Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

iceman7812

03.09.2016. 21:50

Evo da skratim priču.
Djevojka je imala sljedeći ciklus menstruacija: 24.-28.lipnja, 17.21. srpnja, 9.-13. kolovoza, trajanje mjesečnice 5 dana, duljina ciklusa 23dana.Prije menstruacije imala je simptome bolova u donjem dijelu trbuha i leđa, te iscjedak.

Poslije zadnje mjesečnice (kolovoz) imali smo zaštičene spolne odnose (kondom) 21.8, 28.8 i 30.8. Prilikom odnosa nije došlo do puknuća kondoma, a ja sam ejakulirao u kondom van nje.

Sljedeća mjesečnica trebala je stići 1.09. no ona kasni već tri dana. Danas smo tokom podneva napravili test na trudnoću i bio je negativan.
Djevojka će ujutro ponoviti test na prvu mokraću, no još uvijek traje neizvjesnost zbog kašnjenja menstruacije jer nema nikakvih simptoma da bi mogla stići (bol u trbuhu, leđima, grudi, iscjedak).

Molim Vas doktore savjet, što dalje?

Lenami84

04.09.2016. 03:55

Postovani imala sam odnos sa deckom sredinom jula. nije svrsio u mene i po mom racunanju nije bio plodni dan, al smo poslije njegovog svrsetka opet malo bili intimni. Poslije toga sam dobila redovnu menstruaciju 01.08. i trajala je uobicajeno. Sledecu menstruaciju sam trebala da dobijem 29.08., medjutim dosla je 5 dana ranije imala sam jake bolove al mi nije islo puno, al trajalo je 6 dana. Je li moguce da sam u drugom stanju?

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.09.2016. 19:30

Anonimus onda ako ste pročitali, odgovor valjda znate sama isćitati.

Lenami, svakako se ne radi o trudnoći.

Mina96

Poštovani, momak i ja nismo imali odnose već dva mjeseca. Nakon dva mjeseca imali smo 3 puta zastićen spolni odnos i 2 puta nezaštićen. On nije pri tom nezaštićenom odnosu ejakulirao u vaginu. Sve se desilo u zadnjih otprilike 4 dana prije termina menstruacije. Menstruacija mi je trebala početi 02.09 i pojavila se, crvena tečnost i traje već dva dana, ali ne u tolikoj mjeri. Inače imam pojačanu menstruaciju. Trenutno osjećam blage bolove u donjem abdomenu, blagi bol u grudima i kao i obično imam bubuljice na licu. Ali sve je blaže nego obično. Da li se trebam brinuti? Inače, u zadnja dva mjeseca sam izgubila na težini, otprilike 5 kg. Postoji li mogućnost da je to i zbog tjelesne promjene? Najveći strah je naravno neželjena trudnoća, molim na odgovor u što kraćem roku. Unaprijed zahvaljujem.

04.09.2016. 19:35

Iceman, ne radi se o trudnoći. Pričekajte do tjedan dana da nastupi menstruacija.

Elemmm

05.09.2016. 00:30

Poštovanje doktore !
Menstruacija mi kasni već 10 dana,obično mi ciklus bude svaka 24 dana. Imala sam peting sa dečkom,u neplodnim danima,prema mojoj procjeni.. Došlo je do trljanja spolnih organa,i bilo je dosta predsjemene tečnosti. Ali tek nakon svega toga on je ejakulirao na moju zadnjicu,mislim da se tečnost nije slila do moje vakine,jer sam nakon dva minuta obrisala..ali se bojim šta ako je mala količina dospjela dole,je li moguće da ostanem trudna ?? Nemam neke simptome trudnoće..osim što mi se par puta smučilo ovih dana,ali mislim da je to više od nervoze i zabrinutosti.
Ne osjećam nikakve bolove,osim nadutosti u i nekoh pritiska trenutno u dnu stomaka. Šta vi mislite od čega je to i da li je moguća trudnoća, šta predlažete da uradim??
Da napomenem da sam krajem prošle menstruacije,bila na moru,pa da li je i promjena klime jedan od razloga kašnjenja.
Lijep pozdrav !

anna.1

05.09.2016. 13:10

Poštovanje!
Zadnju menstruaciju sam imala 24.08. I 30-og sam imala odnos s momkom, već par dana osjećam neko zatezanje u stomaku kao da nesto ima i oko pupka imam bol. Da li je moguća trudnoća, ili sam ja to sebi umislila, može li biti od prehlade? Hvala unaprijed happy

05.09.2016. 16:00

Anna prema opisanoj situaciji vjerovatno ste si umislila.

