Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

helpMe0

21.04.2015. 12:00

Hvala vam.

Da li su online kalendari plodnih dana poput http://www.plivazdravlje.hr/zdravlje-online/kalendar-ovulacije , validni za izracunavanje ne/plodnih dana ? A ako niste provjerili il nikad koristili ovaj, da li je problem da testirate da vidite da li je tacan princip na osnovu kojeg se odredjuju ne/plodni dani ?..

Prijatno.

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.04.2015. 16:20

Nemam se vremena sad igrati sa kompjutorskim simulacijama i aplikacijama. Pročitajte topic o određivanju plodnih i neplodnih dana.
Dakle prevrtite malo forum i pronađite to. Nemam vremena svaki dan nanovo o tome pisati.

Lana8293

21.04.2015. 20:45

Oprostite mozete li meni dati odgovor na moje pitanje? Postavila sam ga danas predzadnje. Unaprijed hvala

21.04.2015. 22:05

Lana, trudnoća je moguća. Sutradan napravite test.

Lana8293

21.04.2015. 22:25

Hvala Vam. Veeeliki pozdrav happy

22.04.2015. 10:25

Molim.

euro12

23.04.2015. 12:15

Postovanje doktore!Prije svega zelim da zahvalim na postojanju ovakve stranice,javljala sam se prije par mjeseci i uvijek ste bili tacni i smirli me svojim odgovorom,samim tim zahvaljujem i na odgovorima.
Tek od skora(prije par mjeseci) imam odnose ,sa deckom s kojim sam 3 godine skupa ,20 mi je godina,cekali smo pravo vrijeme ,jedno drugom smo prvi ,tako da smo plasljivi ,panicari ..Studiramo oboje,pa smo sad pod jos vecim stresom zbog ovoga kasnjenja..
Problem je sljedeci : Prije jedno 4-5 mjeseci,imala sam nezasticene odnose,od tada ,od brige o trudnoci i svega ,ja i decko smo odlucili krenuti pametno.Zadnja tri mjeseca svaki odnos je zasticen,koristimo kondom te ejakulacija vani,osjecala sam se sigurno,menstruacija je dolazila na vrijeme i panicarenja nije bilo.Sve do ovoga mjeseca,metoda je ista , uvijek koristenje kondoma i ejakulacija vani,imali smo odnos i za moj najplodniji dan sa ovom metodom.Tada je ejakulirao u blizini moga spolnog organa,mozda je i otislo i po vulvi,jedino me to moze brinuti,zbog kretnja spermatozoida,a i mog najplodnijeg dana,jer menstruacija kasni vec 5 dana,jako me brine.Stomak me boli pri dnu,ledja me bole,par puta mislim da sam dobila,ali to bude bijelo pranje i jos vise se razocaram i panicim.Danas uopste predmenstrualnih simptoma i nemam ,pa me i to opet brine ..Zadnji odnos je bio 11.4,prije toga je bilo jos par odnosa,nisu bas cesti, moja pitanja su 1.Da li je moguce da sam trudna? 2.Da li je rano da uradim test na trudnocu,a ako jeste ,koliko jos da cekam ?HVALA. VELIKA ,jos jednom,unaprijed!

23.04.2015. 20:35

Prema opisanom ne radi se o trudnoći. Odnosi su bili sa zaštitom i ne bi trebali brinuti.

Lana8293

25.04.2015. 16:00

Postovani, pisala sam vam prije par dana, naime imala sam spontani krajem 12. Mjeseca i kasnila mi je menstruacija 2 dana i pisala sam vam da mi se jako spava i da me glava uzasno boli i sve vi ste mi rekli da je moguca trudnoca. I medjutim kasnila je menstruacija dva dana i onda je dosla i imam ju vec 4 dana. Sada sam lezala i osjetila da je jako krenula krv. Krvarim normalno jer je menstruacija dosla ali sada je bas puno krenula i otrcala sam na wc ali nesto je visilo iz mene i nije htjelo izaci i uhvatila sam to na papir i vidim da je kao đigerica kao kada sam imala spontani istu situaciju i sada imam samo sto je menstruacija dosla i kontam da nisam trudna. Ali sada me ovo sokiralo ne znam dal sam mozda trudna sada bila pa da je opet spontani. Molim Vas za savjet. Narucit cu se ginekologu cim prije.

