Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
29.07.2016. 19:55
Marijuca trudnoća se može ustvrditi testom u vrijeme menstruacije. Prema opisanommislim da se ne radi o trudnoći.
|
ivana199015
|
01.08.2016. 22:35
Poštovani,
želim početi piti kontracepcijske pilule. Moj mi je ginekolog izdao uputnicu za vađenje krvi, i analizu urina. Međutim, nisam ga pitala, ukoliko se dogodi da ostanem trudna u međuvremenu do slijedeće menstruacije, koja je uskoro. Dali će se iz iste analize krvi i urina isto i vidjeti? Idem to obaviti za nekoliko dana.
Znam da će menstruacija izostati ukoliko jesam, ali me također zanima i odgovor na ovo.
Hvala!
|
|
02.08.2016. 18:30
Neće se vidjeti iz nalaza krvi i urina da li ste trudni.
Za to je potrebno napravite beta hcg iz krvi koji se rutinski ne izvodi kod običnog vađenja krvi i osnovnih laboratorijskih pretraga.
|
aaa1
|
10.08.2016. 17:10
Poštovani,
Dobila sam menstruaciju 06.07 i traja je do 10.07. i bila je slabija nego inače,a dva dana su me jako bolili jajnici ali ne stalna bol nego zaboli i traje najviše pola sata i prestane i tako je bilo dva puta.Ponovno sam dobila 18.07 i traja je 7 dana i bila je kao i inače. Poslije toga sam imala spolni odnos par puta sa zaštitom i dva puta bez.Prvi puta bez je trajalo samo nekoliko sekundi, drugi put je bio prekinuti snošaj.Prije 3 dana počeo mi je prvo smeđi iscjedak kao kad ću dobiti menstruaciju i nakon toga počela je krv ali svjetlije boje i smeđe.Imam bolove u donjem dijelu stomaka,bole me jajnici,leđa i znam se na trenutak osjećati slabije.Zanima me dali postoji mogućnost trudnoće i dali mogu napraviti test dok mi ovo traje.
|
|
10.08.2016. 19:40
Prema opisanom ne radi se o trudnoći. No sugeriram UZv jer ste imali menstruaciju 2x na mjesec.
|
aaa1
|
11.08.2016. 00:10
Zaboravila sam reći da mi ovo sad jako slabo curi pa se bojim da to nije "lažna menstruaciju" i zanima me jel mogu napraviti test dok to još traje za svaki slučaj. Imam 17 godina i brinem se.
|
|
11.08.2016. 15:00
Napravite test po završetku krvarenja.
|
comile11
|
12.08.2016. 03:20
Postovani,ovde muskarac imam 18 god. i pre 4 dana imao sam prvi seksualni odnos sa svojom devojkom. Imali smo odnos sa zastitom i sve je bilo uredu,ja sam na pocetku probao da joj gunem bez zastite,ali nisam uspeo,uslo je samo pola glavica. Posle toga smo stavili zastitu i kada sam pokusao da gurnem usao je ceo,ona je osecala male bolove ali nista se nije desilo,nije bilo krvi i mislim da himen nije pukao.Kada smo zavrsili i kada sam ga izvadio video sam da u kondomu ima malo sperme,ali kondom nije bio busan i nije pukao tako da nista nije iscurelo,tek kada smo skinuli zastitu ja sam izbacio spermu.Kada smo zavrsili sve je bilo uredu,tek uvece ona je pocela da oseca bolove u stomaku i od tog dana,vec 4 dana nju boli stomak,malo je bole i jajnici i nekad joj je muka, Ona bi trebala da dobije menstruaciju ovaj mesec izmedju 18 i 22. Inace menstruacija joj nekada kasni nekoliko dana. Zanima me posto sam neiskusan,da li moze ona da ostane trudna ako smo probali bez zastite i on nije usao ceo,a i nisam izbacio spermu? I sta da radimo ako joj menstruacija kasni,da li da uradimo test za svaki slucaj?
Hvala unapred
|
|
12.08.2016. 22:55
Prema opisanom neće doći do trudnoće.
|
12345k
|
14.08.2016. 12:35
Postovani doktore imam par pitanja i molim vas da mi odgovorite
Nikad nisam imala spolni odnos i zanima me da li moze doci do trudnoce ako decko dira svoje spolovilo, nakon toga opere ruke i onda nakon nekog vremena dirne moje.. Naglašavam da nije došlo do ejakulacije i da je on dirao samo dno spolovila a ne vrh.
