Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
11.10.2016. 10:30
12345k ne možete na taj način ostati trudna.
|
kate1993
|
12.10.2016. 13:30
Poštovani,
Zadnja mjesečnica je bila 23.9., 9.10. predvečer je prilikom odnosa skliznuo kondom, nakon dva sata sam popila ellaone tabletu. 10.10. popodne je na ginekološkom pregledu utvrđeno da je ovulacija već bila ali se ne zna kada.. 11.10. popodne se pojavilo malo krvarenja, ali je prestalo. Mislila sam da je uranila mjesečnica al očito nije. Otkako sam popila tabletu imam mučnine, bole me grudi, leđa i trbuh.
Da li je ovo krvaranje vezano uz implatancijsko krvarenje? Da li to znači da sam trudna?
Hvala
|
12345k
|
12.10.2016. 13:35
Jeste li sigurni? Jer evo danas sam trebala dobiti pa nisam.. ima li to možda veze s tim što sam bila bolesna s visokom fibrom prije nekih tjedan dana a i ova sama pomisao na trudnoću me prilično uspaničila
|
silvanova
|
12.10.2016. 18:45
Postovani,
mozete li mi molim Vas pojasniti ovulacijski iscjedak? Naime, citala sam po internet kako je u vrijeme ovulacije iscjedak rastezljiv, bezbojan, konzistencije poput bjelanjka. Je li to izricit simptom ovulacije, odnosno moze li se dogadjati ovulacija, a da pritom nije prisutan takav iscjedak? Takodjer, zanima me moze li vaginalna upala (mijesna flora) uzrokovati nepojavljivanje ovulacije?
Opcenito me interesira navedeno, pa Vas molim za pojasnjenje, ali pitam i iz razloga jer sam nocas imala odnos s momkom 3 puta od cega prvi put nezasticen na pocetku te kasnije sa zastitom (ejakulacija izvan te sa zastitom). Momak je spolovilo oprao i obrisao. Otprilike sat vremena kasnije imali smo nezasticen odnos, metoda prekinutog snosaja (ejakulacija izvan). Otprilike pet sati kasnije, imali smo odnos najprije bez zastite, zatim sa zastitom i ejakulacija je bila izvan, no primijetili smo da je doslo do puknuca kondoma. Uzasne metode, svjesna sam i planiram to popraviti, no trenutno me jako strah potencijalne trudnoce. Prema aplikaciji s 11. na 12. 10. je bio 11. dan ciklusa (aplikacija navodi srednju mogucnost trudnoce), odnosno 12. dan ciklusa (aplikacija navodi visoku mogucnost trudnoce). Unatoc tome, nisam primijetila gore opisani iscjedak. Zanima me koje su sanse za trudnocu obzirom na puknuce kondoma i mogucih zaostataka spermija iz prijasnjih ejakulacija? Jako me strah nezeljene trudnoce, svjesna sam pogreske, nemojte se ljutiti. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
Lp
|
|
12.10.2016. 21:40
Kate niste trudna, smetnje su zbog pilule za dan poslije.
|
|
12345k odgovorio sam vam.
|
|
Silvanova, iscjedak koji ste opisali nije znak ovulacije već plodnih dana.
Upala u ginekološkom sustavu može zamaskirati taj iscjedak plodnih dana pa tada ni ne primjetite da ovulirate.
O ovom drugom dijelu pitanja odgovorio sam na sto mjesta. Prevrtite malo forum.
|
neve3001
|
12.10.2016. 22:05
Poštovani, poslednji odnos sam imala 19.08. bez zastite, i uradila sam 3 testa nakon 2 sedmice prvi je bio pozitivan skoro pa ne primjetna linija drugi i treci negativni 14.09. sam dobila menstruaciju. Pre par dana pocele su mucnine i ugojila sam se pa sam odlucila da uradim test koji je bio negativan. Da li je test siguran nakon toliko vremena od odnosa i da li postoji trudnoca? Hvala
|
|
13.10.2016. 12:55
Prema opisanom se ne radi o trudnoći ako ste imali menstruaciju.
|
klaratnf
|
13.10.2016. 14:20
Dobar dan.
Trebam vasu pomoć.
Imala sam nezaštićeni spolni odnos zadnji dan plodnih dana.
Menstruacija mi je dosla točno na dan i trajala je normalno.
Četiri dana nakon tJ danas, ujutro mi se pojavljuje krv i još uvijek traje. Slabo krvarenje kao na kraju menstruacije
Imala sam problema u vezi dva-tri dana i želudac me bolio od živaca ali sad je situacija ok. Sta je to povezano sa stresom ili?
Trudnoća je malo vjerovatna?! Ili je moguće
Hvala na odgovoru
|
|
13.10.2016. 20:40
Nije moguća trudnoća prema opisanom.
|
klaratnf
|
13.10.2016. 21:35
A sta bi to moglo biti?! I dalje lagano krvari. Može bit uzrok stres?!
|
|
14.10.2016. 22:25
Upala, anovulacija, krvarenje iz ranice i sl. Koji je kod vas uzrok ne mogu znati.
|
grgic2017
|
14.10.2016. 23:30
Poštovani,
menstruacije su mi bile 16.09.,18.08., 19.07., 20.6. Prema kalendaru sam trebala dobiti na sutrašnji datum. Međutim, ne osjećam neke PMS tegobe. 20.09. sam imala spolni odnos, međutim nismo sigurni da je kondom pravilno upotrebljen. Također imam i policistične jajnike. Postoji li mogućnost trudnoće? Hvala unaprijed
|
Eleonora555
|
15.10.2016. 15:20
Poštovani, jučer sam imala spolni odnos s kondomom i partner je svršio. Odprilike 2 sata kasnije ponovno smo imali odnos, također sa zaštiton, međutim, kondom je puknuo. Skužili smo to malo prije ejakulacije. Zadnju sam mjesečnici dobila 22.10., trajala je 5 dana. Prosječno mi ciklus traje 30 dana. Već me dva dana bole grudi onako kako nekad uobičavaju prije menstruacije. Postoji li mogućnost trudnoće? Zabrinuta sam i razmišljam o tableti za dan poslije. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
|
mivan0525
|
15.10.2016. 17:15
Poštovani, imam 19 godina i neredovite cikluse, bila sam kod toga kod ginekologa (prva menstruacija bila mi je s 14 godina), i rekla mi je da nemam razloga za brigu, da je to zbog stresa i nacina zivota.
Prije dva tjedna sam prvi puta imala spolni odnos (2 puta) metodom prekinutog snošaja. I dečko i ja smo sigurni da je ejakulirao izvan mene.
Menstruaciju sam dobila 12.7. u trajanju cca. 5 dana i onda ponovno 12.8. istog trajanja.
U rujnu nisam, i prekjucer sam radila test koji je bio negativan.
Osjecam blagu bol u lijevom jajniku, te sam jucer osjecala mucninu.. ima li smisla ponavljati test i kada? Hvala unaprijed
|
|
15.10.2016. 19:55
mivan, ne treba test ako je prethodni negativan.
|
|
15.10.2016. 20:00
Grgic prema opisanom neće doći do trudnoće.
|
|
15.10.2016. 20:00
Eleonora ne treba vam pilula za dan poslije, jer ćete uskoro dobiti menstruaciju.
|
grgic2017
|
15.10.2016. 23:30
Jesam dobro izracunala da su tada bili neplodni dani? Isto tako bila sam prehladena i na antibioticima pa moze li to utjecati na ciklus? Hvala unaprijed
|