25.04.2015. 21:20

Nije se radilo o spontanom pobačaju najvjerovatnije jer je menstruacija kasnila svega nekoliko dana. Ono što je izašlo iz vas je odljev endometrija s ugrušcima krvi.

Lana8293

25.04.2015. 22:20

Uhh, hvala Vam puno.

26.04.2015. 20:55

Molim.

deja-vz

27.04.2015. 15:30

Postovani,
Mjerim bazalnu temperaturu vec nekoliko mjeseci i upisujem u one aplikacije za mibitelom sa grafovima.
Zadnju ovulaciju mi je pokazao da sam imala 2. 4. A odnos bez zastite 3.4. Krvarenje sam imala 16.4. I trajalo je samo 5 dana a inace je 7. I bilo je slabije.
23.4. Sam opet imala odnos bez zastite. Od tog dana me bole bradavice, mucno mi je cesto pogotovo kada popijem kavu ili nesti pojedem. Imam i dalje osijecaj kao da cu dobiti menstruaciju, konstantno bol u ledima koja je vec od prije al sve gora. Stalno sam umorna, cesto mi je sila na wc i dr.
Inace pijem antidepresive koje sam umeduvremenu povevcala i smanjila jer mi veca doza nije pasala.
Moguca trudnoca? Ako je kad mogu raditi test?
Inace 1. 4. Sam bila na ginekoloskom pregledu i doktor napravio ultrazvuk i bilo sve ok.
Molim pomoc.
Hvala!
S postovanjem,
Deja

Radila sam prije 3 dana test i negativan je.

27.04.2015. 18:10

Za sada se ne radi o trudnoći. Test napravite najranije u vrijeme očekivane menstruacije dakle oko 20.5.2015
Senzacije koje imate vjerovatno su vezane uz uzimanje antidepresiva.

anic868651

28.04.2015. 12:30

Poštovani! možete li mi reći da li je moguće da sam ostala trudna u sljedećoj situaciji; naime, menstruacije mi traju jako kratko, dva do tri dana, peti dan ciklusa došlo je do snošaja i ejakulacije, sutradan mi se pojavio smeđi iscjedak i nakon njega već dva dana imam rijetki bijeli iscjedak...možete li mi molim vas pojasniti situaciju? da li je moguće da imam ovulaciju šesti dan ciklusa i da se desila oplodnja... hvala na odgovoru!!!!

28.04.2015. 21:40

Ako su vam ciklusi na godišnjoj razini uredni šansa za trudnoćom je mala.

28.04.2015. 21:55

Postovani,
Pijem kontracepcijske tablete vise od godinu dana. Sponle odnose imala sam sredinom 3.mjeseca i sredinom 4. mjeseca bez koristenja dodatne zastite. U posljednje vrijeme prijmijetila sam tamniji zuti iscjedak, a u posljednjih nekoliko dana javlja se krvarenje koje je slabo te nije mensturacija jer bih ju trebala dobiti tek za par dana. Postoji li mogucnost neke bolesti ili pak trudnoce? Napominjem da nisam zaboravila popiti tablete te su uvijek uzimane u isto vrijeme.
Hvala

30.04.2015. 00:10

Ne radi se o mogućnosti trudnoće. Iscjedak je rezultat upale u rodnici.

Ana14429

05.05.2015. 00:10

Postovani, imala sam peting sa deckom, i prilikom toga on je samo trljao svoj penis o moje spoljne genitalije, nije svrsio, ali bilo je malo predsemene tecnosti.Proslog meseca sam dobila 6. aprila, sada je 4. maj, a meni je menstruacija uvek isla na 28 29 dana.U toku ovog meseca pila sam Diane 35, medjutim desilo mi se da sam preskocila, pa se plasim da je izgubila na jacini kontracepcijske zastite, i samim tim sto jos uvek nisam dobila plasim se da mozda nisam ostala trudna na bilo koji nacin.Mozda mi hormoni variraju pa ne osecam predmenstrualne simptome, da li Diane ima veze sa timm?Hvala unapred.

05.05.2015. 16:15

Niste trudna niti postoji mogućnost trudnoće u vašem slučaju. Ne umišljajte si.