Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

Pupica1730

31.08.2016. 11:55

Trenutno nemam menstruaciju, rodila sam prije 5 mjeseci i još nisam dobila prvu menstruaciju. Mene je zanimalo jesam li prerano napravila test ukoliko se dogodila ovulacija na dan odnosa (31.07.) ili par dana kasnije. Danas sam ponovno napravila i bio je negativan, prošlo je mjesec dana od zadnjeg odnosa pa pretpostavljam da je onda točan.

lala365

31.08.2016. 21:00

Poštovani,
Pijem Lindynette 20 već godinama, prije jedno dva mjeseca sam zaboravila popiti tabletu duže od 12 sati, a imala sam odnos u tom vremenskom periodu, napravila paniku, popila dvije tablete odjednom, otišla kod ginekologa i rekla je da je mogućnost trudnoće isključena. Od tog odnosa do kraja blistera nisam imala odnose. Uredno sam dobila dvije menstruacije nakon toga koje su trajale kao i sve ostale prije. Samo me zanima je li moguće da se tijekom uzimanja tableta ostane trudan, radi zaboravljanja/neadekvatnog uzimanja, a da se menstruacija ipak normalno javlja zbog utjecaja tableta? Pretpostavljam da je apsurdno i pitati, ali moram se uvjeriti, jer u tom slučaju mislim da onda imam neki problem nevezan uz trudnoću te moram hitno otići na pregled. Hvala Vam unaprijed i ispricavam se na eventualno konfuznom pitanju.

Dejan Šakoronja, dr. med.

31.08.2016. 21:05

Točan je. Ne radi se o trudnoći.

suncokret555

01.09.2016. 22:00

Postoji li mogucnost trudnoce ako sam 24.08. dobila posljednju mjesecnicu, koja traje 5 dana, a 30.08. sam imala spolni odnos s deckom, kod kojeg je puknuo prezervativ. Ciklus mi gotovo svaki mjesec traje tocno 26 dana. Hvala...

Marta2712

02.09.2016. 10:20

Poštovani doktore,
molila bih Vas da mi kažete da li postoji mogućnost trudnoće. Dakle situacija je sljedeća; dobila sam menstruacije 31.8.2016.; i trajala mi je 2 dana...s tim da je krv bila vidljiva samo prilikom brisanja; vrlo oskudna je ta menstruacija. Spolne odnose sam imala sa partnerom sa prekinutim snošajem bez kondoma. Zadnja normalna menstruacija mi je bila u razdoblju od 7.8.-11.8.2016.
Pa me zanima da li postoji mogućnost da je ovo lažna menstruacija?

S poštovanjem

Ferdo999

02.09.2016. 10:20

Pitanje !
Da li je moguce da djevojka ostane trudna ako joj za vrijeme ovulacije curi sukrvica, a menstruacija kasni 13 dana...pila je i antibiotike a bojimo se napravit test ? Unaprijed hvala !

02.09.2016. 16:35

Suncokret još uvijek su neplodni dani i ne bi trebalo doći do trudnoće.

Marta prema opisanom moglo bi se raditi o trudnoći. Svakako napravite test na trudnoću.

Ferdo dakako da je moguća trudnoća. napravite test.

iceman7812

02.09.2016. 16:40

Poštovani doktore,

moliim Vas za pomoć oko rješavanje jedne dileme.
Djevojka je imala sljedeći ciklus menstruacija: 24.-28.lipnja, 17.21. srpnja, 9.-13. kolovoza, trajanje mjesečnice 5 dana, duljina ciklusa 25dana. 31.7 imali smo prvi spolni odnos posto je ona bila djevica, 5.7 i 7.7. također spolni odnos. Svi odnosi bili su zaštićeni (kondomom), tokom spolnog odnosa nije doslo do pucanja kondoma i svaki put ja sam ejakuirao u kondom van nje. 9.8. nastupila je mjesecnica i sljedeci spolni odnos smo imali 21.8, 28.8 i 30.8.. Sljedeća mjesečnica trebala je stići 1.09. no ona kasni. A djevojka paničari. Djevojka ima 18g i samnom su joj ovo prvi spolni odnosi. Da napomenem, nikad u toku spolnog odnosa nije doslo do pucanja kondoma ili do spolnog odnosa bez kondoma. Prije svakog spolnog odnosa na njezin zahtjev obrisao sam sve u području penisa sa vlažnim maramica (pa čak i noge), nakon toga još sa ručnikom, nakon ttoga sam obrisao ruke sa novim vlažnim maramica, te ih dodatno obrisao u ručnik. Poslije svega toga sam stavljao kondom. Svaki spolni odnos smo imali na ovakav način (sa tim svim brisanjima).
Molim Vas da mi objasnite, da li postoji mogućnost trudnoće na ovaj način (posto su spolni odnosi vecinom bili unutar neplodnih dana)? Da li je potrebno napraviti test trudnoce za koji dan ako nema mjesecnice? Ili je za nedolazak mjesecnice kriva njezina panika?
Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru

