Autor
|
Poruka
|
malamare1
|
12.11.2013. 10:00
Poštovani,
imam 18 godina i nedavno sam imala 2 odnosa sa dečkom bez zaštite (nenadano se desilo). Zadnju menstruaciju dobila sam 9.10. trajala je 5 dana. Prvi odnos smo imali 7.11. ali nismo došli do kraja (nije jako puno ušao u mene) i odnos je trajao jako kratko. Drugi odnos smo imali 10.11. i pazili smo, on je završio dalje od mene. On je siguran 100% da ni prvi ni drugi put nije došlo do kraja dok je bio u meni. Inače su redovite mejsečnice, nekad mi kasni 3-4 dana ali uvijek dođe. Sada mi kasni već 5 dan ii imam samo bijeli iscjedak. Imam jako bolnu menstruaciju i prije 2 dana me je jako boljelo u donjem djelu trbuha, i dalje me boli ali ne tako jako (izdržljivo je). Imam i malo povišenu temperaturu ali to ne bih vezala sa mogućom trudnoćom jer sam malo prehlađena. Ostalih promjena na tijelu nemam. Međutim strah me je moguće trudnoće jer mi je ovo prvi put bio. Moram napomenuti da mi je ovo bilo jako stresno razoblje i promijenila sam način spavanja (prije sam bila budna do kasno i spavala do kasno ujutro a sada idem spavati jako rano i budim se rano). Dečko mi je rekao da ne moram brinuti jer je siguran da nije završio ni u mene ni blizu mene. Ja sam paničarka po prirodi pa uvijek mislim ono najgore. Dali je moguće da sam trudna? Hvala unaprijed na odgovoru.
Lijep pozdrav.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
12.11.2013. 11:35
Ne radi se o mogućoj trudnoći. Imali ste odnos u neplodnim danima bez ejakulacije u rodnici. Ne brinite.
|
Mincy22
|
12.11.2013. 12:05
Poštovani!Moj problem je ustvari u trajanju moje menstruacije...trebala sam da dobijem 2.11(mada se cesto znalo desavati da dodje 2-3 prije ili kasnije)ovaj put sam dobila u subotu vece dakle 9.11 a prestalo je u pon dakle 3 dan sto mi je malo cudno jer obicno mi traje negdje oko 5 dana i bila je nešto malo slabija nego inace...Ne znam da li to ima veze s zubima jer sam tih dana imala užasne zubobolje i pila sam par tableta dnevno stim da sam jučer bila kod stomatolog i izvadila zub i od tad nema nista osim smedjeg iscjedka..ne znam da li mi je zbog tih bolova ili zbog straha od zubara svega toga i bio skracen ciklus ili ipak da se javim lijecniku. Samo još da napomenem sto se tice odnosa imala sam 2 u prošlom mj ali oba s zastitom...Unaprijed Vam hvala na odgovoru.Lijep pozdrav!
|
malamare1
|
12.11.2013. 13:25
Još sam vam zaboravila reći da mi se danas javlja onako nekakva mučnina. Ne tjera me na povraćanje. I dali, ako se slučajno desilo da je ejakulirao u mene, dali mogu ostati trudna ako se odnos desio u neplodnim danima?
Hvala unaprijed.
|
Mincy22
|
12.11.2013. 13:50
Ja bih samo dodala na moj prijasnji post gdje sam pisala da mi je danas 3 dan i da je prestalo i bilo je stvarno tako sinoc i danas osim smedjeg iscjedka i par kapi ali evo sad je ponovo doslo do normalnog krvarenja..znaci li to da nemam razloga za zabrinutost i da je sve uredu..!
|
|
12.11.2013. 14:05
Poštovani,
možete mi molim Vas odgovoriti na moje ovdje postavljeno pitanje da ga opet ne postavljam.
Unaprijed hvala
|
|
13.11.2013. 00:35
Mincy ne brinite. Osjudnija menstruacija je posljedica uzimanja analgetika koje ste uzimali tijekom zubobolje.
|
|
Malamare, odgovorio sam vam.
|
|
Miki, gdje vam je pitanje?
|
mama0702
|
pozdrav!
situacija je sljedeca, menstruacije su mi redovne i uvijek jednake jacine sa malim grcevima dan prije i na dan pocetka menstruacije.prosli mjesec menstruacija mi je kasnila.trebala sam dobiti 20.10 a dobila sam 25,i trajala je samo dan i pol ,inace je oko 4-5 dana.nakon toga poceli su grcevi jaci nego oni pred menstruaciju ,cak i bolovi u ledima ...bila sam na pregledu 6.11 i doktor je rekao da je sluznica zadebljana ,ali osim toga nema nista pa me narucio 27. na pregled u slucaju da ne dobijem menstruaciju e sad,...jutros sam imala odnos sa suprugom i nakon 2-3 sata pojavila se "vjestica" ako je mogu tako i nazvati s obzorom da je bilo vrlo malo i to samo u trenutku poslje toga nista cijeli dan i sada se opet pojavilo 3 male roze tockice i prozirna sluz,nikad mi se to tako nije dogodilo.zvala sam i doktora,on kaze da to nista ne znaci da to moze biti i brobojno krvarenje.moje pitanje je dali vi mislite da je moguce da sam trudna.u prvoj trudnoci sam imala jos jace bolove prvih mjesec -dva i grudi su me jako bolile nikakvih drugih simptoma osim naravno izostanka menstruacije nisam imala.trenutno me ne bole grudi ali grceve imam . ispricavam se na dugom postu i sto sam sve ovako "s brda s dola " napisala nadam se da ste me razumjeli i da cete mi reci ljepu vijest
|
|
13.11.2013. 09:10
Poštovani,
pitanje mi je objavljeno ovdje, na str.28, ali ja ću ga ponoviti, možda su u pitanju tehnički problemi:
8.-9. dan ciklusa sam imala nezaštićeni odnos sa ejakulacijom. Ciklusi su mi inače redoviti 28 dana, +-2 dana kako koji ciklus. Zanima me da li je moguća trudnoća?
