzirom da je urin pokazao lagani trag proteina, a to moze oznacavati i trudnocu? Ili mi kasni zbog upale, antibiotika i cisticnih jajnika? I da li je tacno da upala jajnika smanjuje plodnost? To ne bih voljela nikako.
Ako ne dodje menstruacija do ponedeljka, ja tada idem kod ginekologa na ultrazvucni pregled. Ne usudjujem se kupiti kucni test za trudnocu.
|
|
16.08.2014. 22:55
Vjerovatno kasni kao rezultat upale no svakako napravite test.
Može imati reperkusije na plodnost ako se pravodobno ne liječi.
|
Dolphin
|
16.08.2014. 23:05
Postovani. Zadnji put sam dobila 03.juna, a danas je 16. avgust, to je 45 dana od poslednjeg dobijanja, molim vas da mi kazete zasto mi kasni menstruacija?
Polne odnose nisam imala, a inace su mi redovne od 28 -30 dan. Bila sam na moru oko 20 jula 7 dana, da li moze da mi kasni od promjene klime itd...?
Unaprijed zahvalna.
|