topnik88

02.09.2016. 20:55

Postovani,
Zanima me da li tecnost koja se luci tokom odnosa (ne ejakulat, vec sluz iz zlijezda..) moze biti plodna ako se dogodila ejakulacija 4~5 sati prije tog odnosa,nakon cega sam se okupao...
Tokom kasnijeg odnosa nakon tih 4 do 5 sati nije bilo penetracije vec sam rukom dotakao par puta spolni organ koji je tad bio mokar od te sluzi, te stavljao prste u vaginu djevojke. Da li je moguca trudnoca .. nisu plodni dani. Nadam se da ste shvatili pitanje. pozz

02.09.2016. 22:50

Iceman ovako prema opisu mislim da se ne radi o trudnoći doduše ako niste bili previše subjektivni.

Topnik prema opisanom neće doći do trudnoće.

iceman7812

Poštovani doktore,

samo da se nadovežem na prijašnji upit.

Krivo sam naveo trajanje mjesečnice: trajanje iznosi 23 dana. (te sam krivo naznačio datume spolnih odnosa 5.8 i 7.8)

S time da je djevojka do sad uvijek pred mjesečnicu osjećala bolove u donjem dijelu leđa, te u trbuhu. No pred prethodnu menstruaciju nije imala nikakve bolove i menstruacija je dosla u zakazani dan navečer.

No najviše smo zabrinuti, što sad nema nikakvih simptoma da bi trebala dobiti mjesečnicu (nema bolova, nema iscjetka, ništa). S time da od jučer navečer hoda svako malo na wc pišati.

Hvala na odgovoru

anonimna11

03.09.2016. 10:50

Poštovani doktore, sinoć sam s dečkom eksperimentirala u seksualnim iskustvima te mi je, nakon što sam ga zadovoljila rukom stavio penis (cca 4 cm) u rodnicu... Tijekom njegove uzbuđenosti izlučivala se sluz, a meni su ovih dana plodni dani. Naime, njegov je penis bio u mojoj rodnici cca 5 sekundi pa nisam sigiurna je li moglo doći do trudnoće. Zanima me još je li moguće da je to bio predejakulat, no on kaže da nije bio blizu orgazma. Ili se predejakulat izlučuje par sekundi prije sperme? Bila bih Vam jako zahvalna kada biste mi odgovorili.

Anonimus12345

03.09.2016. 13:05

Postovanje,
Zanima me je li moguce da sam trudna ukoliko je partner slucajno stavio kondom s krive strane, okrenuo ga i stavio na pravu stranu. Bojim se da nije kondom (vanjska strana) pokupio takozvani predejakulat (jer ga je on stavio pa okrenuo) u kojem zna biti spermija te da je to moglo dospjeti do jajovoda? Ejakulacije je bila vani nakon odnosa ( izvan rodnice).
Da napomenem da imam savrseno pravilan ciklus od 28-29 dana svaki put, a prema proracunu bili su neplodni dani. 11.8. Pocetak ciklusa(pocetak menst.) A ovo se zbilo jucer tj. 2.9..
Veliki sam panicar, imam li razloga za brigu?

03.09.2016. 19:20

Iceman ja tu nisam da vas ispravljam. lijepo se saberite pa sve ponovno napišite.

Anonimna pročitajte topic o predejakulatu. Da li je partner ejakulirao ili nije?
Ako nije neće doći do trudnoće.

Anonymus neće doći do trudnoće.

Anonimus12345

Zelim jos samo napomenuti da je okretanje kodoma bilo brzo (nije ga skroz stavio i skinuo, vec samo na vrh) ... te sto se tice predejakulata procitala sam da se to luci par sekundi prije ejakulacije, a partner kaze da nije bio blizu niti u trenutku kada je stavljao kondom niti prije toga. Molim vas da odgovorite. Ima puno upita, a ovaj je bas specifican. Lp