Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Jaka upala na endocerviksu


Autor Poruka

mmaja2011

16.06.2011. 21:23

Postovani,
na posljednjem gin.pregledu, PAPA nalaz mi glasi: jača upala na endocerviksu, Eu E razmazu HPV?. Nakon dobivenog nalaza kontaktirala sam ginekologa koji mi je rekao da zbog jake upale na endocerviksu nije siguran u HPV te mi je prepisao Doksiciklin 2*1, 10 dana te Gyno Daktarin 1*1, 7 dana, ponoviti PAPA test nakon terapije te nakon menstruacije. Nemam nikakovih simptoma, ništa me ne svrbi, peče, boli, nemam neobičan iscjedak, prošlogodišnji PAPA nalaz je bio uredan, bo. Nisam mijenjala partnera,a poprilično sam sigurna da niti moj partner nije i planiramo uskoro imati bebu.
Moram priznati da sam poprilično zbunjena što znači E u E razmazu te što konkretno znači jača upala na endocerviksu, koje su posljedice?
Unaprijed zahvalna na odgovoru!

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.06.2011. 19:26

Poštovana, E na obrascu za PAPA testu u endocerviksu znači eritrocite. Savjetujem da učinite test na HPV da isključite HPV kao mogući uzrok eritroplakije i upale vrata maternice kao i ostale cerviklane briseve.