Autor
|
Poruka
|
Pomoc12345
|
09.09.2016. 00:55
Poštovani doktore,
Zadnja menstruacija bila mi je 17. Srpnja i trajala je 6 dana kao i obicno, ciklusi su mi inace produženi i dobivam svakih 35-40 dana menstruaciju no sad vec kasni 12 dana. 10. Dan kasnjenja napravila sam test koji je pokazao negativan rezultat, posljednji odnos bio je 02.08. Imam li razloga za brigu sto se tice trudnoće? Odnos nije bio riskantan ni najmanje jer stvarno jako pazimo oko toga svega. U zadnje vrijeme izgubila sam 4-5 kg i bila dosta pod stresom te dobila posao. Osjecam laganu bol u grudima na dodir, mozete li mi reci moze li taj gubitak kilograma i stres biti razlog kasnjenja ili izostanka menstruacije i mogu li se pouzdati u rezultat testa? Imam 18 godina ako to sto znaci i znalo mi se događati da mi ciklus preskoči jedan mjesec pa dođe. Oprostite na dugoj poruci
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
09.09.2016. 22:50
Ne radi se o trudnoći. Sami ste naveli moguće uzroke kašnjenja menstruacije.
|
tinchyy94
|
13.09.2016. 20:15
Poštovani,
zadnja menstruacija je bila 18.08 ciklus mi je uglavnom između 26-28 dana. Proteklih mjesec dana nisam imala odnos,naime nemam nikakvih simptoma da budem dobila menstruaciju,osim napuhnutosti. Postoji mogućnot da je prošla mensturacija bila lažna(bila je obilna kao i uvijek i trajala je 6 dana). Molim Vas odgovor.
Hvala,lp!
|
teica777
|
14.09.2016. 11:05
Book mjesecnica mi je preskocila 1 mj, sljedeca bi trebala doci za pet dana. Odnos s prekinutim snosajem te sam nakon 15 dana napravila test koji je negativan. Mjerim bazalnu temperaturu i bila je 36.7 a zadnjih dana je 36.5, jel to povisena? da li se mogu pouzdati u test? Odnos je bio prekinuti snosaj no nije ga izvadio sekundu prije vec 10ak sekunda pa me to ni ne muci toliko.. Grudi su mi bolne, iscjedak je oskudan skroz, akne su tu.. Samo me muci vjerodostojnost testa.. Napominjem da je jedna mjesecnica preskokla zbog mrsavljenja no sve je i redu s ginekoloske strane. Hvala
|
smedacura
|
14.09.2016. 11:50
Pozdrav doktore
Posljednju mjesečnicu sam trebala dobiti 20.8. No međutim dobila sam ju 24.8., kasnila je 4 dana. 21.8 sam imala nezaštićen odnos. Dečko ga je izvadio ranije, izdr*** i svršio po stomaku. Postoji li mogućnost trudnoće? Jesu li bili neplodni dani iako je kasnila?
|
misszabrinuta
|
14.09.2016. 12:20
Postovani, imam 20 godina no nisam imala odnose. Ovo ljeto imala sam avanturu dok sam bila na moru. Bili smo u moru i nisam sigurna da li je on svrsio ili nije. Imali smo i kupaci na sebi, ali ja sam mu bila u krilu i sad ako je svrsio da li postoji mogucnost da je sperma usla u mene? S obzirom da imam redovite menstruacije svakih 20-24 dana i traju 3-4 dana uz slabija krvarenja, da li postoji mogucnost za trudnocu s obzirom da mi je danas 21. dan? To se dogodilo 18.8.2016. a par dana kasnije sam dobila menstruaciju, iako sad nisam sigurna da je to to jer je bila smeđkaste boje, tj dosta tamnija nego inace? I da li bi do sada vec trebali biti neki ociti znakovi trudnoce ( nesvjestice, mucnine, debljanje)?
|
|
14.09.2016. 16:20
Tinchy prema opisanom vjerovatno nije lažna.
|
|
teica možete se pouzdati u test. Ne radi se o trudnoći.
|
|
Smedacura neplodni su. Dobili ste menstruaciju. ne radi se o trudnoći.
|
|
Misszabrinuta prema opisanoj situaciji šansa za trudnoćom ne postoji.
|
misszabrinuta
|
14.09.2016. 22:00
Znaci da nemam razloga za brinut? Da pricekam jos par dana dok ne dode? Ipak je te 21.dan. Hvala na odgovoru
|
misszabrinuta
|
14.09.2016. 22:10
Znaci da pricekam jos par dana, trebala bi doc menstruacija? I nemam razloga za brinut? Hvala na odgovoru
|
Tina1311
|
15.09.2016. 01:20
Postovani,
Zadnju menstruacijj sam imala od 11.8.- 15.8. (3 mjeseca imam svakih 28 dana,prije je znala svakih par mjeseci dolaziti svaih 28-35 dana). Nakon toga sam 19.08. imala nezasticeni spolni odnos kada je partner svrsio u mene. Prosli tjedan u ponedjeljak sam se probudila sa napuhnutim trbuhom kao da sam jela a ovaj tjedan sam pocela osjecati bolove kao kad imam menstruaciju (danas osjecam bol cijelj dan ali ne jaku) i povremeno me zabolio desni jajnik. Trbuh mi je sada konstanto napuhnut,mozda je i razlog sto zbog stresa ili cega vec vise jedem.Menstruacija mi kasni 7 dana.Radila sam jucer navecer i danas ujutro test,oba su pokazala slabasnu drugu crtu (barem mislim,jer sam jako zabrinuta i valjda si ju nisam umislila),. Zanima me dali bi bolovi mogli biti simptomi rane trudnoce? Hvala Vam na odgovoru
|
|
15.09.2016. 12:40
misszabrinuta, tako je.
|
|
Tina vjerovatno se radi o ranoj trudnoći. Napravite beta hcg iz krvi.
|
tinchyy94
|
Poštovani,
Danas je 28 dan ciklusa i još nisam dobila menstruaciju, moram li se zabrinuti?
|
aaa1
|
15.09.2016. 16:10
Poštovani,
Imam jedan problem koji me muči. Znači prije menstruacije me bolio dolje stomak i imala sam sve siptome kao kad trebam dobiti menstruaciju. Nakon par dana dobila sam menstruaciju ali prvo je počeo smeđi iscjedak i onda krv ali u jako malim količinama pomijesano sa smeđom bojom. Imala sam spolne odnose ali smo koristili prekinuti snošaj i ostalo sa zaštitom. Menstruacija mi je prestala a dok je trajala nije me bolio stomak i sada kada je prestala ponovno me poćeo boliti dolje stomak i leđa,grudi su mi ostale nabubrene i zna mi biti loše. Zanima me jel postoji mogućnost da sam trudna? Kod ginekologa sam naručena 20.09 a ja se bojim da mi se stanje nebi pogoršalo jer ne znam dali je normalno da me tako svaki dan boli i ne prestaje.Molim vas jel mi možete dati neki savjet što da radim, da pričekam 20. ili da odem na hitnu.
|
|
15.09.2016. 22:30
aaa1 pričekajte 20.9. PRema opisanom mislim da se ne radi o trudnoći no za svaki slučaj provjerite to testom.
|
|
15.09.2016. 22:35
Tinchy ne trebate brinuti.
|
aaa1
|
16.09.2016. 10:10
Poštovani,
Napravila sam jutros test na prvi jutarnji urin i bio je negativan. Jel možda znate od čega imam ovakve bolove i ostale simptome?
|