On me uvjerava da nemam razloga za paniku ali ja sam kao što i vidite totalno neiskusna po tom pitanju i ne želim se upuštati u ništa ozbiljnije dok se bojim takvih stvari(naprosto se bojim da on ejakulira igdje blizu mene) a vi mi recite je li moj strah uzaludan?
|
|
15.08.2016. 11:25
Trudnoća nije moguća na ovaj način, a vama sugeriram da i dalje nemate odnose dokle god se bolje ne educirate.
|
Mistik3
|
15.08.2016. 11:25
Poštovani!
Dečko i ja smo imali odnos nakon cega je on svrsio i samo je obrisao svoj polni organ, i odmah posle toga smo opet vodili ljubav. Pa je l ima sanse da su neki spermatozoidi ostali... Kolike su sanse da sam trudna? Bili su mi plodni dani.
|
|
15.08.2016. 17:40
Šansa za trudnoćom svakako postoji.
|
Lisa44
|
27.08.2016. 23:40
postovani
imala sam odnos 09.07.2016 iposle toga sam imala redovnu menstruaciju kao i uvijek.od tada nisam odnose sve do 23.08.2016 i ocekivala sam menstruaciju do 25.08 ali kasni pa sta bi moglo da bude?
danas samuradila test i negativan je sta bi moglo biti?
HVALA
|
premijer123
|
28.08.2016. 12:15
Postovani, menstruaciju sam dobila 14.08.,a proslu 21.07. Ince,dobijam ih od 25og-28g dana. Ali ,u poslednje vrijeme na 25 dan.
18og avgusta (peti dan menst.) , traje mi pet,sest dana,kako kad, momak je samk vrhom polnog organa usao u mene. Tad mi nisu bili plodni dani, a i nije doslo do seksualnog odnosa uopste,momak je tek kasnije ejakulirao. Moje pitanje je da li postoji sansa za trudnocom, a i svakako dok traje menstruacija ( i ako je vec bila pri zavrsetku) tad nisu plodni dani? Po kalendaru koji sam nasla na nef,moji plodni dani tek su od 21og avg.
Dakle, sansa za trudnocom ne postoji?
Hvala
|
premijer123
|
28.08.2016. 16:25
I da napomenem još jednom, ušao je na par sekundj,nije do kraja, jer sam inače uska, pa sam mu rekla da prestane,malo me boljelo. A ejakulirao je kasnjje,jer sam ga ja oralno zadovoljila.
Samo me interesuje da ki su neplodni dani dva dana pred menst. i posle menstr. ? Po nekim mojim procjenama ,trebam dobiti osmog sept.Menstruacije su mi da naglasim tacne,od 25og do 28og dana sa uobicajenim simptomina.
Dakle,sansa za trudnocom ne postoji?
|
|
Poštovani, pisala sam vam prije zbog zasticenog prvog spolnog odnosa, imam 19 godina.
imala sam prvi odnos 1.7 pa opet 2.7 sa zastitom, i kasnila mi je menstruacija i koliko sam bila pod stresom dobila sam visoku temperaturu..
otisla sam kod ginekologa 8.8. i rekla mi je da nisam trudna i da bi menstruacija trebala doci, i dobila sam je odmah iduci dan.. 6-7 dana je trajala kao i inace kao sto traje
menstruacije su mi bile
28.2
7.4
16.5
17.6. i eto dobila sam posljednju 9.8, mogu li iskljuciti mogucnost trudnoce s tim da sam pod neprestanim stresom pa malo vise mokrim...
|
luciana555
|
Dobar dan..
ovako zadnju menstruaciju sam imala 27.7 a spolni odnos 16.8 (zasticen) s tim da decko u kondom i nije nesto posebno svrsavo skroz malo ..
menstruaciju sam trebala dobiti 24.8 ali eo 4 dana vec kasni
pisalo je da plodni dani zavrsavaju 11.8 da li je moguca trudnoca
ja imam vec 5 dana bolne grudi i ponekad pocne boliti doljnji dio stomaka na 1 minutu
imala sam proliv 2-3x kao i kad trebam dobiti ali menstruacije nema dali se trebam brinuti
|
dora12345
|
Poštovani,
imala sam spolni odnos sada s 23.na 24. 8.2016. i svrsio je dvaput u mene, ja inace nemam redovan cikus u isti dan, ali u zadnje vrijeme dobijem menstruaciju 28. u mjesecu (na današnji dan, još je nisam dobila) i ciklus mi traje 28-30 dana otprilike a menstruacija mi traje oko 5 dana. grudi mi nisu otecene kao inace sto budu pred mentroaciju, postoji li mogucnost trudnoće?
hvala!
|
|
29.08.2016. 00:40
Lisa o uzrocima kašnjenja menstruacije pročitajte u prijašnjim postevima koji govore o tome.
Koje je kod vas uzrok dista ne znam.
|