Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

elena1995m

21.03.2015. 20:25

Postovani

06.02.2015 sam imala peting sa deckom,bez penetracije,jer sam nevina,samo je bilo dodira,i nije svrsio blizu mene.17.02 sam dobila menstruaciju,ali nedelju dana ranije nego sto je trebalo,jer,obicno treba posle 20.Onda na 01.03 sam opet imala peting,i opet nije svrsio blizu mene...Sad mi menstruacija kasni,jer logicno je da sam je trebala dobiti oko 17,ali je jos nema.Napravila sam test na trudnocu,i bio je negativan.Dali je moguce da je preejakulat nesto "ucinio".Imam bolne i natekle grudi,i bol u trbuhu...Sta sad?

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.03.2015. 13:15

Trudnoća nije moguća. Educirajte se da bi pitanja poput vašim bilo što manje.

Ema12

22.03.2015. 14:15

Postovani,
imam 17 godina,decko i ja smo imali tzv suvi seks tj. doslo je do dodirivanja organa ali on nije zavrsio,nevina sam,ali me interesuje da li je moguce da sam ostala u drugom stanju posto sam citala na internetu o tzv ''ljubavnim kapljicama'' koje mogu da sadrze semenu tecnost. Menstruacija mi je redovna, na svakih 28-30 dana,medjutim pre dva meseca dobila sam 5 dana ranije. Menstruacija mi kasni dva dana a nemam nikakve simptome,ne boli me stomak,grudi,apsolutno nista. Inace bila sam bolesna i imam bronhitis,pijem antibiotik,da li je moguce da je zbog toga doslo do kasnjenja menstruacije? Jedini simptiom jeste mucnina koja se mozda javi dva puta u toku dana i prestane brzo kao i glavobolja. Molim Vas da mi sto pre odgovorite,veoma sam zabrinuta.

22.03.2015. 19:45

Ne postoji šansa prema opisanom. Educirajte se na medicinskim portalima da ne živite u neznanju.

22.03.2015. 19:45

Ja i djevojka smo imali sex bez zastite za vrijeme plodnih dana sinoc,svrsio sam izvan,da li ipak postoji mogucnost trudnoce iako nisam svrsio unutra ?

23.03.2015. 18:10

U teoriji postoji, ali šansa za trudnoćom nije velika.

Nikolinaaaaaaaaa

24.03.2015. 22:10

Postovani doktore,nikad nisam imala odnose,nevina sam,nije mi probijen himen.Ali sperma mi je ostala na ruci. Obrisala sam ruku i posle 1h sam slucajno dotakla vaginu.Da li je moguca trudnoca? Hvala Vam.

maric444

25.03.2015. 09:35

Postovani doktore,imala bih pitanje imala sam deckom odnos i decko nije siguran da li je svsio u mene ili ne ? da li postoji mogucnost trudnoce,a nisam bila u ciklusu,Hvala puno.

josipajope_93

25.03.2015. 14:05

Postovani,

Naime, decko i ja smo imali spolni odnos bez zastite koji je trajao jako kratko zatim sa zastitom ali nije doslo do ejakuliranja unutar. Tada su bili neplodni dani odnosno niska sansa za trudnocu. Kasni mi menstruacija 7 dana, imam iscjedak zadnjih dana i bol u trbuhu na trenutke. Inace mi ciklus bude redovan. Nisam u mogucnosti ici u ginekologa do sljedeceg tjedna. Cesto imam kandidu medutim nikada mi nije poremetilo ciklus, dok mi je pocetak treceg mjeseca bilo stresno razdoblje zbog promjene okoline. Zasto kasni?

Hvala punooo.

25.03.2015. 17:00

Nikola, nije moguće.

Maric, postoji šansa. Savjetujem pilulu za dan poslije.

Josipa o mogućim uzrocima kašnjenja, pročitajte u prijašnjim postevima.

marija_m

25.03.2015. 17:25

Postovani, prosli mjesec sam imala menstruaciju 21.2. Zatim sam u toku plodnih dana imala 2 odnosa, prvi nezasticen 6.3. ali je ejakulacija bila nekih 3-4 min poslije odnosa, drugi odnos zasticen kondomom, 7.3. ejakulacija takodje par min poslije odnosa. Menstruaciju sam dobila na vrijeme 29 dan ciklusa kao inace, 21.3. Prvi dan je bilo jako obimno krvarenje, drugi prosjecno a zatim 2 dana samo smedji iscjedak kao poslednjeg dana ciklusa. Inace mi ciklusi traju 5 dana. Te sam danas 5 dan ciklusa uradila test na trudnocu na prvi jutarnji urin i bio je negativan. Poslijepodne se opet pojavljuje slabo krvarenje. Da napomenem da sam imala gripu 2 dana prije pocetka ciklusa. Moje je pitanje da li postoji mogucnost trudnoce s obzirom da je menstruacija bila nesto oskudnija. I da li je test vjerodojstoja
n s obzirom da kada sam ga radila nije bilo krvarenja i istusirala sam se prije. Hvala

