Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
01.10.2016. 17:10
Ne znam stanje vašeg dijatebesa i vrijednosti istoga. Smetnje koje imate mi se čine više zbog povišenog šećera.
No spolno ste aktivna i kasni vam menstruacija, te napravite test na trudnoću.
|
12345k
|
02.10.2016. 10:10
Poštovani doktore, molim Vas pomozite mi
Nikad nisam imala spolni odnos i ovo što sad pišem je sve plod mog velikog straha od trudnoce jer sam jos uvijek jako mlada i ne zelim je a taj strah me sprjecava da mislim racionalno kad je to u pitanju. Zadnju menstruaciju sam imala prije 20ak dana i bila je normalna, trajala 7,8 dana kao i uvijek ali ja sam se prepala jer sam na internetu citala da moze doci do krvarenja u ranoj trudnoci i zapravo sam umislila da je to to.. znaci menstruacija mi je bila obilna prva 2 dana a kasnije se postepeno smanjivala kao i uvijek. Kad tome dodam to da mi je decko rekao da kupim test i da se uvjerim da nemam razloga za paniku to sam i ucinila i to 2 puta i oba puta je bio negativan test. Mozete li mi vi reci postoji li sansa da sam trudna ikako jer sam prakticirala peting s deckom ali dok sam bila obucena...
I citala sam na internetu kazu da je razlika izmedu tog krvarenja i menstruacijskog ocita jer to traje 2,3 dana i znatno je manje od menstruacijskog.. je li to istina?
|
12345k
|
02.10.2016. 11:25
I da još dodam.. nije došlo do ejakulacije a i kao sta sam spomenula bila sam obucena, znaci najmanje jedan sloj odjece
|
|
02.10.2016. 17:15
Navedenim načinom niti petingom koji ste imali nećete ostati trudna. Ne treba vam test.
|
Anonimus12345
|
03.10.2016. 21:20
Postovanje,
Pisala sam vam 17.9. U 14:25 h s upitom (ima vise nas sa slicnim imenom)
Naime, menstruacija mi je danas trebala doci, ali nije, te ne znam da li je potrebno da napravim test za trudnocu (posto ste vi rekli da tim nacinom trudnoca nije moguca) ili da jos sacekam? Hvata me panika, a ne znam sta da radim
|
anastasija194
|
04.10.2016. 11:15
Poštovani doktore, čitala sam ranije vaše odgovore na pitanja slična mom ali bi ipak sigurnija bila da čujem vaše mišljenje nego da sama donosim zaključke. Imam 19 godina i do sada nisam imala odnose. Moj dečko takodje nema dovoljno iskustva a imamo običaj da se tako malo gnjavimo ali nikada ništa ozbiljno. Danas smo bili nagi i malo dalje otišli sa šalom pa je on nehotice svršio u mom trtičnom predelu. Mislim da sperma nije dospela do vaginalnog otvora ali nisam ni 100% sigurna. Inače nikakav odnos druge vrste nismo nikad ni pokušali. U oba slučaja zanima me da li je moguća trudnoća? I da li bi trebala da uzmem pilulu za dan posle i koju?
Unapred hvala.
|
sara.lena.17
|
04.10.2016. 14:40
Poštovani doktore, zadnju menstruaciju sam imala 27.9., a prije toga 30.8.
Obje menstruaciju su bile redovite i trajale 5 dana, ali intenzitet je bio slabiji nego inače. Nezasticeni odnos je bio 10.8., malo prije plodnih dana pa me zanima da li je moguća trudnoća bez obzira na menstruacije jer sam citala da je moguće svejedno dobiti. Da napomenem da prije menstruacije sada u 9 mjesecu sam imala dosta bolne grudi, duže vrijeme nego inače. Unaprijed hvala na odgovoru.
|
Confundida
|
04.10.2016. 14:40
Doktore,
Poslednju menstruaciju imala sam 03.09.2016. U medjuvremenu bila sam kod ginekologa koji mi je konsatovao da imam neku infekciju "hyperemia vagine sa edemom".Stavljala sam neke vaginalete, ali se simptomi nisu otklonilli, svrab, peckanje... U periodu pre nego da zapocnem terapiju imala sam odnose bez zastite ali sa apstinencijom. Danas je 04.10. i menstruacija mi kasni jedan dan, a imam neke od simptoma trudnoce, cesto mokrenje, manji grcevi, smedji sekret. Da li je moguce da sam trudna, ili je pak sve ovo prouyrokovano tom infekcijom? Buduci da ne znam koji su tacni datumi kada sam imala odnose, neka bude da su za vreme plodnih dana.
