Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

kašnjenje menstruacije

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.07.2015. 23:25

Biljka ne znam koji je uzrok kod vas Savjetujem da se javite na pregled. Postoje lijekovi koji služe za izazivanje menstruacije no ništa bez recepta i pregleda.
O uzrocima izostanka pročitajte u prijašnjim postevima.

Anastazija5

22.07.2015. 22:00

Poštovani, inače mi je menstruacijski ciklus bio uredan, menstruacija mi je znala kasniti 2-3 dana, ali nisam imala nikakvih problema. Zadnja menstruacija kasnila mi je 8 dana i bila je prvog dana popraćena strašnim bolovima u dolnjem dijelu trbuha, drhtanjem tijela, grčenjem ruku i mravcima po cijelom tijelu. Toliko sam se loše osjećala da nisam mogla niti govoriti, bila sam sva znojna i blijeda dok mi tabeta i topli oblog nisu počeli djelovati. Zanima me jeli takvo stanje normalno i što poduzeti da se ne ponovi? Menstruaciju sam nakon toga trebala dobiti prije 12 dana, još nisam i iskreno, bojim se da se ne desi isto što i prošli put. U zadnjih 20 - tak dana svaku večer trčim nekoliko km (odprilike 3km) i vježbam pa me zanima može li to biti povezano s kašnjenjem? Lijepi pozdrav i hvala.

23.07.2015. 00:35

Kod nekih žena nastup i menstruacija te simptomi budu vrlo intenzivni kao i kod vas. Za liječenje dismenoreje koriste se analgetici i pilule koji rješavaju taj problem.

Tena12345

16.08.2015. 14:55

Poštovani, imala sam seksualni odnos 30.7 (u vrijeme plodnih dana) sa kondomom, seks je trajao 10 do 15 minuta i prekinut je dok nije bio ni blizu svršavanja.
Zatim smo imali seksualni odnos 4. i 5. kolovoza (kada plodni prestaju) i to nekoliko uz ''odmore'' od sat vremena otprilike, takoder sa kondomom. No on je svaki put nakon svrsavanja vani samo obrisao penis, dali je moguce da su spermiji preostali na penisu i da su usli u rodnicu bez obzira na kondom? Takoder, u zadnje vrijeme dobivam akne, osjecam napetost u grudima i ponekad imam grceve u trbuhu (sve te simptome imam i prije menstruacije no menge nigdje).
Citala sam i o implantacijskom krvarenju 6-12 dana nakon odnosa. On je sto posto tu kad je rijec o trudnoci ili ?
Unaprijed hvala happy

16.08.2015. 20:35

Ne radi se o mogućnosti trudnoće, a niti o implantaciji.

Alisa998

26.08.2015. 23:00

Poštovani, imam 17 godina, menstruacija mi kasni 5 dana, zadnja je pocela 21.7. Prije 10 dana sam imala prvi odnos i prije 3 dana ponovno, oba puta smo koristili kondom, nije pukao... imam blage bolove u stomaku i bijeli iscjedak, trebam li se brinuti zbog moguce trudnoce?

27.08.2015. 22:45

Prema opisanom ne trebate se brinuti oko mogućnosti trudnoće.

love123

20.09.2015. 20:30

Poštovani, menstruacija mi je kasnila 20 dana, trebala sam dobiti 1.9. a dobila sam ju danas.
Brine me razlog kašnjenja i da li će mi tako kasniti i sljedeći mjesec.

Gile95

21.09.2015. 12:10

Postovani...
Cura mi je dobijala menstruaciju uvijek 25,og u mjesecu,sve dok nismo poceli imati odnose(prije 2 mjeseca),kada se sa 26og pomjerio datum na 18.7 ,18.8...ovaj mjesec je ocekivala da ce joj biti u ocekivano vrijeme,ali evo nista do danas 21.9
Prije par dana imala je bolove u stomaku i povremene u jajnicima,a od sinoc javlja joj se glavobolja i mucnina.Odnosi su uvijek bili zasticeni.
Jako smo zabrinuti.
Unaprijed hvala.

21.09.2015. 17:05

Love ako ste spolno aktivna napravite test. Ako se ne radi o trudnoći o ostalim uzrocima menstruacije pročitajte u našim prijašnjim postevima.

21.09.2015. 17:05

Gile ciklus je sklon ponekad manjim ili većim oscilacijama.

