Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
29.11.2015. 13:15
Smetnje koje navodite vjerovatno su vezanu uz pcos. Sve duži će biti razmak između menstruacija. Sugeriram da posjetite ginekologa i da se vratite na pilule.
|
mc91
|
30.11.2015. 09:30
Hvala, posjetit ću ginekologa, no imam pitanje sad u vezi tog pcosa. Meni je bilo rečeno kad sam počela uzimati tablete, da će nakon prestanka uzimanja istih sve biti u redu (no vidim da nije u redu) i što se tiče trudnoće, to mi sad još nije u planu, imam 21 godinu, no zabrinjava me da bi jednog dana moglo biti problema u vezi toga, jer sam pročitala da je teško zatrudnjeti ako imaš policistične jajnike, i sad me zanima može li se to izliječiti jer ja nebi čitav život pila pilule da to bude normalno?
|
|
30.11.2015. 10:15
To vam nitko ne može garantirati da će sve biti u redu po pitanju plodnosti i trudnoće kasnije.
Svakako šanse su daleko veće ako ste duže vrijeme na terapiji pcosa, da ćete danas sutra zanjeti.
|
lor21
|
01.12.2015. 23:10
poštovani, imam 21 god.
zadnju menstruaciju imala sam 22.10., ciklusi su mi oduvijek neredoviti znali su biti i po 43.dana, a u zadnjih pola godine se vise manje normaliziralo i trajanje ciklusa bilo je 33 dana. spolni odnos bio je 31.10 i 1.11, menstruacije jos nema. 25 dana nakon odnosa napravila test koji je bio negativan, a 38.dan ciklusa dobila smedji isjedak koji traje vec 4 dan. dali postoji mogucnost trudnoce(po racunici trebali su bit neplodni dani??) i na sto bi mogao ukazivati smedji iscjedak, a menstruacije nema?
|
|
02.12.2015. 23:15
Ne radi se o trudnoći. Sugeriram da pročitate prijašnje postove koji govore o tome.
|
Brinetq123
|
14.12.2015. 22:00
Je li menga kasni radi ella one pilula?
|
|
15.12.2015. 18:40
Može kasniti do tjedan dana nakon uzimanja pilule za dan poslije.
|
bubamara_5
|
15.12.2015. 23:55
Poštovani doktore,
na drukčijem topicu poslala sam upit vezano za kašnjenje menstruacije (umjesto koje sam kroz 11.mjesec imala smeđi iscjedak 4,5 dana) i nezaštićen spolni odnos. (naglašavam da mi u ciklusima uvijek postoje oscilacije)
Posjetila sam ginekologicu, uzv je pokazao zadebljanje maternice, drugo ništa nije vidjela, htjela je isključiti mogućnost trudnoće pa sam kod nje napravila i test, čekali smo možda minutu ipo (trebalo je 3) i bila je samo jedna crtica, dakle negativno, stoga mi je dala Duphaston tablete za poticanje menstruacije. Prvu sam već uzela sinoć, i odmah osjetila strašnu vrtoglavicu, nakon čega sam imala i probavne teškoće, te mi se ten u tih par sati znatno promijenio (na gore). Uzela sam je ponovno jutros i večeras. I dalje osjećam nesnosnu slabost, vrtoglavicu i probavne smetnje. Ne znam što da radim. Isto tako, ako zadebljanje maternice znači "dospijeće" menstruacije svaki čas, zašto iste još uvijek onda nema?
Hoću li prestati piti iste, jesu li pak te nuspojave normalne? Što da radim?
Puno hvala!
|
Brinetq123
|
16.12.2015. 08:25
Postovanje,
Ako sam imala odnos 5.6 12, i zatim 12.12 prekinuti snosaj, menga je trebala doci 10.12, napravila sam test clearblue jucer i pokazao je da je negativan. Zanima me je li proslo dovoljno od odnosa, tj jel test vrijedi ako su odnosi bili neposredno, a radi se o danima kad mi menga kasni to jest idealno za napraviti test? Da radim jos jedan? Hvala
|
lola1993
|
16.12.2015. 13:30
Poštovani,
menstruacija mi kasni 7 dana. Zadnji spolni odnos sam imala 20.11., ali bez ejakulacije. Imam bolove u donjem dijelu leđa i bijeli gusti iscjedak.
Postoji li mogućnost trudnoće?
Unaprijed hvala
|
Brinetq123
|
16.12.2015. 14:20
I jos nesto, menga mi kasni 7 dana. A prosli mjesec sam bila popila ella one pilulu. I jos me zanima jel moze nastupiti plodni dani ako menstruacija jos nije dosla? Hvala
|
|
16.12.2015. 22:15
Bubamara ne trebate uzimati Duphaston ako imate smetnje. Ne radi se o trudnoći a menstruacija će nastupiti i bez njih uskoro.
|
|
Brinetq test se radi u vrijeme očekivane menstruacije. AKo je negativan i dobro napravljen ne radi se o trudnoći. Ne trebate ga ponavljati.
|
|
Lola ako ste imali nezaštićeni odnos, napravite test na trudnoću. Sve je moguće.
|
lola1993
|
17.12.2015. 09:05
Svakako cu to uzeti u obzir. Htjela sam Vam jos napomenuti da mi je dijagnosticiran pcos pa me zanima moze li i to biti uzrok budući da sam prestala koristiti kontracepcijske pilule, a i prošle mjesecnice su mi znale kasniti do 5 dana?
|
|
17.12.2015. 17:05
Svakako da i to može biti uzrok kašnjenja.
|
Ygritte
|
17.12.2015. 17:30
Pozdrav doktore,iz zabrinutosti zbog svog menstrualnog ciklusa Vam pisem ovo.Naime imala sam izostanak menstruacije oko 50 dana , a prije toga sam dobila dvije menstruacije u razmaku od dva tjedna. Nikada do sad nisam imala neuredan ciklus. Prekjucer sam dobila menstruaciju,da bi danas vec krvarenje nestalo. Nije bilo nikakvog vaginalnog spolnog odnosa, a rezultati tsh su bili uredni.
|
Brinetq123
|
17.12.2015. 17:40
A nisam prerano napravila test? Zasto onda toliko kasni, moze li radi ella one od proslog mjeseca? Oprostite sto gnjavim, hvala
|
|
17.12.2015. 19:10
Ygritte sugeriram pregled i UZV. Nešto od navedenog nije bila menstruacija. Možda se radi o pcosu, cisti, upali i sl.
|
|
17.12.2015. 19:10
Brinetq ako je test negativan, svakako nije trudnoća u pitanju. Sugeriram da pročitate prijašnje posteve u svezi izostanka menstruacije.
|