Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

kašnjenje menstruacije

Autor Poruka

bubamara_5

25.01.2016. 10:05

Poštovani doktore,
zadnje menstruacije: 17.10.; 11. mjesec nisam imala; 16.12.
Dečko i ja prakticiramo odnos na način da prvih par min, do 10 min, (i to ne uvijek) bude bez zaštite i zatim stavimo kondom, s tim da nikad ne ejakulira u mene, samo jednom (ponavljam sa zaštitom). Sinoć mi se pojavio obilan isjedak, doslovno sam ga, dok sam šetala, osjećala, misleći da sam dobila menstruaciju. Bijeli gusti iscjedak, na trenutke skroz rastezljiv i gust, a na trenutke prozirnkastiji i tekućiji. Tijekom tog isjetka osjećala sam tupu bol, kao da ću, ili da već imam menstruaciju. Nakon toga smo ponovno imali odnos tijekom kojeg me dosta boljelo, ne znam točno što iznutra, i osjetila sam povremene titraje boli u desnom dijelu trbuha (jajnik). Jutros je stanje takvo da imam osjećaj kao da imam upalu mišića od pretjeranih trbušnjaka, o takvoj se recimo boli radi. Menstruacije i dalje nema. Nedavno sam radila i briseve maternice, test na klamidiju i escherihiju negativan, ureaplasma nesto sitno (<10 3), doktorica rekla da nije potrebna terapija.
Koje su vaše pretpostavke? Je li moguća trudnoća ili pak nešto drugo?
Hvala!

12345k

25.01.2016. 10:05

Postovanje doktore,
Pisala sam vam prije par dana moze li doc do trudnoce bez ejakulacije i diranja spolnih organa i odgovor je bio negativan. Imam 19 godina i ne zelim bit trudna jos odredeni period vremena, zato i odbijam stupiti u odnos.
Menstruacija mi kasni 1 dan a u zadnjih par mjeseci je uvijek bila redovita. Od simptoma imam nekakvu slabu bol u desnom jajniku, promjene raspolozenja, imam bijeli iscjedak, a inace imam bolne grudi sto je sad izostalo. Cesto idem na wc, i imam ucestalu stolicu. Pod strasnim stresom sam vec tjedan dana oko toga, a inace pijem caj za hormonsku regulaciju jer mi je menstruacija kasnila prije a nakon tog caja nije. Šta mi savjetujete?

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.01.2016. 18:20

Bubamara, napravite test na trudnoću. Sugeriram da se zbog neredovitih ciklusa javite na pregled za terapiju istih.

Bubamara, mislim da se ne radi o trudnoći no s obzirom na kašnjenje napravite test.
Savjetujem da se javite svom ginekologu zbog neredovitih ciklusa za terapiju istih.

12345k što da vam odgovorim? Ako niste supili u odnose neće ni doći do trudnoće.
O uzrocima izostanka menstruacije pročitajte u prijašnjim postevima koji govore o tome.

enter6653

25.01.2016. 19:50

Poštovani!
Menstruacija mi kasni 9 dana.
Zadnja menstruacija mi je bila 13.12.2015. ciklus mi obično traje 32 dana.. 1.1.2016 imala sam prvi spolni odnos bez zaštite ali s prekinutim snošajem.
Napravila sam test za trudnoću koji je bio negativan. Trenutno imam bakterijsku infekciju.Postoji li mogućnost trudnoće ili je kašnjenje vezano uz bakterijsku infekciju ili stres,promjenu klime itd. ??

enter6653

25.01.2016. 20:30

I dali prvi spolni odnos utječe na rad hormona?

26.01.2016. 21:40

Ne radi se o trudnoći. Sve što ste naveli može rezultirati kašnjenjem menstruacije. O ostalim uzrocima pročitajte u prijašnjim postevima.