Ana1208

14.10.2015. 10:35

Postovani, imala sam spolni odnos s deckom bez zastite,ali nije ejakulirao u mene, 5 dan kasnjenja menstruacije napravila sam test za trudnocu first sign i ispao mi je negativan, vec je proslo 12 dana i jos nisam dobila menstruaciju, zanima me da li je moguce da je test ispao ne tocan? Pila sam kontracepcijske tablete duze od dvije godine i ovo mi je treci mjesec da ne pijem, prva menstruacija mi je poslije tableta takoder dosta kasnila, da li je mozda to razlog? Takoder bila sam prehladena taj mjesec, zanima me dali je potrebno ponoviti test?

14.10.2015. 21:05

Ne treba novi test. Ne radi se o trudnoći. Uzrok je možda stres, upala, pcos, cista na jajniku i sl.

Dodonja

23.11.2015. 10:10

Postovani

Djevojka i ja smo imali zasticeni seksualni odnos prije 13-estak dana, koristio sam kondom, ejakulirao sam vani i provjerili smo kondom da nije pukao.

Naime djevojci mi trenutno kasni mjesecnica 7. dan, imala je prije nekoliko dana simptome kao da ce doci no nista osim bijelog gusceg iscjetka.

Malo smo u strahu pa nas zanima ima li razloga brizi oko trudnoce, trenutno su joj ispiti na fakultetu pa imali to utjecaja ?

lijep pozdrav

23.11.2015. 17:30

Svakako da određene životne situacije mogu djelovati na kašnjenje menstruacije. Tako je vjerovatno i kod vaše djevojke.
Trudnoću na osnovu iznesene situacije možeme isključiti.

Markeckec

24.11.2015. 22:45

Postovani, mojoj djevojci kasni menstruacija 2 dana, imali smo analni sex prije 4 dana bez ejakulacije, ciklusi su joj redoviti inace tj ponekad malo urane dan dva ali u zadnje vrijeme redovito, zadnja 3-4 odnosa smo imali analno bez ejakulacije u nju, da li je moguće da je malo iscurilo a da nisam osjetio i spustilo se do vagine, koliko je moguća trudnoća? Unaprijed hvala!

25.11.2015. 19:15

Šansa za tako nešto je mala. Mislim da se prema opisanom ne bi trebalo raditi o trudnoći.

bina28

27.11.2015. 02:05

Pozdrav zadnju menstruaciju sam imala 22.10 završila 27.10 odnos bez zaštite sam imala 3.11 a po menstrualnom kalendaru (aplikacija na mobitelu) 4.11 je bila ovulacija trebala sam dobit 16.11 jer mi je menstruacija svaki 20 dana nekad dan posle dan prije..nisam dobila kkasnili 5 dana radila test 2 pozitivna testa dobila 24.11 bila kod ginekologa on kaže sve uredno al ne vidi još ništa..sad ja kad sam išla kod njega imala sam smedji iscjedak ono pomalo izlazi na uložak on ništa nije preko u vezi toga i SAD ga još uvjek imam pa me malo strah jeli to normalno inače dao mi je samo folnu kiselinu da pijem :/ kontam da nije lagao test taj dan uzmem još jedan test i isto dvije crte :/ inače grudi su mi osjetljive povremeno osjetom probadanje u jajnicima i ledja me malo bole ..zbunjena sam vise :/

27.11.2015. 22:20

Ne mogu znati na osnovu iznesenog. Sugeriram da napravite ipak Beta HCG.

mc91

28.11.2015. 22:20

Poštovani, radi policističnih jajnika sam 3 godine (sa pauzama jednom godišnje) pila Diane 35. U 6-tom mjesecu ove godine sam prestala sa uzimanjem, prvi mjesec nakon prestanka, mjesečnica mi je došla normalno, na 31. dan, mjesec nakon toga je kasnila i zadnja dva mjeseca mi je došla na 40-42. dan. Zadnju mjesečnicu sam dobila 14.10. i od tada ju nisam ponovo dobila. 2.11. sam u mokraći vidjela malo krvi, pomislila sam da je to mjesečnica, no to je trajalo jedan dan. Radi toga sam išla kod doktora opće medicine jer bolujem od Chronove bolesti pa sam se uplašila da mi nešto nije u redu u vezi toga, no mokraća i krvna slika su uredne. Danas je 45 dan od posljednje mjesečnice i danas nakon mokrenja sam vidjela malo krvi, ali to je opet nešto malo kao što je bilo 2.11. i sad me zanima, jeli to normalno i još uvijek se mora stabilizirati zbog prestanka uzimanja tableta ili se moram zabrinuti u vezi toga? I da napomenem da je trudnoća isključena! Hvala unaprijed!

Nazad
1 ... 23 24 25 26 27 28 ... 47
Naprijed