Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
10.05.2015. 14:20
Tina, šansa za trudnoćom postoji, no nije velika ako nije bilo ejakulacije u rodnici.
|
leellicaa
|
10.05.2015. 19:55
Imala sam odnose sa deckom bez zastite nije svrsio u mene prije 2 mjeseca sam koristila anti bejbi pilule zbog cista na jajnicima ova dva mjeseca imala sam prekid s tim da zadnji mjesec koristim biljne kapi femisan a. Kasni mi menstruacija nekih 7-10 dana. Da li je moguca trudnoca. Pozdrav
|
vb2304
|
10.05.2015. 20:10
Poštovani,
Imala sam prvi spolni odnos 1.5.,a menstruacija mi je došla par dana nakon,točnije 5.5. Drugi i 3. dan nije bila baš najjača kao inaće,i ja mislim da je došla na vrijeme. Trajala je 5 dana kao i obično. Koristili smo kondom i ejakulirao je po mom trbuhu,ni blizu vagine. I poslije njegove ejakulacije obrisao je i mene i sebe. Sad,od kad se to desilo,dosta me boli trbuh i želudac i muka mi je,glavobolje tu i tamo,umor kao i obično. Da li je moguće da sam trudna ako je on mene dirao s istom rukom na kojoj je bila sperma,a obrisao se? I da li je moguće da sam trudna ako smo koristili kondom i nije ejakulirao u mene? Možda je nešto sasvim drugo,i možda sam previše paranoična,ali sam željela stručno mišljenje i nadam se da ćete mi moći pomoći.
Unaprijed hvala!
|
panta
|
11.05.2015. 01:00
Postovani,
zadnju menstruaciju imala sam 09.04.
Ciklus mi je zadnjih 6 mjeseci bio sljedeci - 28, 31, 29, 30, 32, 27.
Zadnji odnos bio je 26.04.
Danas mi je 32 dan ciklusa i jos uvijek nisam dobila menstruaciju. Danas ujutro napravila sam test na trudnocu prvim jutarnjim urinom i bio je negativan.
Da li postoji mogucnost trudnoce? Da li je prerano napraviti test na 32. dan ciklusa obzirom na prethodne cikuse te da li je prerano napraviti ga 14 dana nakon odnosa?
|
dina2909
|
11.05.2015. 11:10
spermiogram čekamo, pa ne znamo kakav je točno (ali dva puta je došlo do trudnoće, pa valjda nije tako loš , zadnja je bila u prvom mjesecu beta hcg). sada imamo odnose svaki drugi dan pa čemo vidjeti. dajte mi recite kada se vidi iscjedak kao bjeljanjak i da se rastegnuti u tanku nit, dali to znači da je ovulacija već gotova ili će tek početi?
hvala
lp
|
ejlul
|
11.05.2015. 11:50
Poštovani imam jedno pitanje za vas. ja i moj decko smo trebali imati spolni odnos. on je pokušo ga staviti u mene ali nije nikako islo i zanima me dal mogu ostati trudna jer on kaze da nije ejakulirao i odma je presto? prvi put mi je trebalo biti pa se bojim i sva sam zbunjena. hvala
|
|
11.05.2015. 22:35
Ejlul prema opisanom ne radi mogućnosti trudnoće prema opisanom.
|
|
11.05.2015. 22:40
Lelica moguća je trudnoća. Napravite test.
|
|
VB ne radi se o trudnoći. Ne umišljajte si.
|
|
Dina to znači plodne dane, ne govori točno o vremenu kad je bila ovulacija.
|
panta
|
12.05.2015. 10:05
Postovani,
vjerojatno vam je promaknulo moje pitanje pa ga ponavljam.
zadnju menstruaciju imala sam 09.04.
Ciklus mi je zadnjih 6 mjeseci bio sljedeci - 28, 31, 29, 30, 32, 27.
Zadnji odnos bio je 26.04.
Na 32.dan ciklusa ujutro napravila sam test na trudnocu prvim jutarnjim urinom i bio je negativan. Test sam ponovila danas, na 34 dan ciklusa, prvim jtarnjim urinom - negativan.