Hvala unapred,
Srdacan pozdrav.
|
|
04.10.2016. 15:50
Anonimus ako kasni uvijek možete napraviti test na trudnoću.
|
|
Anastazija prema opisanoj situaciji neće doći do trudnoće i ne treba pilula za dan polsije.
|
|
Sara lena ako ste imali menstruaciju u očekivano vrijeme, normalnog trajanja i intenziteta dakako da se ne radi o trudnoći.
|
suncokret555
|
06.10.2016. 19:00
Postovani,
30.08. sam imala spolni odnos prilikom kojeg je puknuo pretervativ. Prije toga sam mjesecnicu dobila 24.08. Ciklusi mi obicno traju 26 dana. 16.09. sam dobila mjesecnicu koja je trajala 5 dana, ali nije bila bas jako obilna. Radila sam test na trudnocu koji je ispao negativan. Citala sam po raznim forumima da zene mogu dobiti laznu mjesecnicu i da test moze pokazati negativan rezultat iako postoji trudnoca. Sada me bole grudi sa svih strana i bradavice su mi prilicno osjetljive i natecene. Postoji li ipak mogucnost da sam trudna ili su to simptomi PMS-a? Hvala unaprijed
|
|
07.10.2016. 20:30
Simptomi su pms-a, ne radi se o trudnoći.
|
anonimus2030211
|
07.10.2016. 20:45
Postovani,
desio se nezasticeni odnos 17.9. pri cemu je on ejakulirao izvan. Menstruaciju sam trebala dobiti 1.10., ali sam je dobila 24.10. Jutros sam uradila test trudnoce i bio je negativan, medjutim brine me sto me na dodir malo boli u grudima. Da li bih trebala ponoviti test ili je ovaj sasvim dovoljan i sigurno nema trudnoce?
|
|
08.10.2016. 22:25
Ne trebate, ne radi se o trudnoći.
|
Januska050505
|
09.10.2016. 11:25
Poštovani, zadnju mjesečnicu imala sam 16.09. Te u plodnim danima nezaštićena dva odnosa,točnije metoda prekinutog snošaja
S partnerom sam u dužoj vezi i do sad nikad nismo prakticirali rizičan odnos do ovog puta, parner je ejakulirao po mom spolovilo a potom sam se ja obrisala maramicom jer mi se ejakulat slio sve do anusa a i prilikom brisanja moguće sa sam maramicom 'pogurnula' spermu do rodnice,ali mozda svega centimetar dva.. znam da vi ne možete znati da li se sperma slila ili ne,ali bi mi značilo kad bi samo naspomenili kolika je mogućnost trudnoće uz ovakav nacin.. i kad bi mogla primjetiti u slučaju da sam trudna neke znakove\simptome trudnoće.. imam blagi pritisak vec oko tjedan dana u donjem dijelu trbuha i danas onako lagano kao pred menstruaciju, na uzvu kod ginekologa sam bila 21 dan ciklusa i mislim da je definitivno pre rano da se sto vidi po pitanju trudnoće
Unaprijed hvala Vam ispričavam se na duljini same poruke.
|
|
09.10.2016. 18:35
Šansa za trudnoćom nije velika, dakle mislim da možete biti mirna po tom pitanju.
|
Jasnasplit
|
10.10.2016. 23:50
Postovani doktore pisala sam vam vec. Uglavnom odnos je bio 6.8 i istu vecer sam dobila menstruaciju, nakon toga sam dobila 31.8 ali je trajala dva dana krace nego inace sto me zbunilo i uznemirilo, pa sam opet dobila 18.9 sto je 19 dan ciklusa napravila sam dva testa jer sam mislila da se radi o laznim menstruacijama koja su pokazala negativno i 26.9 tj mjesec i pol dana nakon odnosa sam bila kod ginekol.on je rekao da je maternica u redu i da sam imala cistu na desnom jajniku. Mene zanima sljedece koje je vama objasnjenje zato sta mi je predzadnja mestruacija trajala krace i koji je razlog da mi je zadnja dosla ranije? Jeli ipak postoji sanasa od trudnice? I dali je on mogao vidjeti da je trudnica u pitanju? Jesu li to bile lazne menstruacije???? Hvalaaa
|
12345k
|
11.10.2016. 01:15
Poštovani doktore,muči me jedna stvar i molila bi vas da mi pomognete. Dakle,djevica sam i trebam dobiti menstruaciju za 2 dana a od simptoma imam razdražljivost, potrebu za slatkim, plakanje bez razloga, nekad znam osjetit blagu bol u desnom jajniku, nekad i u lijevom ali manje. Ugl. muči me to što dok sam zadovoljavala dečka njemu se na vrhu spolovila pojavila prozirna tekućina, kao kap vode, dakle predejakulat. Nakon toga sam ga oralno zadovoljavala i rukama dirala njegovo spolovilo a ja sam bila obucena. On nije ejakulirao, (to je bilo poslije podne) taj cijeli dan, dakle ni ujutro. Jedini problem meni prestavlja to što sam oko 5-10 minuta nakon toga tom istom rukom uhvatila i razmaknula usne vagine, ali nisam takla rodnicu nikako. Mogu li biti trudna?
|
|
11.10.2016. 10:30
Jasnasplit, ne radi se o nikakvoj trudnoći. Stotine stvari može uzrokovati nepravilan ciklus.
Dakle ne trebate se brinuti.
|