Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
19.04.2016. 20:15
Tomica menstruacija može kasniti do tjedan dana nakon pilule za dan poslije.
|
Tommicaa
|
26.04.2016. 10:15
Evo mene opet, eo proslo je 7 dana nije dosla menstruacija, dobila sam bubuljice , bolovi u grudima ali nje nema, jutros sam napravila test negativan, dali je najpametnije da posjetim ginekologa pa da on vidii zasto je nema?i dali je dovoljno vremena proslo za test? Hvala unaprijed
|
|
26.04.2016. 21:35
Ne trebate na pregled nego pričekajte još koji dan da nastupi.
|
lili12345
|
26.04.2016. 21:35
Ovako,imala sam odnose s dečkom te prakticiramo metodu prekinutog snošaja i kondome te uvijek na vrijeme izvadi van i ejakulira. No uvijek postoji ona teorija da se može dogoditi trudnoća. Menstruaciju sam trebala dobiti oko 28.4. uglavnom su mi ciklusi neredoviti, traju od 28-31 dan. Danas 26.4. dakle dva,tri dana prije negoli bi trebala dobiti primjetila sam krv na ulasku u rodnicu. Krvarenja nema samo krv na stijenkama rodnice i to više od 8 sati te me to zabrinjava. Do sad mi se nikad nije pojavila samo krv na stijenkama rodnice bez krvarenja. Osjećam blagu bol u trbuhu i u grudima. Molim Vas brzi odgovor.
|
|
26.04.2016. 21:55
Ako koristite navedenu zašititu onda se ne radi o trudnoći.
|
Zabrinuta.mala.
|
27.04.2016. 11:45
Poštovani,
9.3. sam imala pobačaj i krvarila sam do 16.3. Nakon toga sam imala spolni odnos 21.3. nije bilo ejakulacije i odnos je trajao vrlo kratko. Dva dana nakon toga sam išla na pregled kod ginekologice i rekla je da je sve u redu. Pitala sam ju za ovulaciju ,a ona je rekla da se jajnik uredno priprema. Ja sam imala ovulaciju, ali menstruaciju još nisam dobila.. kasni mi 2 tjedna. Trudnoća nije u pitanju jer sam za svaki slučaj radila test i bio je negativan. Da li je moguće da nešto nije u redu zbog tog kratkog odnosa koji je bio, makar je ginekologica nakon toga rekla da je sve u redu? Ne osječam nikakve jače bolove ,a iscjedak mi je normalan, bjelkast. Znam da ženama nakon pobačaja menstruacija može kasniti i po mjesec dana ali svejedno se brinem... molim vas za savjet. Hvala
|
|
27.04.2016. 17:30
Nakon pobačaja može kasniti menstruacija. No ako ne nastupi kroz par dana sugeriram pregled i UZV.
|
Tommicaa
|
27.04.2016. 17:30
Stigla je danas, hvala svakako na odgovorima pozdrav
|
lili12345
|
27.04.2016. 21:55
Poštovani,jučer sam vam napisala da se pojavila krv na stijenkama rodnice ali da krvarenja nema. Slijedeće jutro započelo je krvarenje. Osjećam bol u donjem dijelu trbuha kao i uvijek,a krv je tamnocrvena i pojavi se poneki ugrusak krvi. Menstruacija mi uglavnom traje jako kratko dva,tri dana.
Dakle nemam razloga za brigu?
|
|
28.04.2016. 10:15
Nemate razloga za brigu.
|
Dajam
|
29.04.2016. 09:55
Poštovani, mjesečnica mi kasni 2 dana, nije puno al svejedno brinem jer su mi ciklusi 28 dana. Od veljače ne pijem više lindynette koje sam uzimala 2 godine. Prošli mjesec, mjesečnica mi je došla točno na dan. Naime, ovaj mjesec imala sam odnose za vrijeme mjesečnice, 10.,11.,17. i 18. dan ciklusa. Tijekom ni jednog odnos nismo koristili zaštitu, samo prekinuti snošaj. S time da je 4. dan mjesečnice došlo do ejakulacije u rodnicu. Znam da postoje male šanse za trudnoću što se tiće tog, ali dosta žena priča kako su ostale trudne za vrijeme mjesečnice. I naravno mene sad brine moj razlog kašnjenja. Inače, pred mjesečnicu imam grčeve, bolne grudi, a ovaj mjesec već tjedan dana imam mućnine i osjećaj da ću povratiti, ne mogu jest zbog toga; bolove u križima (to inače boli kad imam mjesečnicu); pritisak da ću svaki čas dobit; bijeli iscjedak;temperatura mi se kreće oko 36.8-37.2.. E sad, zanima me jel uzrok svemu tome neka upala, cista, možda prestanak korištenja lindynette ili pak trudnoća?