Da li postoji mogucnost trudnoce? Da li je prerano napraviti test na 34. dan ciklusa obzirom na prethodne cikuse te da li je prerano napraviti ga 16 dana nakon odnosa?
|
jasmina0509
|
12.05.2015. 10:10
Postoovani,
ja i suprug vec nekih 6 mjeseci radimo na drugom djetetu ali nam ne uspijeva. Ciklus mi se zadnjih mjeseci od 30 dana pomaknuo na 39-40 dana. Moja gin kaze d su to anovulatorni ciklusi i prepisala mi je dufastone od 11-25 dana ciklusa. Kaze kako bi to trebalo potaknuti ovulaciju i da bi trebalo pomoci oko ostvarivanja trudnoce. Moje pitanje je : da li je to dobta terapija? Negdje sam citala da dufastone ne pomaze ako se pocne piti prije ovulacije. Mozete li mi, molim Vas, dati savjet je li to u redu, a ako nije kojeli je Vas savijet da pijem te tablete? Hvala Vam unaprijed na odgovoru.
|
|
12.05.2015. 10:25
Panta prema opisanom se ne radi o trudnoći. Ne trebate ponavljati testove.
|
|
12.05.2015. 10:50
Jasmina, uzimajte Duphaston kako vam je ordinirala vaša doktorica. Imajte povjerenja u svoju doktoricu.
|
Nogometas
|
12.05.2015. 16:20
Poštovani,
bio bih Vam jako zahvalan ukoliko bi mi odgovorili na ovo pitanje tj. situaciju.
Cura i ja smo imali zaštićeni spolni odnos na 13. dan ciklusa od 30 dana (prva minuta je bila bez kondoma), kada je doslo vrijeme skinuo sam kondom i svršio po njoj, spletom okolnosti malo je završilo i na nezinoj vagini(visoko gore na vagini), zatim za 15-ak sekundi dok smo dosli do maramica sam to obrisao s nje(brisao sam prema gore kako nebi slučajno spermu približio rodnici). Kroz 15 minuta do pola sata smo ležali i ja sam ju počeo "prstenjačit",(i mislim da se do tad sva sperma sigurno posusila, jer sam i detaljno obriso) pa me brine može li ta sperma koja je eventualno ostala na njezinoj vagini biti odgovorna ta trudnoću? I koje su šanse za to? Napomena: do ejakulacije u rodnicu sigurno nije doslo. Nadam se da će Vam detaljno opisano pitanje pomoći u davanju odgovora.
Unaprijed Vam zahvaljujem na odgovoru.
Lijep pozdrav!
|
ivanp8585
|
12.05.2015. 16:20
Poštovani,
iamo sam spolni odnos s djevojkom 16.04.. Menstruaciju je dobila 03.04. i nakon toga 30.04.
Problem je što inače ima obilne menstruacije koje traju 6 dana, a zadnja menstruacija 30.04. je bila slabijeg intenziteta i trajala je samo 2 dana.
U zadnjih tjedan dana je umorna, osjeća mučnine i dva puta je povraćala. Napravili smo tri testa trudnoće 8., 9., i 11.,05. i sva tri su bila negativna.
Danas je osjećala bol u nižem djelu trbuha, a jučer je imala vodenasti svijetli iscjedak kojeg je bilo poprilično.
Imamo li razloga sumnjati na trudnoću?
Unaprijed hvala
|
|
12.05.2015. 22:35
Nogometas prema opisanom neće doći do trudnoće.
|
|
12.05.2015. 22:35
Ivanp ne radi se o trudnoći.
|
ivanp8585
|
12.05.2015. 23:05
Poštovani,
Razumijem da povraćanje i mučnine ne moraju biti povezani s ginekološkim problemima, ali možete li pretpostaviti razlog tako slabe i kratkotrajne menstruacije?
Također vodenasti iscjedak koji spominjem je čak procurio na hlače kroz uložak. Možete li pretpostaviti što mu je uzročnik?
Unaprijed zahvaljujem.
|
|
13.05.2015. 17:05
Razlog slabe menstruacije; cista, anovulacija, loša funkcija žutog tijela itd.
Iscjedak vjerovatno gardnerela ili trihomonas prema opisu.
|