Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

Marijapg79

19.09.2016. 23:00

Postovanje,
Imam 37 godina i moja nedoumica je sledeca: Redovna menstruacija je pocela 17.08.2016. i trajala je po obicaju 7 dana. Sledecih sedmicu dana (24.08.-31.08) sam konstantno imala braon iscjedak sto svih ovih godina nije bio slucaj. U toj sedmici sam imala odnos bez ejakulacije.
31.08.2016. sam opet dobila menstruaciju i trajala je sigurno 5 dana sa svim standardnim simptomima. Od 6.09. sam konstantno imala odnose sa ejakulacijom i vec 12.09. pocela da osjecam konstantnu glavobolju, grceve u donjem dijelu stomaka, bol u ledjima, blagu vrtoglavicu.
Interesuje me da li se druga menstruacija u ovom slucaju moze posmatrati kao redovna ili smatrate da je samo u pitanju ovulatorno krvarenje i da li i kad je moglo doci do zaceca (ukoliko je uopste doslo ali moj unutrasnji osjecaj je da jeste). Moram da napomenem da sam do sad imala redovne cikluse bez izuzetka u trajanju od 25-27dana.
Test cu svakako odraditi ali me interesuje i ovaj slucaj sa dvije menstruacije u toku mjeseca.

Hvala,

ivaaa88

20.09.2016. 01:00

Postovani doktore imam pitanje za vas, imala sam zasticen odnos nekoliko puta.Vrijeme pocetka ciklusa je 13.09 i poceo je uz uobicajne bolove ali sa malim iscjedkom krvi, i slijedecih dana je i dalje bilo malo krvi tek danas 6. dan je pocelo malo vise i od jutros i tjekom dana i sada uvjece je po malo curjelo.Do sad ciklusi su uvjek bili obilni ali ovako nikad...nadam se da se ne radi o trudnoci

anonimus2030211

20.09.2016. 12:00

Postovani doktore, decka sam zadovoljavala rukom i oralno, bilo je neke tekucine, verovatno sluz ili predejakulati, pa je nakon pola minuta-minut usao delom spolnog organa u moju rodnicu jer sam jos uvek nevina. to je trajalo oko 2-3 minuta i onda je ejakulirao ali izvan, posto ga je morao izdr**** sam kako bi svrsio. da li je moguca trudnoca ovim putem ako su bili plodni dani, ili cak dan ovulacije, ako nije bilo ejakulacije, nego samo od te tekucine koja se pojavljivala i kada sam ga zadovoljavala?
t
akodje bih vas htela pitati da li je moguce ostati trudan samo od ''trljanja'' spolnih organa? to smo uradili pre dva meseca i od tada mi menstruacija traje dan ipo do dva, a treci dan je smedji iscedak pa sam se zabrinula da se slucajno ne radi o laznoj menstruaciji? inace sam na dijeti vec 9 meseci, pre dijete mi je menstruacija trajala 5 dana, kasnije se smanjila na 3 i da li je moguce da se zbog dijete jos smanjilo trajanje menstruacije? i da li dijeta utice i na plodne dane?
Hvala unapred!

Ekonomist

20.09.2016. 18:35

Postovani,da li je moguca trudnoca ako je usao (nekih 2 cm ) i svrsio u tom trenutku ?

Kljsz

20.09.2016. 18:35

Postovani, Imam 18 godina, a djevojka 16. Planirali smo da naš prvi put bude uskoro, a oboje smo htjeli znati da li će to nju boliti i iz znatizelje smo pokusali, nas odnos je trajao oko 3 min sa prekidima, bez zastite, naravno nisam ejakulirao i zeleo bih da napomenem da je bila u neplodnim danima, kao i da nije doslo do probijanja himena, s obizrom na preejakulacijsku tecnost da li je trudnoca uopste moguca? Hvala unapred.

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.09.2016. 22:50

Ekonomist ako je ejakulacija obavljena u rodnici pa i tako plitko naravno da je moguća.

20.09.2016. 22:50

Kljsz prema opisanom nije moguća.

20.09.2016. 22:55

Marija nešto od ovih krvarenja niej bilo menstruacija, već neuredno krvarenje. Posjetite ginekologa da se ne radi o upali, cisti pcosu i sl.

Iva prema opisanom mislim da se ne radi o trudnoći.Svakako možete napraviti i test.

Anonimus šansa za trudnoćom niej moguća.

Medvedic1

21.09.2016. 12:30

Postovani, molila bi vas da mi odgovorite na jedno pitanje..
Ja i decko smo se prvo oralno zadovoljavali, pa samo odlucili trljati polne organe jedan o drugi, bez zastite, onda smo htjeli ici malo dalje ali ne previse, pa ja on malo usao u mene svega 2-3 cm, na par sekundi i tako par puta, ud mu je uvijek bio suh, nije bilo ni sluzi, ni predejakulata ni sperme..nije vise ulazio u mene, nastavila sam ga oralno zadovoljavati i tek nakon 10ak minuta je on svrsio i to nije bilo ni blizu mog tela..
E sad mene zanima da li na taj nacin moze doci do trudnoce, jer su mi za vreme toga bili plodni dani?
Unaprijed vam se zahvaljujem.

anna122

21.09.2016. 12:40

Poštovani, odgovor na svoje pitanje nisam dobila, pa cu postaviti ponovo.