Marb

26.01.2016. 21:50

Postovani doktore, menstruacija mi kasni 8 dana, zadnju menstuaciju sam imala 21.12. Ciklus mi je redovan 28,29 dana. Imam redovite spolne odnose bez zastite ali prakticiramo prekinuti snosaj. Ovaj mjesec kad sam ocekivala menstruaciju imala sam sve simptome,bol u trbuhu glavobolja ali je to nestalo za par dana. Sad ponekad osjetim laganu bol i imam povecan iscjedak. Pila sam antibiotike za upalu sinusa. Planiram uraditi test ali me zanima Vase misljenje jesam li mozda trudna ili je moguca odgoda menstruacije zbog antibiotika ?! Hvala unaprijed

ravenheart 12

27.01.2016. 10:10

Postovani, ciklusi su mi uvijek tocni u dan dva razlike. Prosli mjesec mi je menstruacija kasnila deset dana. Odmah sam napravila jedan pa drugi test i bili su negativni. Dobila sam ju 11.ti dan i trajala je dulje no inace, 8 dana. Ovaj mjesec jos nisam dobila, ovo je vec 20ti dan da mi kasni. Ne znam sto moze biti. Ps. Specijalistica genetike i metabolizma mi je zabranila piti oralne kontraceptice zbog nekih mutacija. Eh sad sto mi je za ciniti da mi se mjesecnica opet normalizira, buduci da nikakve tablete ne smijem piti. Prije tri mjeseca sam pocela raditi na novom radnom mjestu pa ne znam ima li to neke veze ili je nesto ozbiljnije u pitanju. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Sunce2310

27.01.2016. 10:10

Postovani, inace imam nepravilan ciklus. 22. 11. Imala sam prvi odnos, partner je imao kondom. U 12. mjesecu menstruacija je kasnila 7 dana, no kada je dosla, trajala je 5 dana kao i uobicajeno i nije bilo nikakvih nepravilnosti. Ovaj mjesec opet kasni 8 dana. Sto bi mogao biti uzrok?

27.01.2016. 16:55

Marb spolno ste aktivna, imate nezaštićene odnose i kasni vam menstruacija. Prije svega napravite test na trudnoću.

Ravenheart, nije istina da smijete uzimati sve hormonske preparate. Postoje i gestageni i mini pill za regulaciju ciklusa.
Koji je uzrok kašnjenja kod vas ne mogu znati. Možda pcos, cista, anovulacija, problemi štitanjče.
Sugeriram prevo pregled i UZV kod svog ginekologa.

Sunce lijepo prevrtitie prijašnje postove koji govore o uzrocima kašnjenja menstruacije pa se ponovno javite ako bude nejasnoća.

sarazdravlje

27.01.2016. 23:20

Imam 18 godina. Prvi seksualni odnos sam imala pre 5 meseci. Svaki put do sad smo koristili kondom.
Menstruacije od kako sam prvi put dobila su bile redovne i uvek na 28 dana. Trajale po 7 dana, obilne i veoma bolne. Medjutim poslednji put sam dobila 28.12.2015. Danas je 27.12.2015.
Zabrinuta sam.

bubamara_5

28.01.2016. 13:10

Poštovani doktore,
zahvaljujem na prethodnom odgovoru.
Kontaktirala sam ginekologa, savjetovao mi je da napravim test, baš kao i vi, te da ukoliko je negativan pijem Duphaston. Napravila sam test clearblue koji pokazuje i tjedne trudnoće ukoliko je pozitivno, nisam držala vremenski 5, nego manje sekundi, no pokazao je negativno, na što sam odmah popila Duphaston tabletu. Danas uzimam već 3. i još uvijek nema menstruacije. Zadnji put kad sam ih koristila, konkretno prošli mjesec, došla je odmah nakon 2. tablete.
Da ponovim, imala sam odnose koji isprva budu nezaštićeni, a zatim koristimo kondom, svaki put tijekom ejakulacije kondom imamo (a i ejakulacija često bude van rodnice, recimo dupla zaštita). Nikakve bakterije i poremećaje nemam, makar po rezultatima briseva i papa testa.
Nije mi jasno zašto još uvijek kasni?
Hvala!

28.01.2016. 21:20

Sara pričekajte još nekoliko dana da nastupi menstruacija.

28.01.2016. 21:25

Duphaston uzimajte deset dana pa nakon toga obično nastupi menstruacija.

sarazdravlje

29.01.2016. 18:45

Menstruacije i dalje nema. Imala sam belicast sekret samo. Da li je mogucnost trudnoce iskljucena?

Nemyyyy

29.01.2016. 23:00

Postovani,zadnja menstruacija je bila 23.12 a odnos 29.12 na,principu prek.snosaja bez ejakulacije unutra,ciklusi mi inace traju 30 32 dana ,sada mi kasni vec 7 8 dana ,radila sam dva testa negativna,stomak me boli ali menge nema,niti imam simptome iste,uvijek me grudi bole sada ne nimalo,kolike su sanse da se radi o trudnoci?hvaala

Nazad
1 ... 26 27 28 29 30 31 ... 47
Naprijed