Zahvaljujem se unaprijed.
Lijep pozdrav
|
|
29.04.2016. 23:50
Prema opisanom ne bi trebalo doći do trudnoće. No s obzirom na nezaštićene odnose u plodne dane i kašnjenje menstruacije, sugeriram ipak test na trudnoću.
|
AmberRose
|
29.04.2016. 23:50
Nemam problema s kasnjenjem, ali ne mogu nigdje da nadjem adekvatnu temu da postavim pitanje, pa se naslo ovdje. Nadam se da cete mi odgovori.
Postovanje doktore,
Ineteresuje me sljedece, zadnjih godinu dana ciklusi su mi uredni, tj svaki mjesec ciklus starta na tacan dan ili dan poslije, i traje 6 dana. Prva 3 dana normalno krvarenje, ostalo oskudno, 6.dan smedji iscjedak. Prije 2mj sam bila kod ginekologa, sve je uredno na svim mogucim testovima, samo sam dobila neke vaginalete za regulisanje ph vrijednosti rodnice. Ostale su mi 4 koje sam iskoristila sad prije ovog ciklusa i dobila normalno, medjutim prva 2 dana krvarenje kakvo i jeste uvijek ( svjetlija crvena), 3.dan oskudno, 4.dan (danas) smedjkasti iscjedak i to bukvalno tacka, cijeli dan. Inace s deckom imam odnose s metodom prekinuttog snosaja, vec u nazad godinu i po. Da li imam razloga za zabrinutost ili je.ovo sve ok? Unaprijed se zahvaljujem na.odgovoru
|
Dajam
|
30.04.2016. 15:20
Hvala, no nije jos prerano za test?
Mislim, hoce li mi tocno pokazati ako ga recimo sutra napravim?
|
|
30.04.2016. 22:10
AmberRose prema opisanom mislim da je sve uredno kod vas od trajanja menstruacije izgleda trajanja i redovitosti.
|
|
30.04.2016. 22:10
Dajam bit će pouzdan.
|
franjoooooo
|
01.05.2016. 23:50
Dobar dan doktore!
Djevojka i ja smo imali spolni odnos s kondomom i svrsio sam u kondom izvan nje i nije imala plodne dane, kasni joj mjesecnica 10 dana jel joj kasni zbog stresa dosta je povucena i ne zeli pricati o tome i jos joj sad dolazi matura i svi ti ispiti,i mjesecnica joj cesto kasni po 3 do 5 dana
Hvala!
|
|
02.05.2016. 10:30
Prema opisanom ne bi se trebalo raditi o trudnoći. No s obzirom na kašnjenje neka ipak napravi test.
O ostalim uzrocima izostanka menstruacije pogledajte u prijašnjim postevima.
|
andjaaa
|
02.05.2016. 10:35
Postovani,
Menstruacija mi kasni vec 20 dana. Godinu dana pila sam Lindinete 20 i posle prestanka prvi mesec sam dobila normalno i sad drugi mesec kasni mi 20 dana. Krenula sam da pijem Femisan A kako bi mi se regulisao ciklus, pijem te kapi vec 7 dana i nista. Da li je to sve normalno posle kontraceptivnih pilula i sta da radim? P.S. nisam trudna
|
cvijet16
|
02.05.2016. 13:25
Postovani,
U zadnjih nekoliko mjeseci ciklus je bio 28-29 dana, te su menstruacije bile 4.2, pa 4.3., pa 1.4., po tim datumima, ocekivala sam menstuaciju 28 ili 29.4. Medjutim ona jos uvijek nije stigla, a danas je 32 dan ciklusa.
Nazad vec pola godine nisam imala spolne odnose, ponekad zadovoljavanje s deckom kojih sam se i plasila cesto da slucajno ne bi doslo do nezeljenih posljedica, ali ovaj mjesec nismo aposlutno nista imali. Radila sam test za trudnocu 28.4. I 29.4. I oba su pokazala negativno. Ovaj mjesec mi je bio poprilicno stresan zbog ispita, takodjer sam prosle sedmice popravljala zub uz anesteziju - da li to moze biti uzrok kasnjenja?
Imam grceve u stomaku vec skoro sedmicu dana, kao i inace pred menstruaciju, ali nje nema jos uvijek.
Mnogo sam zabrinuta, a naroocito me strah nezeljne trudnoce - i da li mogu iskljuciti tu opciju jer su i testovi bili negativni ?
Molim vas za odgovor i savjet koji ce me umiriti.
|