05.09.2016. 16:05

Elem prema opisanom ne radi se o trudnoći. Vidim mnoge stvari vama nisu jasne pa forum iskoristite da se educirate.

Bendzii

05.09.2016. 16:05

Poštovanje,
Interesuje me da li je moguca trudnoca poslije menstruacije ako nije bilo spolnog odnosa poslije menstruacije ?
Hvala

ljetna oluja

05.09.2016. 21:50

Poštovanje doktore, pisala sam Vam vec jednom, ali sad tu temu ne mogu naci, pa cu Vas pitati ovdje. Naime, imala sam odnos 17.08. odnos, decko nije svrsio u mene, ali smo nakon nekih poal sata opet imali odnos, i opet nije svrsio unutra. U subotu navecer, 27. 08. sam primijetila svjetlo rozu tacku kao od krvi, i tada sam vam pisala, pa ste Vi rekli da mi treba krenuti menstruacija. I zaista u nedjelju ujutro je krenula, ali to je 25. dan ciklusa, nikad mi nije krenula menstr. prije 28. ili 29. dana. Nisam imala jake bolove kao inace, a trajala je 4 dana, peti dan malo u tragovima. Od sinoc imam bolove u dnu ledja, i danas cijeli dan. Pa me zanima Vase misljenje da je moguce da se radi o trudnoci, da to zapravo nije bila menstruacija, nego krvarenje u ranoj trudnoci? I ako je odnos bio 17. je li rano da posjetim ginekologa, da li bi se sad mogla ustanoviti trudnoca ako postoji, ili je jos rano? I da li je rano za test na trudnocu napraviti?
Hvala Vam

Gile95

06.09.2016. 12:45

Postovani dr Šakoronja.
24.8 imao sam odnos sa curom i postoji mogucnost ejakulacije,trebala je dobiti 30.8,ali nije,vec je dobila 5.9(6 dan kasnjenja)menstruacija je malo slabija nego inace,ciklusi su neredovni,pored uobicajenih bolova u stomaku ovih dana ima i povremene mucnine,pa nas je to malo uplasilo,Postoji li i dalje mogucnost trudnoce?

07.09.2016. 00:20

Bendzi nije moguća.

Ljetna oluja prema opisanom mislim da se ne raid o trudnoći, no ako želite napravite test na trudnoću.

Gile prema opisanom ne radi se o trudnoći.

ljetna oluja

07.09.2016. 23:10

Zdravo doktore. Pisala sam Vam jucer, i danas sam uradila test na trudnocu, i bio je negativan, ali sam ga uradila nakon sto sam dosla kuci sa posla, a ne na prvi urin, test je clearblue. Molim Vas, recite mi nakon ovoga, po Vasem misljenu jel mogu trudnocu iskljuciti kao mogucnost? Zahvaljujem.

123maja

08.09.2016. 09:55

pozdrav,
koristim trinovum vec duze vrijeme. Zadnja tbl bila je 11,8. menstruacija je bila 14,08-18,08.
Nisam nastavila piti trinovum jer sam htjela prestati koristiti tbl i prijeći na spiralu. 25,8 bio je odnos s svrsavanjem unutra. Taj dan popila sam 3 tbl trinovuma i slijedeći još 2 tbl iz zadnjeg tjedna. Prokrvarila sam 30-31 ,8 , puno slčabije no inace, pretpostavljam da je to krvarenje izazvano od tbl. 30.8 imala sam opet odnos s puknućem kondoma i skoro pa sve je ostalo unutra. Beta hcg sam vadila 5,9 i bila je ispod 1, test napravila jučer negativan. Možete li mi reći dali ipak postoji mogućnost trudnoće ili su testovi radeni prerano. Po kalendaru menstruacija bi trebala doći 14,9

08.09.2016. 21:05

Ljetna oluja odgovorio sam vam da ne brinete.Ne radi se o trudnoći.

08.09.2016. 21:05

123 maja ne radi se o trudnoći.Ne trebate brinuti.