Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
16.10.2016. 17:25
Navedene stvari mogu odgoditi nastup menstruacije. No svakako se ne radi o trudnoći prema opisanom.
|
anonimus2030211
|
18.10.2016. 01:10
Postovani doktore, izvinjavam se sto opet pisem. Menstruaciju sam imala 5.9., nezasticen odnos pri kojem nije usao skroz, koji je trajao najduze 2-3 minuta i nije ejakulirao u mene, se desio 17.9. Ocekivala sam menstruaciju 1.10., ali sam je dobila 24.9(7 dana ranije). Prvi test (Gravignost ultra) sam napravila 7.10., ne iz prve jutarnje mokrace i bio je negativan. Drugi test sam napravila 10.10., isto tako Gravignost ultra i isto tako ne iz prve jutarnje mokrace, nego druge, i bio je negativan. Ovaj mjesec sam menstruaciju ocekivala 17.10. , ali sam je dobila 15.10. kasno uvece s tim da mi do 16.10. do podne nije iscurilo nista na ulozak, nego samo kada bih obrisala nakon male nuzde, 16.10. mi je islo nesto malo crvene krvi, a vec uvece se javio smedji iscjedak koji je bio prisutan i 17.10. u toku dana. Prije menstruacije su me grudi boljele i natekle su, sada me ne bole, ali su se pojavile neke kao vene po njima, za koje nisam sigurna da li imam i inace i jos uvijek su malo natekle. Ovih dana sam malo vise jela, ali nemam mucnine i ne povracam, mada imam ceste glavobolje. Takodje mi se preko dana dosta spava, sto bi moglo biti i posljedica ranog budjenja i odlaska na predavanja.
Mozete li mi reci da li je rijec o trudnoci i da li bih trebala napraviti test ponovo, te da li je imalo utjecaja to sto nije bila prva jutarnja mokraca? I zbog cega mi ova mjesecnica nije bila kao inace?
Unaprijed hvala.
|
Zdenko123
|
18.10.2016. 13:25
Dobar dan,
Cura i ja imamo situaciju. Napravila je kiretažu 14.9. I imala je malo krvarenja taj dan, sljedeci nista, a od 16.9. ukljucujuci 16.-ti deset dana obilnog krvarenja. 28.9. Imali smo nezasticeni odnos i ejakulirao sam van a i penetracija nije bila potpuna niti dugotrajna (dva puta po minut) nakon cega smo prekinuli odnos i nakon cega sam ja ejakulirao van. Zbog straha smo uzeli tabletu ella one nakon sedam sati od odnosa.
Cura je imala vrtoglavicu prije tri dana koja je trajala dva dana, ali nista vise kaze da ne osjeca nista kao za menstruaciju a proslo je 35 dana od kiretaze.
Pitanja su: kada se racuna prvi dan menstruacije nakon kiretaze i kada bi trebala doci s obzirom na datume koje sam naveo ako je curi bio inace ciklus od 30 dana nekad 31,32?
Mogu li kiretaza i tableta zajedno utjecati na odgodu menstruacije?
|
|
18.10.2016. 13:30
Ne radi se o nikakvoj trudnoći. ne brinite.
|
Zdenko123
|
18.10.2016. 14:50
Oprostite, ali bitno pitanje koje sam zaboravio je : dali postoji mogucnost od predejakulacije koju ja nisam u stanju osjetiti. I postoji li mogucnost trudnoce zbog predejakulacije iako je tableta uzeta sedam sati nakon. Imaju li utjecaja plodni dani i kad se racunaju nakon kiretaze? Hvala
|
|
18.10.2016. 16:35
Ne mijenja situaciju. Kiretaža= prvom danu ciklusa.
|
Zdenko123
|
18.10.2016. 17:25
Hvala, jako ste ljubazni, evo test je pokazao negativno, menstruacije jos nema pa cekamo.
|
|
18.10.2016. 17:55
Doći će, ne brinite.
|
anonimus2030211
|
18.10.2016. 23:10
Da li se odgovor koji ste dali odnosi i na moje pitanje?
Hvala
|
|
19.10.2016. 09:50
Anonimus , da. Ne radi se o trudnoći.
|
grgic2017
|
20.10.2016. 22:50
Postovani,
trebala sam dobiti menstruaciju 15og, ali nisam jos. Ima li smisla raditi test na trudnocu? Jeli moguce da su mi antibiotici i prehlada toliko odgodili menstruaciju. Hvala
|
|
21.10.2016. 18:45
Svakako napravite test. Uzroci koje ste nabrojali mogući su.
|
grgic2017
|
21.10.2016. 21:20
Hvala na odgovoru. Samo jos jedno pitanje? Jeli moguce da sam imala ovulaciju 4,5 dan ciklusa? Inace su mi menstruacije 28,29,30 dana?
