Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

karlica

30.03.2015. 09:40

Poštovani, imam pitanje i nadam se brzom odgovoru (pisat cu detaljno da me mozete cim bolje savjetovati).
Prošli ciklus trajao mi je 26 dana (što sam pripisala tome da je uranila menstruacija jer nisam bila seksualno aktivna vrlo dugo do prije mjesec dana), ali inače je proteklih mjeseci ciklus bio poprilično redovit -31 dan. Ovog mjeseca menstruaciju sam dobila 20.03. a nezaštićeni spolni odnos sam imala danas vrlo rano ujutro (29.03) za što mi kalendar koji imam na mobitelu kaže da je još uvijek neplodan dan (navodno je prilično točna ova aplikacija za okvirno računanje kod neredovitih menstruacija). Naime plodni dani bi mi trebali krenuti sutra (nisam dosad imala onaj plodni iscjedak koji redovito imam za plodnih dana pa pretpostavljam da stvarno nije plodni dan danas).
Nije došlo do ejakulacije iznutra, ali bio je prekinut odnos, dakle strah me predejakulata u svakom slučaju, iako, još uz to što je prekinut odnos, on nije ušao do kraja u mene ni u jednom trenutku.
Zanima me mislite li da je potrebno da sutra odem po pilulu za dan poslije? (ellaOne) Ako je uspijem nabaviti jer, iz osobnih razloga (a i voljela bih obaviti to potpuno anonimno ako je moguće) ne mogu ići svojoj ginekologinji da mi napise preporuku da kupim tu pilulu već bih morala probati na neki drugi način, rekli su mi u ljekarni da mogu pokušati i na hitnoj ili preko liječnika opće prakse.
Hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.03.2015. 13:10

Sp-sb moguće je. No tri godina ne zanosite, već ste davno trebali biti obrađeni.

30.03.2015. 13:10

Ciklus se gleda godinu unatrag. Dan je plodan. Niste sigurni i sugeriram pilulu za dan poslije.

lana00

03.04.2015. 09:40

Postovani,zanima me kolika je mogucnost trudnoce za vrijeme mjesecnice, s tim da mi je prosla mjesecnica bila 1.3 a ova 1.4. i sutra dan tj 2. dan mjesecnice imala sam nezasticeni odnos,medutim decko nije ejakulirao nikako i nije ulazio do kraja. Zanima me da li uopste postoje sanse? Zahvaljujem unaprijed.

03.04.2015. 23:30

Ne brinite neće doći do trudnoće.

Nikolinaaaaaaaaa

05.04.2015. 00:05

Postovani doktore javila sam Vam se vec jednom da postavim pitanje o mogucnosti trudnoce bez odnosa,nevina sam,sperma mi je ostala na ruci i dotakla sam vaginu nakon 1h.Rekli ste mi da je trudnoca nemoguca.Ali kasni mi menstruacija dva dana,imam poviseno lucenje sekreta.

05.04.2015. 12:10

Trudnoća svakako nije uzrok kašnjenju menstruacije kod vas.

plavicvijet

05.04.2015. 17:35

Pozdrav,mjesecnica mi kasni vec dva dana..nikad mi ne kasni,uvijek dode prije zakazanog datuma na mom menstruacijskom kalendaru.. tjedan dana poslje prosle mjesecnice sam imala spolni odnos s deckom,ali koristili smo kondom i nije svrsio u mene nego je izvadio penis..znam da nekad mjesecnica moze doci kasnije,ali me svejedno strah.. jucer sam imala lagane bolove,ali nista..neman ni iscjedak..mislite li da sam trudna?

05.04.2015. 20:40

Prema opisanom ne bi se trebalo raditi o trudnoći.
O ostalim uzrocima izostanka pročitajte u prijašnjim postevima.

stefani223

14.04.2015. 08:25

Mene također zanima sljedece...

Prije mjesec dana imala sam spolni odnos, nakon tog odnosa napravila sam dva testa za trudnoću da budem 100%sigurna da nisam trudna, ali onda se pojavilo sljedeće.. Dobila sam strašnu upalu mjehura i menstruacija mi je kasnila, prije 2dana dobila sam menstruaciju ali ja koda svaki dan sve vise i vise imam osjećaj da sam trudna.
E sad pitanje je, jesu li testovi 100%sigurni sto se tiče pokazatelja trudnoće??

