Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.02.2015. 23:00

Radi se o menstruaciji.

matidla1010

23.02.2015. 16:10

Dobar dan..predzadnju menustruaciju sam imala 31.12 a zadnju 26.1..radila sam test prekucer 21.1 i danas..mene zanima dali bi mi test pokazo trudnocu da sam trudna vec sad..danas mi je 29 dan od zadnje menge..hvala puno..

23.02.2015. 17:30

Ne radi se o trudnoći.

Sui Ena

23.02.2015. 19:25

Dobar dan!
Imam jedno pitanje. Naime zadnji spolni odnos imala sam prije dva mjeseca. Točnije 22.12.2014. Od tada sam imala dvije menstruacije koje su bile redovite. Zanima me je li moguća trudnoća iako sam imala menstruacije jer nemam nikakvih simptoma za nadolazak sljedece. Inace menstruaciju bih trebala dobiti za 1 dan. Zadnji put sam tijekom menstruacije imala krvne ugruške koji su bili malo veći nego uobicajno pa me zanima da li je i to normalna pojava?
Hvala Vam unaprije i srdačan pozdrav.

23.02.2015. 20:45

Kod vas se dakako ne radi o trudnoći.

laki82

24.02.2015. 17:30

Postovanje! Muz i ja radimo na bebi,ne dugo,neka dva mj... Menstruaciju sam imala 11.01,i nakon toga redovite odnose,pogotovo u vrijeme plodih dana. Ciklusi su mi redovito na 29-30 dana ali ovaj mj.sam menstruaciju dobila 05.02 (nekih 4-5 dana ranije) Da li je moguce da se radilo o premaloj trudnoci pa da je ipak doslo do menstruacije? Imam neke lagane simptome tipa blazih vrtoglavica,zgaravice,pospanosti (cega u prve dve trudnoce nije bilo) Neznam dali da cekam sad ovu sljedecu menstruaciju ili da probam napraviti test? Da i ovaj mj.nisam primjetila ovulaciju sto inace pratim,nije bilo onog gustog prozirnog iscjetka a niti pojacane vlaznosti sto mi je inace u vrijeme ovulacije i plodnih dana obavezna ojava. Hvala na odgovoru. Lp

bobica97

24.02.2015. 17:50

Zadnju mjesecnicu sam imala 20.01. i trebala sam je dobiti 20:02 . ali nisam jos.Nikada nisam imala spolni odnos . Decko mi je gurao suhe prste u vaginu . Ja se mnogo plasim trudnoce i mnogo sam opterecena time i mnogo se bojim ... Prije desetak dana isla mi je neka malo rastezljiva sluz u maloj količini . 20:02 . , Kada sam trebala dobiti isao mi je isto neki sekret lepoljiv koji kada se osusio bio je žućkasto zelen i tako par dana . Od juce , tacnije 23:02 . osecam bol u trbuhu kao kad treba da dobijem i grudi me bolu kada ih malo jace pritisnem sto prije nije bio slucaj . Danas imam pulsirajući osjećaj u glavi . Molim Vas doktorka recite mi da li sam zatrudnjela na gore navedeni nacin i da li to pulsiranje u glavi povezano s dolaskom mjesecnice ? Molim Vas odgovorite mi ...

zabrinutam55

24.02.2015. 22:25

Poštovani,

Znam da je ovo pitanje pomalo smješno, ali moram vas pitati. Naime pred 6 tjedana imala sam odnose s partnerom doduše ne pentraciju, nego se partner zadovoljavao rukom u autu cirka 1,2 min (mozda i manje) , nije došlo do ejakulacije ( 'svršavanja' ) , nakon toga smo otisli u kucu, gdje smo nastavili s tim nekim 'odnosima' cca 5/10 min nakon toga u autu, te me on sa istom tom rukom zadovoljavao (nije ju oprao vodom) ,ali nije gurao prste u rodnicu nego vise oko pozicije klitorisa. Ja sam stvarno svašta na internetu pročitala, od trudnoće prstom ako je na njemu bilo predejakulata itd. To mi je bila noć s 9 na 10 dan ciklusa, tri tjedna nakon toga dobila sam menstruaciju u očekivano vrijeme, mozda jer par dana zakasnila trajala je 5 dana, i ostala 2 ili 3 dana malo obojanog iscjedka te s uobicajenim bolovima. Ali ubrzo nakon menstruacije su kreule glavobolje, i sad eto već 4,5 dana osjetim uzasnu mucninu jucer navecer sam i povracala, a i temperatura mi je oko 37. Test nisam radila jer sam mislila da nema smislila ako je menstruacija bila tu i ako taj odnos nije bio toliko rizican. Oprostite na smetnji, ali sam u velikom stresu i prijekopotreban mi je odgovor i unaprijed se zahvaljujem.

