Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

vin1998

22.07.2016. 11:30

Postovani, imam 18 godina menstruacija mi je od 16 godine bila uredna s kašnjenjem 2 do 3 dana.
zadnja menstruacija mi je bila 15.6 imala san prvi spolni odnos 14.7 koji je bio prekinut u jako kratkom roku jer nismo koristili nikakvu zastitu no i dalje me zanima dali postoji mogućnost za trudnoćom posto i dalje neman menstruaciju i jedino sto mogu primjetit je mala bol u desnom jajniku, nisam radila test, i dali je moguće radi stresa i zabrinutosti to kašnjenje? unaprijed hvala.

Zara1213

22.07.2016. 11:30

Poštovani, Neznam dali sam na pravoj temi al evo pitati cu vas tu...
28.6 sam imala abortus , krvarila sam jako malo ali tjedan dana. I onda sam opet prokrvarila 12.7 neka 3-4 dana , obilno sa ugruscima . 21.7 napravila test i pozitivan ali jako blijed. Da napomenem
Da sam imala odnose sa suprugom . Dali je moguće da je u pitanju nova trudnoća pa da Je nakon 3 tj Od ab pozitivan test ili je moguće da je u pitanju jos hormoni od prošle trudnoće ?

paanicaar123

22.07.2016. 11:45

Postovani,

Imam decka i imamo spolne odnose. Uvijek koristimo kondom i nikada ne svrsi u mene. Kada je decko stavljao kondom stavio ga je na krivu stranu i morao ga je okrenuti, i mene zanima da li postoji mogucnost ako je bilo predejakulacije da zatrudnim od toga? To je bilo prošli mjesec, i dobila sam menstruaciju na vrijeme i sve je bilo normalno. Naime ovaj mjesec trebam dobiti i nabrekle su mi grudi kao i uvijek prije nego sto dobim ali su mi krenule mucnine i povracala sam. Ne znam da li je viroza ili sam trudna? Znaci uvijek imamo zasticeni odnos sa kondomom i prekinuti snosaj, zanima me dali je moguca trudnoca od predejakulacije? Takoder me zanima da li je moguca ovulacija ako sam trudna? Zanima me kakva je mogućnost prenosa spremija pomoću prstiju ili tako nešto? I iz svega navedenog da li postoji mogućnost trudnoće? Hvala lijepa

Lijep pozdrav

lasta123

22.07.2016. 11:50

Poštovani , molim vas da mi odgovoritr,
Naime zadnju menstruaciju sam imala 4.5 ali nisam inala odnos do 29.6 tek tada, ali mi jos mjesecnica nije stigla do tog odnosa, ugl ja i moj momak imali smo odnos gdje on orvi put nije svrsio nikako, drugi put nakon 4h je svrsio ali izvan mene nakon 10 sek., kasnije se okupao i stavio ga na koju minutu ali nije svrsio nikako, 1.7 sam isla na uzv i rekli su mi da mi podni dani ce tek za 4 dana , nakon 13 dana sam radila beta hcg i bio je negativan , sto vi mislite da li je moguca trudnoca,?

Lijep pozdrav

dea26

22.07.2016. 12:10

Postovanje, ovako zadnja menstruacija je bila 05. 06., ciklus mi traje od 33-35 dana, zadnjiodnos sam imala nekih 5 dana prije ocekivanje menstruacije bez zastite i bez ejakulacije, koja sad kasni nekih 13 dana. U ovom razdoblju u kojem mi kasni pila sam amtibiotike 8 dana za streptokoknu upalu grla, pocela sam s novim rezimom prehrane i otisla sam na more, pa me zanima kolika je mogucnost trudnoce i dali sve ovo moze utjecat na kasnjenje? Imala sam prije tjedan dana lagane grceve i bolne grudi, sad samo bolne grudi. Hvala na odgovoru

premijer123

22.07.2016. 12:15

Postovani, moram Vas nesto pitati i ako znam da nema osnove.

Naime, preksinoc dok sam bila sa momkom, stavio mi jw prst u rodnici, mislin da je bilo do kraja. Nakon toga, izvadio ga i samo vrhom penisa usao u mene. Malo mw zaboljelo i makao ga.Nakon toga su nam se dodirivali polni organi ( nije doslo uopste do ejakulacije ,kao ni do predejakulacije)

Postoji li mogucnost trudnoce?

Da napomenem to vece kad aam dosla kuci ,dobila sam menstruaciju koja je dosla na vrijeeme i sa redovnim simptomima.

Hvala unapred na odgovoru.