25.03.2015. 22:15

O kakvoj trudnoći govorite? Imali ste menstruaciju. Ne vidim razloga za brigu a niti za ovakva pitanja.

mala_sa

26.03.2015. 12:00

Postovani doktore, unaprijed vam se izvinjavam na dugom postu. Naime, situacija je sljedeca:
Do jula 2014. god sam pila Yasmin , kada sam prestala jer smo suprug i ja odlucili da pokusamo da se ostvarimo kao roditelji. Idem na redovne godisnje kontrole i posljednji papa test je radjen pocetkom decembra prosle god i sve je bilo super. S obzirom da ja ne osjecam ovulaciju (nisam ih osjecala ni prije Yasmina) prosli ciklus, nakon 7 mjeseci bezuspjesnog pokusavanja kupila sam lh trakice i pocela mjeriti temp s ciljem da ju otkrijem. 17 dc vidjela sam prvu pozitivnu trakicu sto je i odgovaralo duzini mog ciklusa (33dana).. Tih par dana po prvi pu u zivotu sam imala i smedjkasti iscjedak, za koji znam da je normalan u toku ovulacije. Medjutim, 25 dc me je bas bolio stomak, uz stalne grceve i primjetila oskudnu plodnu sluz.. Iz radoznalosti sam uradila jednu lh trakicu i bila je pozitivna. Dan kasnije sam imala kratkotrajno tockasto krvarenje i taj dan je i temp pala, da bi dan kasnije ponovo porasla. Znaci da sam u jednom ciklusu imala 2 pozitivne lh trakice (17 i 25 dc).. temp je porasla i poslije jedne i poslije druge, s tim da je skok nakon ove druge bio nesto izrazajiniji. Zadnjih 10-ak dana me konstanto boli stomak kao da ce ciklus svaki trenutak poceti, po prvi put mi se desilo da me bradavice na grudima uzasno bole, da su stalno ispupcene i nadrazene i da im je vrh cesto bjelicast!
Danas je 34 dc i danas sam trebala dobiti po svim parametrima. Zadnih par dana konstantno imam osjecaj vlaznosti, toliko da znam provjeravati i po nekoliko puta u sat vremena je li stigla. Zasad imam samo vodenasti iscjedak, koji ostavlja bijelo do blijedozuti trag. Test sam iz nestrpljenja uradila 32 dc i bio je negativan. S obzirom da je ocekivanje zaista veliko i da budem jako lose nakon negativnog testa, zeljela bih to izbjeci i uraditi ga sto kasnije. Sta vi mislite kada bih ga trebala ponoviti , ako uzmem u obzir da je druga lh trakica bila pozitivna prije 9 dana? Kolika je uopce mogucnost da tako kasno bude ovulacija?Temp mi je i dalje visoka. Ja sam spremna uraditi i betahcg privatno, samo ne bih da bude prerano.
Hvala vam unaprijed na odgovoru i oprostite na preopsirnom postu, ali htjela sam vam dati sto vise informacija. Svoju doktoricu zovem od jutros ali ne uspjevam ju dobiti a treba mi strucno misljenje.
Zelim vam ugodan dan i hvala jos jednom.

26.03.2015. 21:25

Prema opisanom mislim da se ne radi o trudnoći.
Napravite beta hcg iz krvi, nije prerano.

baby1996

27.03.2015. 23:25

Poštovani!
Zadnja menstruacija mi je bila 24.1. 2015.g ( inače imam redovite menstruacije ). danas je 27.3. ja menstruaciju još nisam dobila. Znači kasni mi 2 mjeseca. Imam dečka i imali smo odnos bez zaštite, ali s mnogo opreza, znači nije bilo ejakulacije. napravila sam 2 kućna testa za trudnoću prije nekih 3 tjedna i oba su bila negativna, no primjetila sam neke znakove trudnoće ( bolne i natećene grudi, probadanje u trbuhu , jako slabe mučnine, umor, pospanost...). Dali je ipak moguća trudnoća unatoć tome da nije bilo ejakulacije i negativnog testa? Hvala unaprjed!

majamaja9

28.03.2015. 10:40

postovani dali postoji mogucnost da sam trudna a da ipak dobijem menstruaciju u prvi mesec trudnoce. nakon odnosa sam dobila a sad ova sledeca menstruacija kasni bas dugo skoro 10tak dana. znaci to je bio zadnji odnos od tada nismo imali odnose.citala sam da se to cesto desava da neke zene dobijaju redovno u trudnoci

28.03.2015. 10:45

onovite sutradan test na trudnoću. Ako je negativan javite se na pregled da se ustvrdi koji je uzrok izostanka.

sp-sb

29.03.2015. 22:50

Postovani! Imam 29.godina i neredovite cikluse od 35 do 50 dana...nemam policisticne jajnike i spolni i hormoni stitnjace su mi ok...u braku sam 3 i pol godine,od nedavno smo muz i ja imamo nezasticene odnose...vec tjedan dana osjecam blagi "pritisak" u donjem dijelu trbuha kao kad cu dobiti,ponekad i koji grc,zadnjih par dana osjecam umor,laganu bol u dojkama..zanima me da li postoji sanse da se radi o trudnoci?