Hvala
|
Danijela123
|
22.10.2016. 13:15
Dobar dan, pisem vam u nadi da cete mi odgovoriti. Trenutno nisam u stanju da posetim ginekologa, poslednji put sam dobila 28.09, odnos sam imala 5.10 uz zastitu. Nakon 4 dana posle toga pojavila mi se kandida na vagini, I u grlu isto neka infekcija. Sada imam neko slabo krvarenje, braonkaste boje, i bolove u ledjima, grudi su mi natekle, po vasem misljenju sta bi to moglo biti?
|
|
22.10.2016. 17:05
Grgic nije moguće.
|
|
22.10.2016. 17:05
Danijela prema opisanom uskoro trebate dobiti menstruaciju. Smeđkasto krvarenje probojno je zbog pred menstruaciju pada razine progesterona.
|
Raabta
|
22.10.2016. 17:10
Postovani,
5 mjeseci sam pila kontrcepcijske pilule zbog folikula na jajnicima koji nisu PCOS, ali i zbog povisene razine testosterona mi je ginekolog prepisao terapiju. Nakon 5 mjeseci sam ih prestala piti iz osobnih razloga. Prije posljednje menstruacije imala sam jake bolove u jajnicima, cudan iscjedan, teske fizicke simptome i posjetila ginekologinju na zamjeni koja mi je prepisala terapiju protiv bakterijske vaginoze i upale u mokracnom sustavu. Nakon toga sam dobila menstruaciju kao i inace (tada sam jos uvijek koristila tablete pa napravila redovnu mjesecnu pauzu od 1 tj). Nakon toga sam odlucila da vise necu piti tablete. Cim je ta menstruacija prosla, uslijedila je nakon tjedan i pol druga. Bila je "normalna", normalnija i obilnija od onih koje sam imala za vrijeme terapije. U vezi sam i prakticiramo prekinuti snosaj svaki puta. Koliko ja znam, nije nista pobjeglo unutra, ali ne iskljucujem sansu. Zadnja menstruacija je bila 13.09. i trajala 4-5 dana. Prije tjedan dana sam bila kod ginekologa i rekao je da su se folikule maknule i da ne moram nastaviti terapiju ako ne zelim, a na moj zahtjev za provjeru hormona je rekao da ne vidi potrebu posto vidi da je sve u redu. Ali ako menstruacija izostane da napravim kucni test za trudnocu. Uz to sam mnogo puta ove godine imala i gljivicnu i bakterijsku infekciju iako pazim na higijenu. Prepisao mi je kapsulu za ubijanje gljivica unutra ako su se slucajno smestile u mokracnoj cjevi pa stalno dolaze iznova. No, meni menstruacija kasni sad vec 10tak dana. Imam zuti iscjedak. Od fizickih simptoma prisutne su velike mucnine. Na primjer i nakon obicne blage juhe od rajcice mi bude jako zlo i dodje mi da povracam. Malo-malo imam napadaje slabosti i vrtoglavice pri cemu mi se znoje dlanovi. Jedan dan sam imala bolove u lijevom jajniku i ostalim danima osjecam kao da je maternica puna zraka pa izaziva cudne grceve. Izgubim volju za jelom iako sam gladna, kada znam da ce mi opet biti zlo. Sada primjecujem da je opet nesto dolje kao da su se gljivice opet vratile (iako sam prosli tjedan napravila trodnevnu terapiju canestenom i mazala dodatna 3 dana nakon). Jutros sam kupila test za trudnocu koji je bio negativan. Bila bih Vam vrlo zahvalna na odgovoru jer polako ludim vec od svih tih infekcija, kasnjenja, mucnine i ostalog. Je li trudnoca unatoc negativnom testu moguca i koliko su svi simptomi usko povezani?
Hvala.
|
Meli111
|
22.10.2016. 17:10
Poštovani!
Radimo na bebi godinu ipo, zadnjih 4 mjeseca ciklusi su mi 23 dana. Menstruacija mi kasni peti dan, radila sam test, ne sa jutarnjim urinom, prvo je pokazalo jednu liniju, a tek za nekih 30 min pojavila se druga jedva jedva vidljiva. Imam bolove u donjem dijelu stomaka kao za vrijeme menstruacije, i osjetljive grudi, vadila sam hormone na 21 dan ciklusa i uredu su. E sad mene zanima da li je trudnoca moguca ili je neki drugi razlog kasnjenja menstruacije. Hvala
|
doroteaa01
|
23.10.2016. 16:50
Poštovani,
Molila bi vas za savjet, ciklusi su mi redoviti sa odstupanjem mozda dan dva, sinoc sam imala nezasticeni spolni odnos i bojim se da je dio otišlo u mene. Menstuaciju trebam dobiti za 2-3 dana.Dali imam razloga za brigu? Znam da bi ovo trebali biti neplodni dani ali ipak me malo strah?
|
|
23.10.2016. 19:30
Meli prema opisanom ne radi se o trudnoći. testovi su negativni. O ostalim uzrocima kašnjenja pročitajte u prijašnjim postevima.
|