Odnos sam imala 29.8. Znaci prije 4 tjedna. Isli smo s tehnikom prekinutog snošaja, znaci nije ekjakulirao u mene,ali me brine onaj predejakulat. Ciklus mi je trajao 29 dana, jutros sam uredno dobila menstruaciju, uz grčeve i bolove,poslije me nije bolilo,tako mi bude i inače. Krv nije bila neka pre tamna vec onako kao osrednja, a krvarenje srednje obilato sto mi je i inače. Do nedavno sam pila kontracepciju, sredinom 7. Mjeseca sam prestala. Da li postoji mogućnost za trudnoćom ili mi moze mozda biti kao zbog prestanka tableta malo drugačija menstruacija? Ovo mi je 2. menstruacija Od kad sam prestala piti tablete, prva je trajala 5 dana i krvarenje isto kao i sada malo obilnije.
Sada je jutro 3. Dana i vec mi je kao smeđe. Da li je moguće da je ovo lažna menstruacija ili je obična ? Molim odgovor

21.09.2016. 21:45

Anna prema opisanom ne radi se o mogućnosti trudnoće. Imali ste menstruaciju.

21.09.2016. 21:50

Medvedic prema opisanom sigurno neće doći do trudnoće.

kate1993

22.09.2016. 10:15

Poštovani,

prošli mjesec mjesečnica mi je uranila 9 dana, a ovaj mjesec mi kasni već šest dana.. prije 15ak dana sam imala malo krvarenje al ginekolog mi je rekao da to nije ništa.. u 11 godina mjesečnica mi je samo jednom kasnila 5 dana, i inače je prilično redovita, nikada mi nije ovako kasnila... od zadnje mjesečnice odnose sam imala tri puta, svaki put sa kondomom koji nijednom nije ni pukao ni skliznuo.. jednom je on ostao u meni dok je svršavao al sve je bilo u kondom..

da li je moguće da sam trudna? i zbog čega mi ovoliko kasni ako nije moguće da sam trudna?

Veliko hvala na odgovoru

sunflower4399

22.09.2016. 12:05

Poštovani,

ovaj mjesec smo imali nezaštićene odnose tijekom svih plodnih dana, tjedan dana kasnije (mislim da je 6 dana od ovulacije) su me ujutro probudili grčevi u donjem djelu trbuha, kao pred menstruaciju ali su trajali samo oko pola sata (inače imam jake bolove i traju po 2 sata i haldni znoj ali ne svaki mjesec) i imala sam glavobolje koje inače nikad nemam. Danas bi trebala dobiti menstruaciju. Jučer i prekjučer sam radila test za trudnoću (20 mlU/ml) i bili su negativni, što mi je čudno jer mislim da ako je došlo do trudnoće da bi se trebala vidjeti barem slaba crtica. Trenutno osječam bol u jajnicima kao da ću svaki čas dobiti menstruaciju. Ono što me zanima sad je dali je bilo ipak bilo prerano za testove i dali da pričekam još malo, ili uopće ne mora biti trudnoća pošto osječam kao da ću sukoro dobiti.
Hvala

123maja

22.09.2016. 12:05

Poštovani doktore,
Menstruacije mi dolaze redovito, u prosjeku svakih 28 dana, traju po dva max tri dana. Zadnja je bila 12.9, slijedeća bi trebala doći 10.10.. Trajala opet dva dana. Imala sam sa suprugom odnos gdje je on ejakilirao unutra dane 14, 17, 19. Dali prema tome ima sanse da sam trudna?
Hvala

easyA

22.09.2016. 17:25

Postovanje, doktore.
Ovako, imam dosta neredovite cikluse, jedan policistican jajnik (bila sam kod ginekologa,rekla je da ce se ustaliti menstruacija vremenom). Posljednju sam imala 13.7. i trajala je do 18.7., prije toga imala sam ju 17.6.i trajala je do 22.6.,ali je bila skroz cudna, ne tako obilna kao inace. Prije te, imala sam tek 27.4. i trajala je do 2.5. U tom vremenu nisam imala spolne odnose. Kako sam pocela raditi sredinom sedmog mj,nisam stizala ni jesti kako treba niti odmarati i znam da mi svaka promjena utjece na dolazak menstruacije pa tako u 8.mj uopce nije dosla. Spolne odnose sam imala 5.8. i 22.8.,oba su bila nezasticena ali nije svrsavao u mene, pazio je i izvadio na vrijeme i tek vani svrsio. Medutim,i dalje me je strah s obzirom da nisam jos uvijek dobila mengu. Imam simptome - pristici, probadanje u donjem dijelu trbuha i gusci iscjedak ali nikako da dode,i inace imam bolne grudi kada trebam dobiti a sad me ne bole. Osjetila sam ovulaciju oko 10.9.,trajala je do 15-16.9. Takoder sam sad pod stresom i strahujem pa se bojim da ju tim stresom opet ne odgodim.. Postoji li mogućnost trudnoce s obzirom na sve izneseno?

22.09.2016. 22:00

Kate prem opisanom en radi se o trudnoći. O uzrocima izostanka pročitajte u prijašnjim postevima.

22.09.2016. 22:00

Sunflower prerano ste napravili testove. nikako ih ne radite prije očekivane menstruacije.