24.02.2015. 22:30

Laki ne radi se o trudnoći.

24.02.2015. 22:30

Bobica, ne umišljate si. Ne radi se o trudnoći.

zabrinutam55

24.02.2015. 23:20

Poštovani, molim vas odgovor sad

suzi1

25.02.2015. 10:05

Poštovanje doktore! Situacija je ovaka: Posljednju menstruaciju sam imala 15.2. U nedjelju 22.2. s dečkom sam imala, prakticirala tzv. "seks preko odjeće", znaći isključivo preko odjeće, on je imao donje rublje i hlače, a i ja sam bila u potpunosti obućena. Znam da je pitanje pomalo i suvišno i glupo, ali bi me utješio Vaš odgovor. Da li je na taj način moguća trudnoća?? :/ i njegov spolni organ bio je naslonjen na moj (trljanje)..ali sve preko odjeće..da li je moguća trudnoća, bez obzira dali je svršio ili ne, i jel već nastupaju plodni dani, jer jučer sam primjetila sluz?
Unaprijed Vam veliko hvala na odgovoru i razumijevanju. Lijep pozdrav. happy

hatsukoi

25.02.2015. 10:10

Poštovani,
menstruacija mi kasni već 12 dana, od simptoma PMS-a osjećam napetost i bol u grudima i nadutost u trbuhu. Sredinom ciklusa imala sam smeđi iscjedak koji je trajao nekoliko dana, pretpostavljam da se radi o ovulaciji. Imam redovite odnose s dečkom tijekom kojih uvijek koristimo prezervativ, ali ponekad znamo u početku imati odnos bez zaštite što traje možda minutu-dvije i nikad ne dođe do ejakulacije. Menstruacija mi je inače redovita, no ginekolog mi je rekao da imam ciste te da mi se zbog njih može poremetiti ciklus ako sam pod stresom, a protekli mjesec sam uistinu i bila, zbog ispitnih rokova na fakultetu. Je li moguće da menstruacija toliko kasni zbog stresa, te je li ikako moguće da sam trudna zbog tih nekoliko minuta odnosa bez zaštite?
Unaprijed hvala na odgovoru i lijepi pozdrav.

korisnik 555

25.02.2015. 11:10

Poštovani,

imam 19 godina, mjesečnicu sam imala 17.1. oko 24.1 sam imala odnos, tj samozadovoljavali smo se i dečko je svršio izvan mene, dobro ga je obrisao maramicom i nismo ništa radili sat vremena, kasnije smo ušao u mene ali je to bilo jako kratko, sljedeću mjesečnicu sam dobila 15.2. nemam nikakve simptome trudnoće ne bole me grudi nisam imala mučnine, samo me zanima da li je moguče da sam trudna, samo me nekada zna boliti kod jajnika. Hvala u naprijed.

25.02.2015. 17:35

Zabrinutam , naravno da se ne radi o mogućnosti trudnoće. Čitajte ozbiljne forume a ne rekla-kazala forume.

Suzi Vi i vama slični se ne morate bojati trudnoće ovakvim načinom. Lijepo se educirajte jer puno toga ne znate prije nego što se upustite u prave odnose.

Hatsukoi prema opisanom ne bi trebalo doći do trudnoće. No s obzirom na kašnjenje ipak napravite test. Stres jedan od mogućih uzroka izostanka menstruacije.

Korisnik , niste trudni. Imali ste menstruaciju.

Jovana321

26.02.2015. 00:20

Imam 19 godina, i brinem se nisam dobila prosli mesec, a obično dobijem 15, bila sam na pregled i doktorka mi je rekla da je verovatno trudnoca u pitanju, danas sam prokrvarila, 2 sata mi je islo ko kad da dobijem normalno menstruaciju, a posle toga tek tek mi ide pa me zanima da li je u pitanju trudnoca? Hvala unapred

26.02.2015. 11:35

To ne mogu znati. Trebalo ste napraviti beta hcg iz krvi da se dokaže trudnoća.