Srucicka5

22.07.2016. 21:45

Imala sam nezasticene odnose 25 i 22.6 s time da nije svrsio u mene, medjutim 22 smo nakon prvog svrsavanja seks imali opet za pola sata a on je oprao spolovilo prije tog drugog seksa. Tog 22 mi je takodjer bio 3 dan menstruacije i zadnji dan. Uzimam kontracepciju, medjutim taj mjeces sam zaboravila popiti jednu tabletu koju sam nadoknadila drugi dan, takodjer nisma ih pila u tocan sat. 2.7 sam pocela osjecati jaku bol u dojkama i donjem dijelu trbuha te sam cesto mokrila. Mislila sam kako me dojke mozda bole zbog pilula, te sam prestala piti tablete i ostale su mi jos 3 do kraja kutije. Drugi dan bol u dojkama je prestala. Za 4 dana sam imala krvarenje koje je bilo krvavo smedje, ali tako sam imala od kad pijem kontracepciju. 3 dana nakon sto je krvarenje zavrsilo primjetila sam svjetlo smedji iscjedak te lagani svrbez i peckanje u rodnici. Za 2 dana sam primjetila svjetlo rozi iscjedak te pecenje kod mokrenja. Taj rozi iscjedak je bio samo na papiru kad sam se obrisala. Sada imam zuti iscjedak i jos uvijek je prisutno pecenje kod momrenja i bol u trbuhu kako osjecam oko jajnika pa se prosiri na cijeli donji dio trbuha, takodjer povremeno osjecam i bol u zdjelici i ledjima. Jos osjecam neko kao peckanje u grudima, te bol negdje oko pazuha. Jucer sam napravila test znaci mj dana od zadnjeg odnosa i bio je negativan. Zanima me da li jos postoji mogucnost trudnoce iako je test pokazao drugacije? Da li je to mozda jos rano da test pokaze tocan rezultat?

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.07.2016. 00:25

Srucicka ne radi se o trudnoći, uzimate pilule.
Iscjedak je rezultat upale u rodnici.

23.07.2016. 00:30

Vin prema opisanom ne radi se o trudnoći.

Zara test je pozitivan jer još beta hcg od prošle trudnoće nije pao na negativne vrijednosti ili se radi o rezidui nakon pobačaja.

Panicar nemam ja vremena odgovoarati vam na elementarne stvari. To služi forum pa ga prevrtite od početka do kraja za takve banalne stvari.
U vašem slučaju ne radi se o trudnoći.

Dea prema opisanom vjerovatno je upala odgodila nastup menstruacije. Ne vjerujem da se radi o trudnoći.

Premijer, neće doći do trudnoće a i dobila ste menstruaciju.

Burazer

24.07.2016. 12:15

Lijep pozdrav,
Vodili smo odnos s zaštitom, onda sam kasnije skinuo kondom i par puta ušao penisom u vaginu na jako kratko (4, sec)..a nakon toga smo prestali s odnosom i ja sam onda tek kasnije ejakulirao..
Zanima me jel ima kakve šanse za trudnoću , pošto sam skinuo zaštitu i na kratko nastavio odnos?

24.07.2016. 16:50

Šanse nisu velike jer niste bili pred ejakulaciju niti ste ejakulirali.

Jacaxxx

28.07.2016. 16:55

Dobar dan, poštovani..
Neplodni dani, nevinost i samo međusobno trljanje polnih organa bez direktne ejakulacije u vaginu.. da li je trudnoca moguca? Lijep pozdrav

28.07.2016. 23:05

Nije moguća. Trljanjem nitko nije zatrudnio.

dea26

28.07.2016. 23:15

Zahvaljujem Vam na odgovoru, prije tjedan dana sam Vam se javila, sad imam jos jedno pitanje, menstruacija jos nije dosla, sad kasni oko 20 dana, danas sam napravila test i negativan je, ja i dalje imam simptome pms-a, bolne grudi, blage bolove u trbuhu,koliko je moguce da mi stitnjaca utjece na izostanak menstruacije, jer zadnji nalaz hormona je dosta los, inace imam hipotireozu i pijem terapiju vec 11 godina? Planiram otici i na pregled kod ginekologa, sad mi je lakse kad je trudnoca iskljucena.

Hvala unaprijed

marijuca88

29.07.2016. 12:10

Poštovani,
Zadnja menstruacija mi je počela 13.07. Imala sam nezaštićeni spolni odnos 15.07, za vrijeme trajanja menstruacije. Bila je nešto oskudnija i kraća nego inače (završila je 17.07.). Trudnoću ne planiram. Ciklusi su mi inače redoviti, 28-29 dana, i simptome ovulacije uglavnom imam od 12-16 dana. Međutim, ovaj mjesec nisam primijetila simptome ovulacije koje inače osjećam, a grudi su mi postale natečene i bolne već 15-16 dan ciklusa (inače postanu takve oko 7-10 dana prije menstruacije. Drugim riječima, aimptomi PMS-a kao da su došli prerano. Napominjem da sam od pred tjedan dana na godišnjem, a promjena ritma života i prehrane mi ponekad utječu na ciklus. Zanima me kolike su šanse za trudnoću, te može li ginekolog pregledaom ovako rano (za 3 dana recimo) ustvrditi je li dočlo do začeća. Puno hvala.

29.07.2016. 19:55

Dea svakako da nepravilan rad štitnjače može poremetiti ciklus i uzrokovati izostanak menstruacije.