14.04.2015. 12:15

Imate menstruaciju. O kakvoj trudnoći govorite?

znj

14.04.2015. 12:15

Ovako, nisam nikad imala spolni odnos, ja i decko smo se malo "igrali" nije doslo fo spolnog ondnosa, trljao je svojim penisom po mojoj vagini i svrsio je, i mislim da su mi tada bili plodni dani, dali je moguce da sam trudna?

JustMe88

14.04.2015. 14:50

Poštovani,
zadnja menstruacija bila je 29.03.-03.04., imali smo odnos 08.04. (10.04.ovulacija), kada mogu najranije napraviti test?? I kada se najranije trudnoća može vidjeti ultrazvukom?
Hvala ,lp

14.04.2015. 21:05

Znj, ako je trljao po vanjskom spolovilu koje se zove stidnica neće doći do trudnoće.
Sugeriram da se podsjetite biologije iz osmog razreda.

14.04.2015. 21:05

Justme test u vrijeme menstruacije.
Kad će vam kasniti tjedan dana tek tada se može najranije vidjeti na uzv-u.

helpMe0

20.04.2015. 20:40

Poštovanje,

Da li je moguće da dođe do trudnoće ako je došlo do ejakulacije pritom da je samo vrh splovila (nije ni cijeli glavić) bio unutar vagine. Takodjer da dodam neki detalj , to je bio drugi put, znaci svakako nije moglo biti mnogo sperme (nakon te ejakulacije je izvadjen skroz, i nista nije izaslo, ni kapljica). I za 5 dana odprilike bi trebala dobiti, tako da su ovi dani neplodni zar ne ?

Prijatno.

20.04.2015. 20:55

Ako su neplodni dani zasigurno ne. No ako nisu neplodni onda šansa svakako postoji. U medicini se ne govori o kapljicama nego u egzaktnim brojkama. Ako se radi o ejakulatu onda morate govoriti u mililitrima ejakulata.

Mia15

21.04.2015. 10:25

Postovani,
Imala sam spolni odnos sa deckom, te mu je pukao kondom tijekom seksa i nije siguran jel uspio na vrijeme izvaditi ili je svrsio u mene.
Zadnju menstruaciju imala sam 26.03. I trajala mi je 6 dana, ciklus mi traje 31-32 dana.
Zanima me vase misljenje, kolika je vjerojatnost da cu ostat trudna, buduci da mi nisu plodni dani, te me zanima jel mi savjetujete pilule za da poslije?
Unaprijed Vam se zahvaljujem.

Lana8293

21.04.2015. 12:00

Postovanje.. Imam 21. godinu...zadnju mjesecnicu sam imala 18.3. a zavrsila je 24.3. Menstruacija mi traje 6-7 dana. A ciklus dobivam svakih 35. dana nekada malo urani, ali 35-i dan nikada nece prijeci. Danas 21.4. Sam trebala dobiti menstruaciju, ali nisam imam skroz slabi bijeli iscjedak. U zadnjih nekoliko dana puno imam potrebu za spavanjem i za Hranom. malo me boli stomak i ledja pri dnu. I jak umor osjecam u nogama i zadnje dane me jako zna glava boliti. Odnos s muzem imam cesto i ne koristimo nista od zastite vec 4 mjeseca radimo na trudnoci i tek sada imam ove simptome a grudi me nikako ne bole pa ni sada.. da li postoji mogucnost da sam trudna? I da napomenem vec sam jednom bila trudna, ali za docek 2015. God sam imala spontani. Unaprijed Vam hvala.

Lana8293

21.04.2015. 12:00

I jos sam primjetila da malo cesce idem na wc. I sinoc sam malo kiselinu osjecala u zeludcu, a bol u trbuhu imam pa prestane i stalno tako zadnjih par dana i najlakse mi je kada lezim kada ne hodam i ne sjedim.