Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
30.01.2016. 14:20
Sara ako niste bila ovaj ciklus spolno aktivna onda se ne radi o trudnoći.
|
|
30.01.2016. 14:20
Nemy prema opisanoj situaciji svakako je da se ne radi o trudnoći.
|
ibrahim123321
|
31.01.2016. 04:20
Postovanje doktore ja i djevojka smo imali zasticeni odnos 10.1. ove godine.bez ejakulacije u nju a trebala je dobit menstuaciju 27.1 vec joj kasni 3 dana a ima bolove u stomaku od 27-mog . bila je prehladjena i poslje malokrvna da tako nazovem nesvjestilo joj se i mucnina i to je prestalo 13.1 dali je moguce da je trudnoca u pitnju? i zasto je talko kasni?
|
|
31.01.2016. 13:35
Prema opisanoj situaciji ne bi se trebalo raditi o trudnoći ako niste previše subjektivni.
Neka ipak napravi test. O uzrocima izostanka pročitajte u prijašnjim postevima.
|
Ivona444
|
31.01.2016. 13:35
Postovani, imam 18 godina i spavala sam prije tjedan dana (22.01) sa deckom prvi puta, bez zastite, ali nije svrsio u mene. Svega par puta je usao, ali prekinili smo vrlo brzo jer se nisam osjecala ugodno te me malo bolilo, pa smo presli na oralno zadovoljavanje, a on je tek nakon toga svrsio. Nisam dolazila u nikakav doticaj sa spermom. Menstruaciju sam trebala dobiti 27.01., ali mi kasni.. jako sam zabrinuta i pod stresom jer do sada mi je uvijek dolazila na vrijeme. Jucer sam napravila test i bio je negativan, ali mjesecnicu jos nisam dobila. Mozete li mi pomoci? Dali postoji mogucnost trudnoce? Hvala unaprijed
|
|
31.01.2016. 20:55
Ne radi se prema opisanom a niti po testu o trudnoći. Umirite se.
|
Sraf
|
03.02.2016. 23:10
Postovani, moja devojka je poslednju menstruaciju imala 04.01.2016., a imali smo odnos bez zastite 09.01.2016., s tim sto nisam svrsio u nju. Menstruacije su joj redovne, na 26 dana, medjutim sada joj kasni 4 dana. U toku ovulacije joj je isao braon isecedak koji podseca na krv. Trenutno nema znakova koje uvek ima pred menstruaciju(bol u grudima), a oseca bol i nadutost u donjem delu stomaka i donjem delu ledja.
|
Sraf
|
04.02.2016. 00:55
Postovani, imam i da dodam, da je nakon naseg odnosa 9.1. lezala gola sat vremena na krevetu... Verovatno postoji mogucnost da je prehladila jajnike, vase misljenje? Unapred hvala
|
|
04.02.2016. 21:20
Ne znam koji je uzrok izostanka no prema opisanom ne radi se o trudnoći.
|
Petraa3145
|
14.02.2016. 14:30
Postovani.
Pila sam 3 godine pilule i prekinuta mi je terapija prie mjesec dana. Prije mjesec dana dobila sam tablete siofor 500 radi izulinske rezistencije i doksiciklin radi akni. Inace mi je menstruacija bila uredna, tocna na dan a sad mi kasni 5 dana. U prethodnih mjesec dana bila sam imala spolne odnose. Dan prije nego sto sam trebala dobit sam imala grceve ko inace al nista. Sad vise nemam grceve al menstruacija nije stigla. Jel bi mi mogli rec koji bi razlozi mogli bit.
|
|
14.02.2016. 15:00
Vjerovatno se kod vas radi o pcosu i izostanku menstruacije zbog toga.
|
Panicar89
|
18.02.2016. 10:50
Poštovani,
molim Vas odgovor u što kraćem roku!
Djevojka i ja smo imali nezaštićeni spolni odnos (bez kondoma i kontracepcije).
Menstruacija joj kasni ali ima sve simptome kao da će dobiti i osjeća to.
Spolni odnos smo imali 23.1.
Ejakulirao sam vani.
Što nam je činiti i dali postoji mogućnost trudnoće?
Molim Vas što brži odgovor!
Hvala
|
|
18.02.2016. 22:30
Prema opisanom ne bi trebalo doći do trudnoće. No za svaki slučaj provjerite testom.
|
lepota
|
18.02.2016. 22:30
Molim vas pomozi te mi kasni mi menstruacija vec 6dana imam sve bolove lred menstruaciju bolove u ledja bolove u grudi imam nadutost u stomaku ali jos mi nije stigla menstruacija pa me zanima sta moze da bude mnogo me zanima jer nexnam sta moze da bude u pitanju..zasto mi kasni menstruacija
|
|
19.02.2016. 22:25
Ako ste spolno aktivna, prvo napravite test na trudnoću. Za ostale uzroke pročitajte u prijašnjim postevima koji govore o tome.
|
ledoleo
|
23.02.2016. 22:55
postovani
menstruacija mi je kasnila 2mjeseca.
cijeli vrijeme su bili prisutni simptomi da bi mogla svaki dan stic.
uradjena 4 testa u razmacima i svi su negativni bili.
jucer se pojavila krv u tragovima, tek danas malo jace,ali niti to nije ono kao prije.
nisam u mogucnosti trenutno otici na pregled kod svog dr. molim odgovor
hvala
|
|
24.02.2016. 21:30
Ne radi se o trudnoću. Možda cista, pcos, anovulacija i sl. Odavde ne mogu znati uzrok. Svakako pričekajte još koji dan da nastupi ako niste otići na pregled.
|
sonjica123
|
26.02.2016. 23:05
Postovani,
Poslednju menstruaciju sam imala 22.01.medjutim u februaru mi je izostala, dobijam svakih 28 dana. Isla sam kod ginekologa i nista posebno mi nije doktorica rekla, na ultrazvuku je vidjela folikul i zuto tijelo, rekla mi je da bih ove sedmice trebala vec da dobijem, ali jos uvijek se nista ne desava. Imala sam prije dva mjeseca i cistu na desnom jajniku i na kontroli mi je receno da je ta cista pukla. Sad me brine jer mi nikada nije ovoliko kasnilo i imam jak zut sekret, cak ponekad imam i svrab. Da li je sve u redu i sta znaci zuto tijelo i folikul jer mi doktorica nije nista objasnila?
Unaprijed hvala.
|
|
27.02.2016. 12:35
Nalaz UZV-a vam je uredan. Folikul i žuto tijelo odlike su ovulacijskog ciklusa. Pričekajte još koji dan da nastupi menstruacija.
|
alexx743
|
01.03.2016. 00:30
Poštovani,
Menstruacija mi kasni već 12 dana, radila sam test za trudnoću i bio je negativan. Odnose sa momkom često imam bez zaštite ali smo vrlo pažljivi. Već nekoliko dana su mi grudi natekle i bole kao pred menstruaciju ali se ništa ne dešava. Poslednjih dana sam pomalo prehlađena i imala sam jake bolove u predijelu jajnika nakon odnosa ali ne kao kad treba da dobijem. Da li je moguće da kasni zbog prehlade?
Hvala unaprijed.
|