Treći dan od navedenog odnosa naručena sam na godišnji pregled i papu, zanima me da li ginekolog može vidjeti da sam imala odnos sa ejakulacijom te da li će to smetati pregledu i uzimanju pape?
Hvala
|
Anicaa
|
13.11.2013. 15:40
Postovani doktore, od 7 mjeseca otkako sam imala prvi spolni odnos pa nadalje mi je ciklus bio oko 34 dana sve do menge u 9 mjesecu a menge prije 7 mjeseca sve su mi bile redovne 28 dan ciklusa i kad sam imala odnos i pocela imat odnose ciklus je trajao 34 dana ja mislimd a je to zbog stresa jel sam uvjek prije menge bila pod stresom i u 10 mjesecu nisam ni razmisljala dosla je 32 dan a ockivala sam 34 dan ovaj mjesec mi je došla 29 dan ciklusa opet nisam ni razmisljala nije bilos tresa niceg dosla je 29 dan cikluca. Zanima me jel to sve uredu?
Od završetka zadnje menge imala sam 2 spolna odnosa jedan 4-5 dana poslje menge i bio je nezaštićen ali dečko prije negos to ejs vrsio izvadio je i imala sam sad prije par dana zaštićeni odnos i bilo ej sve uredu i sad mi je dosla menga. Jel se trebam brinuti s tim da je taj odnos bio nezasticen prvi odnos ali decko nije svrsio i bilo je sve uredu i imal sam jos ejdan zasticeni i sad je stigla mengga jel sve uredu? treba li se brinuti?
Hvala vam na odgovoru?
|
Buby69
|
13.11.2013. 15:40
Poštovani,
zanima me na što upućuje krvarenje za vrijeme i/ili nakon spolnog odnosa. Dvije do 5 kapljica, ali samo posljednih 3 puta. Prije mi se nije dogodila nijedna slična situacija. Imam zakazano kod ginekologa, ali strah me svejedno što bi to moglo biti.
Hvala unaprijed
I molim odgovor za prijateljicu: 26. 9. imala je redovan menstruacijski ciklus, 10.mj. nije imala. 8. 11. je dobila, ali prestalo joj je već sutra. Zatim je 11.11. do jučer imala nekoliko kapi. Danas ništa. Muž je obavio snošaj u njoj. Osjeća bol u grudima, a ne baš jaku. Povraća joj se, ali nije sigurna u trudnoću. Mnogo je tvrdoglava i ne želi kupiti test jer joj je do sada svaki puta bilo negativno. Pokušava zanijeti od 3.mjeseca ove godine.
|
|
13.11.2013. 15:45
Mama , svakako da je trudnoća moguća. Napravite test ili izvadite beta hcg. Ovo što opisujete ni jedno nije menstrualno krvarenje.
|
|
13.11.2013. 16:45
Miki šansa za trudnoćom postoji svakako. Možete na pregled i PAPA test. Nakon tri dana neće emstati.
|
|
Anica ciklus je sklon oscilacijama, remete ga mnogo stvari. Normalan ciklus je trajanja od 24 do 35 dana.
Ne radi se o trudnoći, jer ste imali menstruaciju.
|
|
Buby, kod prijateljica trudnoća je moguća i vjerovatna. Neka napravi test.
Krvarenje nakon odnosa može biti od ranice na vratu maternice, polipa na vratu maternice, ovulacije, ciste i slično.
Savjetujem pregled, papa test i UZV.
|
Anicaa
|
13.11.2013. 18:10
Hvala vam na odgovoru puno mi pomažete, još sam neiskusna i mlada hvala vam lijep pozdrav...
Znači prošla menga mi je završila 21.10 i 4-5 dana poslje završetka sam imala nezaštićeni odnos ali dečko nije svršio u mene na vrijeme je izvadio,sljedeci odnos sam imala prije par dana 9.11 ali bi je zaštićen i bilo je sve uredu danas sam dobila mengu 29 dan ciklusa, danas mi je prvi dan menge curim zasad malo posto mi je prvi dan stomak me nemilo boli ni neofen nepomaze. netrebam se brinuti? menga je došla netrebam se brinuti?
Hvala vam pozzz
|
Mimi1903
|
13.11.2013. 18:50
Poštovani, imam jedno pitanje. Imam 22 godine i nepravilne menstruacijske cikluse. Prije mi je menstruacija znala kasniti i po mjesec dana. U zadnjih nekoliko mjeseci menstruacijski ciklusi su mi se ustabilili i počela sam dobivati menstruaciju relativno na vrijeme možda s kašnjenjem dva do tri dana. Inače kada dobivam redovito menstruacijski ciklusi mi traju po 30 dana, ponekad dan, dva više. Problem je u tome što sam zadnju menstruaciju dobila 7.09. Sačekala sam mjesec dana da vidim da li ću dobiti sada u 11 mjesecu menstruaciju, ali nisam. Prije 4 dana sam odlučila kupiti test za trudnoću (ne onaj za ujutro, nego onaj koji se može u svako doba napraviti) te mi je ispao negativan, ali menstruacija i dalje ne dolazi. Zanima me da li je moguće da sam ipak trudna iako je test učinjen dosta dugo nakon izostanka menstruacije te da je ispao lažno negativan?
|
|
13.11.2013. 20:55
Mimi ne radi se o trudnoći. Posjetite ginekologa da se uvidi koji je drugi razlog izostanka.
|